+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Dvd-ram Tdk -.-"

Szeregowy Chlebek ma szanse

Exclamation Dvd-ram Tdk -.-"

Tak więc piszę tego Posta ku przestrodze innym, Ostatnio Kupiłem w Media Markt Na ulicy Ostrobramskiej 10 płyt DVD-RAM Marki TDK, Płyty kosztowały za sztukę 16.99 zł. Za taką cenę oczekiwałem jakości... No niestety, Każda z 10 płyt była uszkodzona, tz, po nagraniu posiadała same bad Sectory, Co lepsze po nagraniu pierwszych pięciu pomyślałem iż jest to wina nagrywarki Liteon- 19P6 czy jakoś tak, no w każdym razie Na stacjonarnym dvd nagrałem 2 płyty, również DVD pokazało iż nośnik jest uszkodzony, Plextor w drugim komputerze to samo... 10 płyt uszkodzonych, a kiedy zaniosłem je do Reklamacji i przedstawiłem sprawę powiedzieli mi iż nie "umiem się obchodzić z nośnikami takiej klasy". Wydanych pieniędzy mi nie szkoda, ale szkoda mi nerw które przez zaistniałą sytuację straciłem. Trudno tak bywa.

Pozdrawiam...

tomek.xp
    Gość

Domyślnie

Jeszcze dodam coś od siebie na temat TDK, bo dzisiaj kupiłem płyty TDK DVD+R x16 (ID: TDK 003) płyty palą się całkiem przyzwoicie pod warunkiem że... trafi się w szpindlu na "czystą". Po prostu wiele płyt ma skazy widoczne gołym okiem (okrężne smugi) szczególnie przy zewnętrznych obrzeżach płyty po nagraniu takiego "brudasa" (skazy nie da się usunąć np.: szmatką) PIF w „zabrudzonych” miejscach skacze, co bardzo obniża jakość nagrania czasami płyta nadaje się tylko do kosza.

TDK DVD+R x16@x6 palone Pioneer 111L
    Dvd-ram Tdk -.-"-tdk-dvd-r-x16-x6-skan-x8.png

michal_simon
    Gość

Domyślnie

HA HA HA, wszyscy chwalą płyty brandowe a śmieją się z innych, chociażby wspomnianych przeze mnie w poprzednim poście XDISCów. I najlepsze jest to, że jak ktoś pisze że mu się TDK lub VERBATIM nie spalił albo jakość jest ewidentnie słaba to nie ma komentarzy że do d... jest płyta tylko... no właśnie, poczekajmy co inni napiszą. To że coś jest najdroższe to nie znaczy że najlepsze. A mi akurat te płytki podpasowały i ich używam, dodam jeszcze że widziałem się z osobą która pracuje w tej fabryce XDISC i jak ktoś mówi że szatę graficzną mają lipną i do tego beznadziejną jakość to niech cierpliwie poczeka i zobaczy z czym teraz wchodzą na rynek...

Pozdro

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

Tak! Ja miałem problem z dvd+rw tej firmy shit po prostu i tyle...
    Ech dobrze że się nie nabrałem na te ramy bo miałem zamiar zakupić na allegro te płytki pozdrawiam
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)