+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Temat: Płyty XDISC!!!! Kupiłem, rewelacja

michal_simon
    Gość

Domyślnie Płyty XDISC!!!! Kupiłem, rewelacja

Witam. Właśnie wróciłem ze sklepu z zakupionymi płytami DVD+R firmy XDISC, takie pomararańczowe. I jest na nich napisane że są wyprodukowane w Polsce Fajnie co? Spaliłem już 2 sztuki i fajnie się wszystko nagrało. Byłem też na stronce www.x-disc.pl i tam jest dużo ciekawych rzeczy. Ciekawe czy oni to naprawdę produkują tu w Polsce Ktoś już korzystał z tych nośników? Spotkał się z tymi nośnikami? Jakieś opinie

Pozdrawiam

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Ja ostatnio natknąłem się na płyty, gdzie na ich opakowaniu pisało, że wyprodukowano je w Poznaniu.

Jeżeli wypaliłeś nośnik i potem go odtworzyłeś, to jeszcze nic nie świadczy, że jest dobry. Należy wykonać m.in. test jakości i test warunków klimatycznych. Istnieją jeszcze inne testy, ale nie będę o nich pisał.

PS. Jaką masz nagrywarkę?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Z X-ksami to ponoć są dobre jakieś Extreme 16x, a X-Disc to raczej badziwie było do tej pory. Zrób skany to się przekonamy..

michal_simon
    Gość

Domyślnie

Na jakiej podstawie wnioskujesz że to badziewie? Z cake10 została mi jedna sztuka i dzisiaj wieczorkiem muszę znowu podjechać i kupić bo mnie nagrywanko czeka. Do tej pory nie mam żadnych problemów. Jak dokupię to zrobię jakiegoś testa i zamieszczę na stronie. Ale co by nie mówić to grafikę mają fajną

Domyślnie ??

Cytat Napisał michal_simon
    Na jakiej podstawie wnioskujesz że to badziewie? Z cake10 została mi jedna sztuka i dzisiaj wieczorkiem muszę znowu podjechać i kupić bo mnie nagrywanko czeka. Do tej pory nie mam żadnych problemów. Jak dokupię to zrobię jakiegoś testa i zamieszczę na stronie. Ale co by nie mówić to grafikę mają fajną
    A na jakiej podstawie TY sądzisz Niezrobiłeś nawet jednego skana jakości, a mówisz, że płytki rewelacja - ja do tej pory miałem doczynienia z Extreme -R 8x - po wypaleniu od razu trafiły do śmietnika, chociaż ponoć lepsze były plusy. Wszystko zależy jak się uda kupić - płyty takich firm to prawdziwa loteria i następny cake może niebyć już tak dobry i mieć w ogóle inny MID.

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Jak oceniasz płytki po grafice to gratuluję. Zrób parę skanów jakości, to będzie widać czy te twoje płyty są dobrej jakości. A jaki MID mają te płyty
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Starszy kapral Miho ma szanse Avatar Miho

Domyślnie

I dopisz za ile kupiłeś te cudeńka.

michal_simon
    Gość

Domyślnie

Witam, zrobiłem skany tak jak mówiliście. Kupiłem c10 po 12 coś chyba, w stercie zakupów nie zapamietałem dokładnie.Dzisiaj nabędę -R i też potestuje. Kupilem sobie przy okazji DVD+R printable i mają pole do zadruku do samego środka bez żadnych rowków czy przerw i co najlepsze to po zadrukowaniu do samego środka nadruk wygląda tak samo. Efekt ten uzyskali pewnie dlatego, że ta warstwa metalizacji położona jest do samego środka a nie tylko do tego rowka,

Pozdro
    Załączone obrazki Załączone obrazki Płyty XDISC!!!! Kupiłem, rewelacja-test1.jpg   Płyty XDISC!!!! Kupiłem, rewelacja-test2.jpg   Płyty XDISC!!!! Kupiłem, rewelacja-test3.jpg  

michal_simon
    Gość

Domyślnie

I jeszcze test minusów. IMHO nie jest źle...

Pzdr
    Załączone obrazki Załączone obrazki Płyty XDISC!!!! Kupiłem, rewelacja-dvd-r-xdisc-test1.jpg   Płyty XDISC!!!! Kupiłem, rewelacja-dvd-r-xdisc-test2.jpg  

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Mógłbyś zmienić skalę na wykresach jakości tych płyt. Wtedy byłyby one bardziej czytelne. I jak możesz zrób test w nero.
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Starszy kapral Miho ma szanse Avatar Miho

Domyślnie

Witam, zrobiłem skany tak jak mówiliście. Kupiłem c10 po 12 coś chyba, w stercie zakupów nie zapamietałem dokładnie.Dzisiaj nabędę -R i też potestuje. Kupilem sobie przy okazji DVD+R printable i mają pole do zadruku do samego środka bez żadnych rowków czy przerw i co najlepsze to po zadrukowaniu do samego środka nadruk wygląda tak samo. Efekt ten uzyskali pewnie dlatego, że ta warstwa metalizacji położona jest do samego środka a nie tylko do tego rowka,

Pozdro
    Ta płyta jest do wyrzucenia. Zobacz na 3 skan z pierwszego testu - końcówka płyty. Zrób jeszcze test SUM 1 . A potem beta i jitter. Do wyrzucenia okażą sie wszystkie. I popatrz kolego na testy płyt Verbatim palonych na Plextorach albo Pioneerku 111 - odpowiesz sobie sam na pytanie czy dobrze że kupiłem Płyty XDISC - rewelacja. A potem dorzuć 10 groszy i kup Verbatima.
    Ostatnio edytowane przez Miho ; 23.Aug.2006 o 00:23

Domyślnie

Powiedzmy, że płyty dobre jeśli za złotówkę nie więcej - akurat trafiły się MCC 003, ale trzeba brać pod uwagę, że to może tylko jedna seria i więcej się już tak fajnie nie trafi.. A z minusami to na pewno będzie inaczej i raczej będzie jakiś gorszy MID - tak już zazwyczaj jest :/

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

ludzie , czy w tym kraju jest już taka wielka bieda , żeby odżałować 20-30 groszy na płytce ? po jaką cholerę kupujecie takie badziewia , liczycie na cuda za 70-80 gr. za sztukę , lepiej od razu kupcie se browarka i utopcie te pieniądze w zamysłach o lepszych nośnikach , jeśli jednak jesteście rozrzutni to kupujcie od razu po cake 25 różnych producentów i wypalajcie filmy , muzę , dane i inne bzdety ale przy okazji róbcie zrzuty i wstawiajcie na forum , będzie z tego jakiś pożytek , pozdro
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)