+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: CDR Audio VerbatimMusic (AZO)

dolby
    Gość

Arrow CDR Audio VerbatimMusic (AZO)

Witam.

Wypalałem dzisiaj dwie płyty (jak w tytule), pierwszą z v=8x, drugą 16x, na NEC'u 4551A (Win XP, ForceASPI1.8, Nero 7.0.5.4)

Następnie przeskanowałem je Nero (też NEC, odczyt 4x) i toto poszczególne "wykresy":

Zapis 8x

Zapis 16x:

Prosiłbym o jakiś komentarz... bo już sporo wykresów dla płyt DVD widziałem, natomiast nie o CDR, więc nwet nie wiem, jakie tu "normy" panują...

I co robi to C2 na 16x ?! Chyba nie powinno być...
    ..bo jak się domyślam, to, jak zgrywana była muzyka z org. płyty audio, nie ma wpływu tutaj na błedy C1/2 ?

Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez dolby ; 22.Feb.2006 o 18:23

Szeregowy sunisa ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał dolby
    Prosiłbym o jakiś komentarz... bo już sporo wykresów dla płyt DVD widziałem, natomiast nie o CDR, więc nwet nie wiem, jakie tu "normy" panują...
    teraz CD-ków używa się tylko do Audio - więc wykresy znajdziesz w dziale: CD/DVD Audio

Te wyniki są średnie (tym bardziej że odczyt x4) Bywają lepsze 0,01-0,02 dla C1, ale i gorsze > 1,00. Tyle, że to nie o to chodzi. Zrobiłem kilkadziesiąt prób (w KProbe) i z moich doświadczeń wynika, że te testy na błedy C1 nie mają znaczenia. Tak naprawdę ważne jest by płyta dobrze grała w odtwarzaczu Audio i tylko to się liczy. Ilość błędów C1 (i C2) pokazywana w Nero CD Speed czy KProbe ma się nijak do tego czy płyta jest dobrze nagrana.

dolby
    Gość

Unhappy

Ja mam taki problem, że wypaliłem kolejna płytę z tej serii (tym razem 8x) i mam błedy C2 ok. 10 minuty (taką pionową kreskę), tak samo jak na wykresie z 16x.

Co ciekawe, te C2 napęd "widzi" tylko przy skanowaniu płyty z v=4x.

Przy odczycie 8x, 16x, i więcej są same C1, żadnych zaś C2.
    Co w takim razie się dzieje? Czy to błąd w nero? Czy źle napęd coś interpretuje? Jakieś jego uszkodzenie?

Dodam, że te "10te minuty" w odtwarzaczu audio (Philips) są super odtwarzane - zero przerw/przeskoków.

Więc skłaniałbym się ku temu, że NEC na odczycie 4x..kłamie? Bład w firmwarze?

A może ma na to wpływ aktywacja opcji w nero "krótszy sektor LeadOut" ?

Czekam z niecierpliwością na odp., bo już nie wiem, czy to coś z napędem.. :/

Szeregowy sunisa ma szanse

Domyślnie

Z tego co piszesz

Cytat Napisał dolby
    Dodam, że te "10te minuty" w odtwarzaczu audio (Philips) są super odtwarzane - zero przerw/przeskoków.
    nie masz żadnego problemu

Skasuj Nero CD Speed bo ten program jest do d.. i śpij spokojnie.

a jeśli Ci ta kreska przeszkadza - to wymaż ją w Photoshopie.

dolby
    Gość

Domyślnie

Tak z ciekawości kupiłem dzisiaj sobie Verbatima Extra protection Surface (CDR) i nagrałem 8x.

Oczywiście C1 dużo więcej, ale na "słynnej" minucie 10tej bez żadnych C2

Więc jednak to nie problem napędu (ufff)

A płyta Audio była testowana dzisiaj na odtwarzaczu Yamaha'y i bez żadnych problemów - tak więc to C2 jakieś fikcyjne jest... .

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)