Witam. Chciałem zapytać czy płyty RICOH są dobre jakościowo, bo słyszałem ze tak, ale wolę zapytać się ekspertów czyli was. Mam nagrywarkę taką jaka jest w mojej sygnaturce.
Pozdrawiam Jujo
Witam. Chciałem zapytać czy płyty RICOH są dobre jakościowo, bo słyszałem ze tak, ale wolę zapytać się ekspertów czyli was. Mam nagrywarkę taką jaka jest w mojej sygnaturce.
Pozdrawiam Jujo
Posiadam: ASUS 1814 BLT
A jak cenowo Ci wychodzą te płyty? Jeżeli więcej niż 1,2 zł za sztukę to nie ma co eksperymentować i lepiej kupić verby.
Nec Hercules contra plures
Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
Nec 3540A
Bye plextor, Pioneer 112 rules
Mało jest nośników na których to nagrywarka nagrywa źle. Na nośnikach Ricoch nagrywa bdb, na Verbatim mam wrażenie, że lepiej (za mało używałem Ricoch). Unikaj jak ognia Ricoch DVD+RW (dla tej nagrywarki), natomiast gdybyś musiał nagrywać na DVD+R (bo jak pewnie wiesz ta nagrywarka lubi DVD-R) to możesz użyć właśnie Ricoch. Jeśli chodzi o DL to Verbatim DVD+R9.
gdzies czytałem ze te plytki jak mają w nazwie ultra speed to nie mozna ich nagrac normalna nagrywarka ?
Te: Ricoch DVD+RW?Napisał jujo
Wiesz co, nie jestem na bieżąco, lecz wydaje mi się, że mylisz z CD-RW Ultra Speed.
To wezme RICOH DVD-R z Ultra Speed'em ( http://nosniki.net/product_info.php/...roducts_id/980 )
DVD R x16 "niektórzy" nazywają High Speed.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)