W tym wątku możecie zamieszczać wczelkie uwagi na temat wersji 2.4.0 programu KProbe.
Informacje o problemach i znalezionych błędach są mile widziane. Obiecujemy, że wszystkie zostaną przekazane twórcy aplikacji.
Życzymy owocnej pracy z KProbe.![]()
W tym wątku możecie zamieszczać wczelkie uwagi na temat wersji 2.4.0 programu KProbe.
Informacje o problemach i znalezionych błędach są mile widziane. Obiecujemy, że wszystkie zostaną przekazane twórcy aplikacji.
Życzymy owocnej pracy z KProbe.![]()
to nie bug, a moze i bug...
...gdy tylko wylaczam podglad wykresu z bledami C2 to wykres z C1 rozciaga sie w pionie... bleee
ja to zalatwiam poprzez maksymalizacje okna kprobe i powrot to rozmiaru poczatkowego, wtedy juz nasz wykres z C1 nie jest rozciagniety
no i chcialbym, aby w nastepnej wersji po wylaczeniu podgladu wykresu z C2 wykres z C1 pozostawal rozmarowo bez zmian, tak jak to bylo w v1
troche zamotalem, no ale to juz wszystko![]()
Dostępna jest już wersja 2.2.3.
http://cdrlab.pl/index.php?name=PNph...be8d1e84882dbd
<edit>
192 posty - chyba najwyższy czas iść spać. I pamiętajcie, drogie dzieci, że 192 to bardzo paskudny bitrate. Używajcie LAME'a 3.90.3 i profilu --alt-preset standard
<edit>
... właśnie zainstalowałem najnowszą 2.3.1 i nareszcie można skanować płyty z obrazem partycji wykonane za pomocą True Image. Do wersji 2.2.3 KProbe zawieszał się pod koniec ostatniej płytki na informacji o partycji, teraz pomija ten obszar i kończy test ślicznie (tz. szybko), miły człowiek z tego Karr'a jednym słowem![]()
c'est la vie !
zetoxa[małpka]gazeta.pl
Wersja 2.4.0 jest już dostępna na naszym serwerze FTP.![]()
nie wiem jak u Was, ale tak u mnie wygląda Kprobe 2.4.2 pod winXP oraz sp2. Pod sp1 było OK. Na tym śliwkowym tle napisów praktycznie nie widać. Wersja 1.1.29 wygląda normalnie.
c'est la vie !
zetoxa[małpka]gazeta.pl
XP SP2 i wygląda normalnie. Czy masz płytę na VIA ? (strzał w ciemno)
We are Pentium of Borg.
Division is futile.
Prepare to be approximated.
... zgadza się VIA kt133A, ale pod sp1 nie było problemu !
c'est la vie !
zetoxa[małpka]gazeta.pl
Jeśli instalowałeś sterowniki od VIA, odinstaluj ten dla AGP. Szczegóły na viaarena.comW innym wypadku - nie mam pojęcia.
We are Pentium of Borg.
Division is futile.
... niestety, odinstalowanie sterów nic nie dało, ciekawe,że dotyczy to tylko KProbe wersji 2.xx, wszystkie testowane "jedynki" są bez zarzutu.
c'est la vie !
zetoxa[małpka]gazeta.pl
A nie masz przypadkiem palety ustawionej na 16 bitów ?
We are Pentium of Borg.
Division is futile.
... dzięki serdeczne Marius, trafiłeś w "10", 32-bitowa paleta kolorów rozwiązała problem.
c'est la vie !
zetoxa[małpka]gazeta.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)