+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: szybkie dvd rw - jakie?

Szeregowy pablospanishguy ma szanse

Domyślnie szybkie dvd rw - jakie?

Witam!
    Poniewaz malo sie mowi na forum o nosnikach dvd rw, wiec postanowilem stworzyc watek ogolny na ten temat

Na poczatek moje doswiadczenia: mam tdk-rw 4x oraz verbatim -rw 4x - obie plyty nagrywaja sie i odczytuja prawidlowo. Nagrywam (i robie testy jakosci) na Pioneerze dvr-111 (tak wiem, ten naped sie nie nadaje, ale tym bardziej stary dvd-rom toshiba, nie mam innych). Plyty daja bardzo dobre wartosci pif (wartosc max nie przekracza 4, ale sa nowe, jak i sama nagrywarka ) i rowniez niezle pie (max pie przekracza czesto te 280, ale nie ma tragedii, ogolna ocena plyty jest bardzo dobra).

Najnowszym moim nabytkiem jest Verbatim -rw 6x. Nagral sie ogolnie dobrze (pierwsze palenie), z wyjatkiem miejsca mniej wiecej w 2/3 plyty (okolice 3gb) gdzie przy tescie jakosci wyskoczyl pik 28 pif (pie tez bylo wieksze niz na reszcie plyty). Druga taka sama miala tez w podobnym miejscu dwa takie piki - tez pierwsze palenie. Oczywiscie odczytuje sie bez problemu, choc przez ten blad, ocena jakosci w nero cd/dvd speed 56.

Co do innych plyt, info od znajomego: Philips +rw 8x okazal sie totalna porazka: jedna dziewicze palenie miala na lg 4163 czy jakos tak a druga na nagrywarce pioneera K16RS (laptopowa). Jedna plyta w ogole po kasowaniu w laptopowym pionku przestala dzialac (sprawdzalem ja u siebie na moim "stacjonarnym" Pioneerze, naped w ogole jej nie widzi, jakbym zamknal powietrze, z tym ze dlugo to powietrze rozpoznaje ) natomiast druga jest niskiej jakosci, wychodza duze pif i pie (ale dziala). Troche lepiej sytuacja przedstawia sie z tdk -rw 6x - plytka nagrywa sie i odczytuje (ale nie na tym lg, tylko na obu pioneerach) ale jest bardzo wysokie pif na calej dlugosci plyty. Ponadto ten laptopowy pionek potrafi ja nagrywac tylko 2x (oficjalnie nie ma do niego nowszych biosow).

Wsrod szybkich plyt (>4x) dvd rw z ktorymi mialem do czynienia zdecydowanie wygrywa verbatim dvd-rw 6x.

Prosze innych uzytkownikow o wypowiedzenie sie w sprawie roznych dvd rw (zarowno + jak i -), wiem ze na przyklad anabolo troche sie tym bawil, juz kiedys pisal na ten temat
    Ostatnio edytowane przez pablospanishguy ; 07.Jan.2007 o 12:45

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Smile

Witam
    Ja u siebie od dawna poszukuje płyt x8 i x6 rw i nic niema
    Tak samo jak szukam dvdram x5 i też nic
    Korzystam zazwyczaj z Verbatim Colour Disc +RW x4 (zamieszczone dziewicze palenie przed chwilą )
    Poza tym platinum -rw x4 mam od prawie 3 lat i nadal tyra
    Natomiast TDK x4 rw jak dla mnie sa koszmarne może akurat tak trafiłem kto wie Pozdrawiam
    Załączone obrazki Załączone obrazki szybkie dvd rw - jakie?-verb_color_-rw.png  
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Domyślnie

Cytat Napisał lee99
    Ja u siebie od dawna poszukuje płyt x8 i x6 rw i nic niema
    Ja tez biegalem za ta verba 6x przez tydzien... nigdzie jej nie mieli, a jak pojawily sie, to zeszly w ciagu 1-2 dni kupilem ostatnia

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie ?

Cytat Napisał pablospanishguy
    Ja tez biegalem za ta verba 6x przez tydzien... nigdzie jej nie mieli, a jak pojawily sie, to zeszly w ciagu 1-2 dni kupilem ostatnia
    Ile dałeś za nią? Dalej dziady drą gdzieś 6 zeta?

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    Ile dałeś za nią? Dalej dziady drą gdzieś 6 zeta?
    ano dalej dra... dokladnie 5,70 w box-ie... ale trudno, przynajmniej jedna trzeba miec, tak na "codzienny" uzytek zawsze to 10 minut nagrywania zamiast 15...

Starszy sierżant sztabowy madmax2 ma szanse

Domyślnie

Verby x 6 na moim Pionku DVR-111L oraz na NEC - u ND 4551A wypalają się z bardzo dobrą jakością.
    Z 8 - ek mam Traxdatę DVD+RW x 8.
    Pionek rozpoznaję ją jako nośnik do nagrania z prędkością x 3.3 Nie nagrywałem na Pionku więc nie wiem, jak to jest.
    NEC nagrywał ją tragicznie - po kilkaset PI i PIF
    Z kolei Litek SHW 1635S nagrywa ją bardzo dobrze. Niestety screeny z testów, gdzieś mi wcięło. Jak będę miał czas zrobię wypał na pliku testowym z Nero.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)