+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Label Flash Vs Light Scribe

Szeregowy debilizm ma szanse Avatar debilizm

Wink Label Flash Vs Light Scribe

WITAM
    na samym poczatku chciałm sie podzielic tym ze mam nagrywarke PIONEER DVR 11D przerobiona pod wzgledem softu na DVR 111L czyli z funkcja LABEL FLASH

CHciałłem o tym co nieco opisac odnosnie moich prywatnych ale jakze cikawych testów Mianowicie Dosłownie niedawno sie dowiedziałem ze moja nagrywarka mozna nagrywac etykiety LABEL FLASH i byłem mile zaskoczony oczywiscie DZieki wilu osoba z FOrum i Administratorowi za co slicznei dziekuje i sie kłaniam
    Ogolnie rzecz biorac to sami ocence to co zrobiłem szkdoa tylk oze mam kiepski aparat i powychodziłi troche nie za fajne zdjecia ale coz Mam nadzieje ze to wsytarczy.
    Napisze na poczatku problemy jakie miałem

1) z nich to NERO ale sciagnołem NOWE 7.5 i działa bez problemu z Plikiem LLS.dll Któy mzona pobrac z FORUM
    2) To nei chciało m iwypalic etykiety na poczatku a dlatego ze po włozeniu płyty pisało " ze nagrywanie sie nie poowiodło" ale dzieki szybkiej Reakcji i Pomocy Znalałem informacje odnosnie tego ze jak zaczynam wypalac etykiete to mam nacisnac Przycisk ZAPIS 2x albo nawet pare razy i pomogło <jupi>
    Niestety nie znam Uzytkownika ale barodzm u dziekuje za PROSTA ALE skuteczna rade
    Teraz sie moge cieszyc ETykietami które naprawde łądnei wychodza Mnbie sie podoba etykieta LABELFLASH barodziej nic LIGHTSCRIBle dlatego ze jets to milsze dla oka Ale to jzu kwestia gustu, gusta sa rózne a racja jets jak du... kazdy ma swoja
    Jednak Etykieta LABELFLASH ma dodatkow bvarodz trwałą powierzchnie GÓRNA PŁYTY

MINUSY

- narazie droga eksploatacja Płyt do nadruku (chyba ze drukujesz po stornei danych
    - Wiele problemów z odpaleniem i uruchomieniem programu NERO

PLUSY

+ Napewn oto potanieje i bedzie to bardziej dostepne i bardziej dopracowane narazie to nowa technologia
    + nadruk po stronie danych Wielki plus dlatego ze mozna podpsiac kazda płyte DVD po stornei dancyh a napisa jets widoczy a rysunek mniej ale i takj wychodzi na plus

Label Flash Bardoz m isie spodobało i chaiłem sie podzieli uwagami odnosnei tego. Nie namawiam nikogo do kupna ani nei zniechecam, nei uwazam ze LIGHT SCRIBLE to cos gorszego tylko to jets tak ze ja lubie Motory i rowery a nie samochody.
    To nei jets ocena to tylko przyblizenie wielu osoba co daja nowe technologie w dzisiejszych czasach
    Warto Inwsetowac w pszyszłosc bo to nam Daje wieksze mozwlisoci gdyby nei psotep techniczny to ludzie by stali w miejscu
    Dobra koncze ten esej

3 maj sie SIE POZDDRAWIAM LESZEK
    Załączone obrazki Załączone obrazki Label Flash Vs Light Scribe-101_2576.jpg   Label Flash Vs Light Scribe-101_2567.jpg   Label Flash Vs Light Scribe-101_2579.jpg  

Label Flash Vs Light Scribe-101_2581.jpg   Label Flash Vs Light Scribe-101_2587.jpg   Label Flash Vs Light Scribe-101_2588.jpg  

Label Flash Vs Light Scribe-101_2591.jpg   Label Flash Vs Light Scribe-ok-adfka.jpg  
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 13.Dec.2006 o 19:59

Szeregowy larry36 ma szanse Avatar larry36

Domyślnie

Bardzo ładnie wypalone ciekawe czy kiedys zrobia plytki tez w innych kolorkach tak jak w lightscribe , mam takie pytanko bo tez mam pionka bo slyszalem ze na lightscribe zostaja odciski na warstwie nadruku ktorych sie nie da usunac , jak jest w labelflash? czytales gdzies moze o tym?
    no i jeszcze jedno pytanko bo wnioskuje ze wypalana plyta jest cala granatowa od strony nadruku i labelflash wypala w odcieniach od niebieskiego do bialego to nie sadzisz ze zajebiscie wygladala by czarna płytka taka odwrotnosc lightscribe
    Ostatnio edytowane przez larry36 ; 17.Dec.2006 o 15:01

Szeregowy debilizm ma szanse Avatar debilizm

Domyślnie

Witam odnosnie odcisków to jets taka sprawa ze sa oczywisice one robione ale da sie je usunąc w bardzo prosty sposbó czy szmatka czy czyms do czyszczenia, nie polecam szczotki drucianej
    Ogolnie sprawa jest taka ze powłoka gdzie jest wypalany obrazem jest z tego co rozumuje i widze po powierzchnia tworzywa sztucznego i pewnei dlatego LIGHT SCRIBE jest lepsze od LF bo LS drukuje odrazu na specjalnej powierzchni i dlateog wychodzi to ostzrej i tu duzy PLUS
    ale z LS ciezko usunac odciski i inne takie pasci a LF pod tym wzgledem bije go na ŁEB Ja dotykam płytke lezy ona na innych i nic sie z tym nei dzieje Jezdyne co to jak ktos zastosuje szczotek druciana to Moze porysowac jak bedzie mało delikatny

Postaram sie jeszcze kupic z 2 płytki LF i wypalic cos na nich po stornie wydruku
    Chyab ze ktos ma cieakwy projekt to niech przesle to wypale po stornei dancych bo płyt DVD mam pod dostakiem i zdjecia załacze
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 17.Dec.2006 o 22:15

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

http://www.fujifilm.com/products/sto...emplate01.html prosze cała masa projektów. Sam parę razy już korzystałem z niektórych
    Możesz przesłać ten projekt w wysokiej rozdzielczości co jest wyżej na zdjęciach ?
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Szeregowy larry36 ma szanse Avatar larry36

Domyślnie

hehehe szczotka druciana to raczej ostatecznosc w testach głównie mi chodzilo o te odciski bo wlasnie wydawalo mi sie ze gdzies czytalem ze sa trudne do usuniecia w ls.
    co do tych projektów wypalenia to niektóre są naprawde śliczne tylko chyba raczej tak w rzeczywistości nie wygladaja a szkoda.
    a tak przy okazji jest cos podobnego w LF jak w LS ze kilkukrotnie wypalajac mozna osiagnac lepszy wydruk?

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)