No niestety trafiło mi się TDK z fabryki CMC
QScan pozwolił na pypalenie płytki z prędkością x4![]()
Mimo to, jakość nie powala
No niestety trafiło mi się TDK z fabryki CMC
QScan pozwolił na pypalenie płytki z prędkością x4![]()
Mimo to, jakość nie powala
Nie jest tragicznie, jednak po raz kolejny widać, że CMC nie robi dobrych płyt. Myślałem, że początkowo będzie można kupić dobre płyty x16 od TDK, ale ci co podrabiają płyty są szybcy...
Tragicznie nie jest, ale gdzie deklarowana prędkość zapisu
Może Benq dzięki solidburn "nauczy się" tej płyty i pod koniec cake'a będzie palił chociaż x12. Zobaczymy
Wątpię aby coś się znacznie poprawiło. Chyba, że kupisz TDK od innego producenta![]()
Mam właśnie u siebie płyty TDK DVD+R x16 i płytki maja oznaczenie TDK 003, chyba nie będzie źle, choć dopiero za kilka dni coś na nich wypalę.
Kolejna wypaliła się z prędkością x8, ale jakośc nadal nie powala. Punisher, wrzuć scan, jaka będzie różnica pomiędzy fake CMC a oryginalnym TDK
Chyba idzie ku lepszemu, koejna x8. O x16 można tylko pomarzyć
Na razie nie mam nic do wypalenia. Jak tylko coś wypalę wrzucę to na forum. Z drugiej strony jak czytam forum, to widzę, że mnóstwo wersji TDT DVD+R się namnożył. Ty masz płyty od CMC, ja mam TDK 003, a ktos jeszcze od TY. Ciekawe, które są najbliższe oryginału? Po tym ostatnim zrzucie widać, że nie jest najgorzej z tymi Twoimi płytami.
No tak,źle nie jest ale kupiłem płyty x 16 i chcę nagrywać x 16 a nie x8.
Myślę, że SolidBurn pokazuje co potrafi
U mnie jak trafię na słabą partię płyt Solidburn nie potrafi robić takich "cudów". Testy wypadają kiepsko.
TDK DVD+R x16 palony x8 na Benq DW1650. Nie wiem czy jest to oryginalny nośnik TDK, ale wyszło całkiem przyzwoicie.
Kolejna płyta i wynik jak w poprzedniej, ale tylko x8 , nic szybciej
Całkiem przyzwoite wypalenie. Mimo wszystko te płyty nie są aż takie złe.
Dziś kupiłem 3 sztuki TDK DVD+R x16. Jedna płyta padła od razu. A jak oceniacie te nagranie![]()
Teraz płyta z tego samego pudełka. To teście widać, że to raczej jakaś licha podróbaNagrywany x12, ale w trakcie nagrania benek nawet nie rozpędził się do x8.
Zmieniłem bios w swoim Benq 1655 i niestety jakośc znów spadła, chyba że im niżej cake'a tym gorzej, zobaczymy
Tym razem znowu palona tylko x4 (jak pierwsza) i dalego od przyzwoitego wyniku
zaraz po tym dostałem do wypalenia starą poczciwą TDK x4 i z taką prędkością wypalona.
Aż miło popatrzeć
Kiedyś kupiłem 80 DVD TDK x4 za.. 800 zl, a było to 2,5 roku temu. Działaja idealnie do dzis (nagrywałem je na Liteonie 401S@411S).
AMD 64 3200+,Gigabyte K8N SLI,1024 Ram Dual Channel,GeForce 6600GT 530/1100,Samsung 500GB+2x250GB SATA2,Pioneer 115DBK, Benq 1650 + Xbox 360 Premium
Kiedyś to były nośnikiTeraz mimo, że tanie to ciężko kupić coś dobrego
W większych miastach jest duży wybór i można coś wybrać. W mojej wiosce
albo podróby za 1,7 zł lub "niby" oryginały za 2 zł.
Do nagrywarki NEC ND-4571A kupiłm nośniki TDK DVD+R 16x 4.7 GB (niebieskie) cake 10 szt. i nie da się je nagrać jako DVD-Video z booktype ustawionym na DVD-ROMPod koniec procesu nagrywana następuje 1-2 minuty ciszy po czym wyrzuca błąd "Nie można zakończyć nagrywania w trybie DAO". Potraktowane zostały tak 3 płytki pod rząd. Przy ustawieniu booktype na DVD+R nagrywa bezproblemowo. Zakładam, że to wina nośnika a nie nagrywarki (zmiana na modowany firmware Liggy'ego nic tu nie wniosła). Na razie na płytkach DVD+R innych firm nie sprawdzałem. Poniżej specyfikacja płytki:
--------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD+R:CMC MAG-M01-000]
Disc & Book Type : [DVD+R] - [Not Available]
Manufacturer Name : [CMC Magnetics Corp.]
Manufacturer ID : [CMC MAG]
Media Type ID : [M01]
Product Revision : [Not Specified]
Blank Disc Capacity : [2,295,104 Sectors = 4.70 GB (4.38 GiB)]
Recording Speeds : [1x-2.4x , 4x , 6x-8x , 6x-16x]
[ DVD Identifier V4.3.0 - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com ]
![]()
Nie znam tej nagrywarki, więc mogę sie mylić. Mam Nec-a 3520 i u mnie wszystko jest ok. Oczywiście jak nagrywasz booktype dvd-rom to na modowanym firmware, bo w oryginalnym nie ma takiej możliwości. A może w nowszych nec-ach oryginalne firmware na to pozwalaJakim programem nagrywasz?
Nec Hercules contra plures
Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
Nec 3540A
Bye plextor, Pioneer 112 rules
Posądziłem płytki TDK jako sprawcę problemu na podstawie niezbyt pochlebnych opinii, nie jest to jednak wina nośnika, kupiłem do testów po 1 szt. Hawka i Mediatechai efekt taki sam
.
|| Intel Core 2 Duo E4500 || Gigabyte GA-EP35C-DS3R || Geil Ultra 2x1GB DDR2 800 || Seagate Barracuda 7200.10 250 GB SATA II ||
|| Samsung SH-S223F || Gainward GeForce 8600GT 256MB DDR3 GS GLH || Samsung SyncMaster 2243BW || Corsair CMPSU-450VXEU || Cooler Master Elite 334 ||
jeśli chodzi o booktype dvd-rom to można tą opcję zastosować tylko na nośnikach dvd+ , minusy nie mogą być zapisywalne jako dvd-rom , tak wyczytałem w którymś z postów na tym forum , nie pamiętam w którym dziale , sam wypalam sporo filmów na dvd+ i ustawiam booktype na dvd-rom ale to skutkuje tylko na dvd+ , mam palnik benq 1640 a płytki to verbatim i sony , obie firmy x16 i z taką prędkością nagrywane , nie mam żadnych problemówNapisał _kicek_
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Kupione prze Ciebie płytki wcale nie są lepsze od TDKNapisał _kicek_
Ale to nieważne. Według mnie problem tkwi prawdopodobnie w firmware, ktorego używasz.
Nec Hercules contra plures
Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
Nec 3540A
Bye plextor, Pioneer 112 rules
Witam!
Dzis dokonałem zakupu nagrywarki DVDJest to LG GSA-H10A + kupiłem do niej 25 płyt TDK DVD+R 16x, wypaliłem płytke jednak wydaje mi sie, ze cos jest nie tak...
![]()
Zrobiłem test, wynik na obrazku 1.
Potem chciałem zrobic test jakosc, ale nie moge wcisnac "start", patrz obrazek 2.
Z góry pisze, ze jestem laikiem w tej dziedzinie, wiec za kazda wskazówke bede wdzieczny![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)