+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: dziwna "kreska" na brzegu verbatima...

Plutonowy Atlantis ma szanse

Domyślnie dziwna "kreska" na brzegu verbatima...

Na nagranej przed chwilą płycie zauważyłem dziwną, czarną "kreskę" na obrzeżu krążka, wygląda to tak, jakby coś było pomiędzy dwiema warstwami poliwęglanu. Jakaś skaza? Widać ją zarówno od strony etykiety, jak i od spodu, nie jest to z cała pewnością żadne zaniczeyszczenie na powierzchni krążka. Zrobiłem dwa zdjęcia, ale nie wiadać na nich tego tak dokładnie jak w rzeczywistości.

Co o tym myślicie? Jakiś błąd w procesie produkcji? Warstwy się nie rozklejają? Nie dostaje się tam powietrze? Grozi to czymś moim danym? Powinienem yrzucić płytkę? Właściwie to juz druga taka płyta, którą zauważyłem.

Wykres wygląda naprawdę ładnie, ale dane nie wchodza na tą "kreskę"

Wykres z KProbe wygląda następująco... Powinien wyrzucić płytę i nagrać jeszcze raz na czymś wyglądającym idealnie?

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Jeżeli dane nie "wchodzą" na miejsce na nośniku gdzie występuje takie uszkodzenie - to nie ma obawy.
    Oczywiście jeżeli chcesz mieć 100% pewności to wywal płytę i nagraj jeszcze raz.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Plutonowy Atlantis ma szanse

Domyślnie

Ale z drughiej strny nie chciałbym popadać w paranoję. Na płycie ejst kilka fajnych filmów, ale nie informacje o tym jak zrobić lekarstwo na raka albo przeprowadzić zimną fuzję.
    W każdym razie czy takie coś wygląda na rozklejanie się warstw? Bo z boku NIC nie wiadać.

Poprawka To nie jest żadna czarna kreska jak mi się wydawało, nic nie znajduje się pomiędzy krązkami, wręcz przeciwnie. Stwierdziłem, że to czarna kreska, ponieważ płyta leżała na czarnym tle. :0 Jeśli spojrzeć na to pod światło widać w tym miejscu, że barwnik jest jaśniejszy, albo raczej brakuje go w tym miejscu.
    Czy jeśli nie ma tam żadnych danych powinienem się przejmować?
    Czyżby to była przyczyna sławnego już sypania błędami na samym końcu niektórych MCC004?
    Ostatnio edytowane przez Atlantis ; 27.Jun.2006 o 10:49

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Nagraj coś w overburningu, a potem przeskanuj będziesz pewnien czy dane będą bezpieczne.
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Talking

Atlantis masz manię prześladowczą, czy nerwicę?

w sąsiednim miasteczku powiedzieli - olać
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia