Czy warto kupywać któreś z płyt cd firm: SPEED, BENQ, DATEX,OMEGA, WSPERANZA, TITANUM, SUPRATEC
Czy warto kupywać któreś z płyt dvd firm: TEK, SPEED, SATURN, FIESTA, ALFA, TITANUM, ESPERANZA
Jak nie to płyty jakich firm polecacie![]()
Czy warto kupywać któreś z płyt cd firm: SPEED, BENQ, DATEX,OMEGA, WSPERANZA, TITANUM, SUPRATEC
Czy warto kupywać któreś z płyt dvd firm: TEK, SPEED, SATURN, FIESTA, ALFA, TITANUM, ESPERANZA
Jak nie to płyty jakich firm polecacie![]()
Aby Twoje dane były bezpieczne to unikaj nosników wymienionych przez Ciebie. Chyba, że chcesz nagrać jakieś mało ważne dane, które nie będą Ci potrzebne w przyszłości. Polecam płyty firmy verbatim, sony.
Nec Hercules contra plures
Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
Nec 3540A
Bye plextor, Pioneer 112 rules
DlaczegoPłytki Supratec , Titanum i omega są b. dobre( ale niedorównują Verbatim-owi )
Omegi są średnie, a nie bardzo dobre. Titanium to zależy od partii, a supratec nie nagrywałem.
Nec 3540A
Z tego co słyszałem to płyty SPEED robi sie w tej samej wytwórni co Verbatim więc czy nie powinny mieć zbliżonej jakości![]()
Ja co do omegi to mam dobra opinię. Niezawiodłem się na nich. Suprateki sa tez dobre. NIGDY NIE KUPUJCIE PłYT FIRMY COMET! ONE SA DO DUPY. KUPIłEM SOBIE 10 PłYT I WSZYSTKIE POSZłY DO KOSZA
!
Ale bajki piszesz. To, że płyty mają oznaczenia jak verbatim czyli MCC003 nie oznacza, że są produkowane tam gdzie oryginalne verbatimy. Są to albo podróbki lub po prostu odrzuty verbatima, które nie przeszły kontroli jakości. Miałem płyty oznaczone jako MCC003 czyli verbatim DVD+R x8 firm: omega, copyme, speed i innych nie pamietam wszystkich. Czy to oznacza, że są tej samej jakościNapisał KRYST
![]()
Nec 3540A
praktycznie wszystkie płyty obecne na rynku wychodzą z kilku, może kilkunastu punktów (fabryk) na globie. Tanie nośniki to te, które faktycznie pochodzą z odrzutu lub z początkowych faz produkcyjnych danej serii (maszyna osiaga optimum warunków pracy po pewnym czasie), stąd tanie nośniki moga zawierać błedy fizyczne, plamy itp.
Co do Omeg ja również używam sporo tych nośników (białe i perłowe do nadruku) i specjalnie nie sprawiają kłopotów.
No po prostu świetny zestaw płyt - ale z tych firm, to jeszcze dobre były Titanum oraz Esperanza (ta sama firma) ale dla CD - dla DVD jest znacznie gorzej. Supratec to totalne dziadostwo - istna loteria - jest albo tragicznie lub bardzie tragicznieNo ale to wszystko zależy, od tego jak się komu przytrafi..
PS. Zapomniano jeszcze jednej cudownej marki - MediaStore![]()
![]()
MediaStore potrafiło wypuścic partie naprawde dobrych nośników. To samo dotyczy eXtreme
Jeszcze FROG-i są z "fabryki" Verbatima bo mają kod MCC 003
Trzeba uważać też na "oryginały" verbatima MCC004 ostatnio marnej jakości są te płyty...
Nec 3540A
a co powiecie o DVD + Extreme ? nagralem juz 30 i zadna nie padla poki co
dol plyty bardzo przypomina Verbatima
Zazwyczaj są to przedruki Verbatima.Napisał dune2
thx a wiec to dobra opcja jak za cene 99 grNapisał melag
tfuuu na media store , ktoś mi kiedyś polecał te płytki , ponoć miały być tanie ale dosyć dobre , k...wa jego blać , miałem ponad setkę filmów nagranych na tej marce , dzisiaj siedzę i wszystko przegrywam na lepsze płytki , verby , sony , tdk , z całej kolekcji filmów może z 15 dało się odpalić na stacjonarnym a na kompie co drugi się zawieszał , na dodatek palone były na Lite-onie , co za szajsowaty palnik , niektóre z płyt wyglądały jakby je ktoś grzebieniem czesał , obecnie mam benq 1640 i płytki verbatim dvd+r x16 , wszystkie chodzą jak się należyNapisał czechoj
![]()
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Chyba przez pomyłkę.Napisał czechoj
![]()
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Gdzie kupujesz te płytkiNapisał dune2
![]()
Nec 3540A
Napisał punisher
Pklyty Extreme x8 zarowno + jaki - sa dostepne w 3miescie w marketach Geant za cene 99 gr![]()
czy to sie tyczy takze extreme ? bo kupuje je nieswiadomie sadzac ze to dobre plytyNapisał SEBAW
![]()
Extreme 8x -R są na Prodisc, a +R na CMC.Napisał dune2
Na nośniku Verbatima były Extreme +/-R 4x.
aha bo wczesniej pisales ze sa to przedruki Verbatima wiec zrozumialem ze sa to dobre plytyNapisał melag
wiec teraz juz nie sa dobre ?
Przedruki Verbatima są b.dobre, ale jak wspomniałem chodzi o Extreme 4x, Extreme 8x nie są już na Verbatimie ale wypadają pod względem jakości całkiem dobrze.Napisał dune2
ok i wszystko jasne dzieki za infoNapisał melag
Extreme x16 to prawdopodobnie tez przedruki verbatima. Miałem 100 sztuk +R i wypalały sie super.
AMD 64 3200+,Gigabyte K8N SLI,1024 Ram Dual Channel,GeForce 6600GT 530/1100,Samsung 500GB+2x250GB SATA2,Pioneer 115DBK, Benq 1650 + Xbox 360 Premium
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)