Zakupiłem 3 opakowania po 50szt Verbatimów 16x DVD-R. Okazuje się że na każdym wykresie jakości jest ten sam pik błędów w okolicy 0,5 GB. Mają go wszystkie płyty nagrane z tych opakowań. Na dwóch nagrywarkach to samo.
Kiepska partia płyt?
Zakupiłem 3 opakowania po 50szt Verbatimów 16x DVD-R. Okazuje się że na każdym wykresie jakości jest ten sam pik błędów w okolicy 0,5 GB. Mają go wszystkie płyty nagrane z tych opakowań. Na dwóch nagrywarkach to samo.
Kiepska partia płyt?
Gdyby nie ten "słup" na górnym wykresie, płyta byłaby wypalona idealnie. Mimo to chyba poziom błędów na górnym wykresie jest w normie, więc nie powinno być problemów z odczytem tych płytek.
No właśnie ten słup mnie zastanawia. Występuje on na 3 opakowaniach płyt. Nagrywałem już na nich poprzednio i wypaliłem jakieś 150szt. Nie było tego słupka. Widać wyprodukowano całą partię z jakąś skazą. Niemniej filmy bez problemu chodzą w odtwarzaczu stacjonarnym więc to nie problem.
Być może to jakaś wada, ale widocznie nie jest poważna. Czasami niestety można trafić i na takie "kwiatki" pomimo, że są ze sprawdzonej marki.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)