+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Temat: TDK czy ktoś mnie zrobił w koniarka??

Boreash
    Gość

Domyślnie TDK czy ktoś mnie zrobił w koniarka??

Kupiłem TDKi DVD+R. Jakiś design zmieniony. Nagrana płyta nie jest czytana na odtwarzaczu stacjonarnym a komp pokazuje je jako czyste. Nie wiem czy nie nabili mnie w butlę... Pomocy. Zawsze było ok a teraz podkusiło mnie coś żeby zapłacić przelewem więc wysłali co chcieli. Jak można sprawdzić oryginalność tych płyt? Jakiegoś programiku użyłem i napisał że "Manufactured Taiyo Yuden". W innym miejscu: "Invalid field in CDB".
    Jakoś wątpię że to nowy design TDK bo jest tandetny.
    Ostatnio edytowane przez Boreash ; 29.Mar.2006 o 23:47 Powód: Fotkę dorzuciłem

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Moje TDK wyglądają identycznie. Wygląd to nie wszystko. Jak nero crdspeed pokazuje tę płytę Z jakiej jest fabryki U mnie nazwa to TDK 003.

Boreash
    Gość

Domyślnie

Manufacturer : YUDEN000 T03
    Code : -
    Disc Type : DVD+R
    Usage : General
    Recording Layer : -
    Recording Speed : 4.1 X - 16.4 X
    Capacity : 4.38 GB
    4700375040 Bytes
    Additional Capacity : -
    Overburn Capacity : -

takie mam dane... W sklepie w którym kupowałem mówią że to nowy wygląd płyt i trzeba nowy bios wgrać żeby obsługiwało się je normalnie. I co Wy na to...?

Szeregowy mmjot ma szanse

Domyślnie

No to się ciesz że Yuden
    Ja trafiłem na fabrykę CMC, to jest dopiero dramat, a wygląda identycznie

Boreash
    Gość

Domyślnie

...a tak w ogóle to w sklepie internetowym cdsklepu na fotce są stare poczciwe TDK, więc je zamówiłem. A przysłali inne... I jeszcze mówią że tamtych nie ma i nie będzie. Ale zdjęcie jest inne cały czas, choć płyty mają inną prędkość i wymagają - jak mówią - uaktualnienia biosu. A ja nie chcę nowego biosu i co? To jakieś pośmie****ki. Nie zamówię juz tam nic! CDSKLEP to badziewiaki!

Domyślnie

Bez przesady. Uaktualnienie biosu nie jest receptą na wszystko. W jakim sklepie przyszłali Ci inne płyty niż zamawiałeś? Masz prawo je zwrócić w ciągu 10 dni. Nie wiem tylko jak jest z tym w praktyce.

Boreash
    Gość

Domyślnie

W "cdsklepie" (cdsklep.pl). Płyty płatami, biosy biosami - nawet jeśli mają rację co do zmiany biosu to i tak nie mogą wysyłać ludziom innych płyt niż w ofercie. Ja zamawiałem TDKi, które zawsze kupowałem - a oni mi tu dają jakieś wynalazki, których bym nie kupił gdybym był świadomy tego, że to inne płyty. Nawet jesli zależało mi tylko na kolorze płyt - to oni mają to wziąć pod uwagę i mi wysłać takie jakie zamawiam. A nie potem kota ogonem odwracają i jeszcze mi morały prawią i "porady" natury informatycznej. Nie nawidzę tego!

Domyślnie

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości Kiedyś w tym samym sklepie zamówiłem verbatimy x8, a oni przysłali mi x16. Tak nie powinno się robić. To jest sprzeczne z zasadami sprzedaży w internecie. A uwagi sklepu, że trzeba uaktualić firmware w nagrywarce to lekka przesada!

Szeregowy evok ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał mmjot
    No to się ciesz że Yuden
    Ja trafiłem na fabrykę CMC, to jest dopiero dramat, a wygląda identycznie
    Takie TDK właśnie CMC też kupiłem 10sztuk i wszystkie się wypaliły raczej dobrze,żadna nie padła.

Domyślnie

Jakie masz kryterium dobrego wypalania? Bo jeżeli takie czy płytka nie padła, to muszę Cie zmartwić, bo na moim starym palniku wszystko się wypalało, gorzej późniejszym odtwarzaniem tych płyt.

Szeregowy evok ma szanse

Domyślnie

moje kryterium to:jakość dysku w Nero na poziomie 95 i to że filmy bezproblemowo odtwarza PS2,nie mam dużych wymagań.aha i na innych odtwarzaczach u znajomych też chodzą.
    Ostatnio edytowane przez evok ; 01.Apr.2006 o 10:09

Szeregowy Falkirk ma szanse

Domyślnie

Ja również kupiłem TDKx8 w cdsklepie. Wysłali mi x16 twierdząc w mailu że nie mają tych co chciałem i że jak płyta nie działa to mam konfigurowac sobie BIOSa. Zamiast wcześniej poinformować mnie o zmianie zamówienia, to opieprzyli mnie mailem że każdy idiota potrafi BIOSa zaaktualizować i że niepotrzebnie się czepiam. Wiecej w tym sklepie nie zrobię zakupów bo mają w d...co klient zamawia.

Domyślnie

Śmieszne są komentarze tego sklepu. A jak ktoś ma tak stary napęd, że nie ma do niego już nowych firmware Czy wtedy ten sklep sam je napisze Potwierdzam też, że w tym CDsklepie klienta mają w ....

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)