+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: TDK DVD+RW coś słabo!

Szeregowy krzysiekgicala ma szanse

Exclamation TDK DVD+RW coś słabo!

Witam!
    Jestem nową osobą na forum ale z tego co czytałem większość wątków dotyczy płyt +/-R. Rzadko można coś poczytać o RW. Swego czasu kupiłem 10 płytek jak w tytule nie przejmując się za bardzo kwestiami jakości.
    Zaufałem po prostu firmie której płyty wcześniej kupowałem (CDRW) i byłem zadowolony. Po paru miesiącach okazało się że 3 z 10 mają na tyle poważne błędy że staciłem część danych. Natychmiast sprawdziłem i jakość no i wyszło. Poza tym z nagrania na nagranie można zaobserwować drastyczne spadki jakości. Nie wiem ile razy takie płyty można nagrywać ale w tym postępie po ok 10-15 nagraniach jakość będzie = 0!
    Ma ktoś może jakieś dobre płyty DVDRW które nie byłyby tak nędzne?
    Chętnie obejrze coś mniej kolorowego od mojego wypalenia
    Załączone obrazki Załączone obrazki TDK DVD+RW coś słabo!-benq____dvd_dd_dw1640_bsrb_02-october-2006_14_59.jpeg  

Kapral _kicek_ ma szanse Avatar _kicek_

Domyślnie

Coś w tym jest, z kondycją mojego EMTEC'a DVD+RW 4x też nie jest najlepiej... U nie jeszcze jakoś nagrywa (stacjonarny odtwarzacz DVD/DviX nie strajkuje, choć zdarzają się przycinki) ale ta płytka nagrana u znajomego na Lite-On'ie SOHW-1673S nie nadaje się do niczego (odczytałem jakieś 1/3 danych).
    Poniżej skan z czerwca i 2 skany z dziś. Pewien wpływ może mnić inny firmware no i jakieś drobne ryski, ale żeby aż tak... Chyba trzeba bedzie kupić nową płytkę RW (tylko jaką ...)
    Załączone obrazki Załączone obrazki TDK DVD+RW coś słabo!-dvd-2brw.png   TDK DVD+RW coś słabo!-dvd_rw_nd-4571a_.png   TDK DVD+RW coś słabo!-october-2006_21_23.png  

|| Intel Core 2 Duo E4500 || Gigabyte GA-EP35C-DS3R || Geil Ultra 2x1GB DDR2 800 || Seagate Barracuda 7200.10 250 GB SATA II ||
    || Samsung SH-S223F || Gainward GeForce 8600GT 256MB DDR3 GS GLH || Samsung SyncMaster 2243BW || Corsair CMPSU-450VXEU || Cooler Master Elite 334 ||

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

Co do płyt rw firmy TDK to sam sprawdziłem na własnej skórze ich jakość. Specjalnie dałem więcej kasy żeby "niby" mieć lepszą jakość A okazało się iż po dwóch wypaleniach dwóch zakończonych niepowodzeniem jedna płytka poszła od razu do kosza.
    Apropo kolejnych ech ja jak testy robbiłem różnych rw i cd i dvd to też dużo błędów mi wyskakiwało
    Pozdrawiam
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Domyślnie

No to emteki też odpadają. Zeby pokazać ze produkcja dobrych płyt RW jest możliwa pokazuje mojego przedpotopowego TDK -RW (jedne z pierwszych jakie sie pojawiły) niestety wolny czas zapisu jest irytujący: max ×2.
    Najlepsze jest to że ile razy by sie jej nie nagrało to zawsze wychodzi w nero 93%. To sie nazywa stabilna płyta!
    Oto skan tej płyty:
    Załączone obrazki Załączone obrazki TDK DVD+RW coś słabo!-benq____dvd_dd_dw1640_bsrb_03-october-2006_11_24.jpeg  

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

To, że TDK produkuje szajs to już jest od dawna wiadomo... Dobre płytki RW? Z minusów polecam Verbatima 6x (ID bodajże MKM 01RW6X), a z plusów dobre są z ID Philipsa 041 (są na nich min. tanie Platinum 4x), tak samo jeśli chodzi o 8x - także Philips RW8 (są na nich m.in. Omegi - też tanie

Domyślnie

Dzięki na te rekomendacje. Szkoda że zżadnych skanów nie zamieściłeś.
    Dziś byłem w mediamarkecie W Poznaniu i do wyboru (żenada) są dwa rodzaje + TDK i 1 Sony. Minusy tylko w najniższych prędkościach (1-2). Przejrzałem ofertę sklepów komp. i niewiele lepiej - w jednym verbatim (6) ale ósemek jeszcze nie widziałem. Nie wiem czy Poznań to takie zadupie czy cały kraj
    Potrzebuje płytek (paru) do archiwizacji i comiesięcznej aktualizacji i coraz bardziej zastanawiam sie nad formatem RAM. Wybor płytek większy a i ceny już tak nie straszą. Podobno też prawdopodobieństwo dziadostwa też mniejsze...

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Anabolo, jesteś w stanie potwierdzić, że to co w załączniku jest nadal dobre - i do palenia na Nec ND-4551A (ostateczine na Plextor PX-750A)? Potrzebuję kupić "kilka" takich płyt i chciałbym dobrze ulokować 40PLN. Firmuje je EMTEC, kosztują 3,69PLN w TESCO.
    Załączone obrazki Załączone obrazki TDK DVD+RW coś słabo!-philips041.png  

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Cytat Napisał QuatPro
    Anabolo, jesteś w stanie potwierdzić, że to co w załączniku jest nadal dobre - i do palenia na Nec ND-4551A (ostateczine na Plextor PX-750A)? Potrzebuję kupić "kilka" takich płyt i chciałbym dobrze ulokować 40PLN. Firmuje je EMTEC, kosztują 3,69PLN w TESCO.
    No dawno ich nie kupywałem, czasami ID nie jest równe ID, po prostu nie któe firmy sprzedają szajs i tyle... Dużo chcą za te płytki, kupiłem je po 2.10 za sztuke w pudelku slim (niestety niefoliowanym). Mi się akurat dobrze nagrywały, tyle, że ostatnio jak kupiłem te Platinum, to okazało się, że mają ID Verbatima - też były dobre, a na drugi dzień były już daxona - po prostu tragedia...

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

To poszukam jeszcze i będę musiał przetestować tą co kupiłem na próbę. Mi cena w miarę odpowiada, ale dobrze wiedzieć, że można kupić taniej. Foliowane w pudełku "nie-slim" (zapomniałem jak się je nazywa).

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)