+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Samsung TS-552B to bubel? POMOCY!!!

Szeregowy digidy ma szanse

Domyślnie Samsung TS-552B to bubel? POMOCY!!!

Mam do Was ogromna prosbe... Niedawno zakupilem nagrywarke Liteon jednak zaraz po kupnie okazalo sie ze ma uszkodzony laser i nie "potrafi" czytac plyt - tzn. "zacinala" sie przy czytaniu. Pojechalem do hurtowni aby ja wymienic, ale okazalo sie ze akurat nie mieli takiej na stanie i zaproponowali mi za doplata 50zl wymiane na Samsunga TS-552B ( a dokladniej chyba to jest TS-H552B) i poszedlem na to. Jednak podobno to byl najwiekszy blad w moim zyciu... Czy naprawde Liteony maja duzo lepsze lasery i "glebiej" wypalaja? Kiedy nagrywam DVD-R albo nawet DVD+R z najmniejsza predkoscia-2(dla -R) albo 2,4 (dla +R) to moja stary odtwarzacz LG nie chce ich zgrac na dysk twardy - pojawia sie blad danych (CRC) ( mimo ze moge ogladac filmy nagrane na DVD na tym LG-iku - nie moge ich jednak przekopiowac). O takich tanich DVD-R`ach (za ponizej 2zl - BLUPOP, Intenso itp) nawet nie bede wspominal - probowalem i na 7 plyt nie wypalila sie ani jedna... Teraz nagrywam na na TDK z predkoscia 2x. Mam jeszcze jedno pytanie: czy upgrade biosu mojej nagrywarki cos zmieni? Jezeli tak to jaka wersje zainstalowac bo na stronie samsunga jest 6 wersji biosu dla mojej nagrywarki: od numeru 00 do 06 a ja nie wiem jaki mam zainstalowac... Gdzies to mozna sprawdzic? Jeszcze jedno... Byc moze jest jakis dobry program do zgrywania filmow, dzieki ktoremu moglbym to zgrac? Chodzi mi oczywiscie o normalne filmy z rozszerzeniami .avi .mpg itp...
    Jezeli wiecie na jakich plytach DVD-/+R mam nagrywac aby jakosc nagrywania sie poprawila to napiszcie mi, prosze...
    P.S.Do nagrywania uzywam Nero 6.3.1.125, ale pewnie nie ma jakichs bledow, ktore utrudniaja nagrywanie i to pewnie nie przez Nero te problemy.
    Z gory bardzo dziekuje za odpowiedz.

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Angry

niestety nagrywatki DVD Samsung zasłużyły sobie na ksywkę szajsung a dopłata 50 złotych to czyste złodziejstwo! niedziałające nagrywarki LiteOn są wymieniane bez słowa przez serwis na nowe.
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

Szeregowy digidy ma szanse

Domyślnie Re:

Tak, tylko widzisz poprzedni Liteon mial duzo gorsze parametry, wolniej nagrywal (choc nie wiem po co szybciej nagrywac niz 12x), nie mogl nagrywac podwojnie (tzn. nie wiem nawet jak poprawnie nazywa sie ten standard, ale pewnie wiesz co mam na mysli...) i przede wszystkim musialem miec konieczni te nagrywarke od razu bo to byl moj jedyny naped optyczny w komputerze... I stad ta doplata, po prostu Samsung byl tak naprawde duzo nowoczesniejszy i drozszy... Ale gdybym wiedzial, ze ten smiec nie potrafi dobrze plyt wypalic to bym nigdy nie wymienil Liteona... Moze ten upgrade cos pomoze? Co o tym myslisz? Moze pomoze przynajmniej w nagrywaniu CD-RW bo jak na razie to ten smiec nie moze nagrac ponad polowy moich CD-RW bo ich nie rozpoznaje... Zawsze proponuje mi nawet sprawdzanie bledow po zapisie bo wg. Samsunga plyta jest zlej jakosci... Istne pieklo... Nagrywarka Liteona, ktora mam w 2gim komputerze nagrywa te same CD-RW bez klopotu!

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Domyślnie

nie wiem googlarka pokazała coś takiego. http://www.google.pl/search?num=100&...rmware&spell=1
    Sukaj ja na razie nie mam czasu.
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia