+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: LS i kilka pytanek .

Szeregowy siara2134 ma szanse

Domyślnie LS i kilka pytanek .

Witam. Przepraszam jak temat był już poruszany ale net mi muli
    TO mój 1 post i 1 styczność z LS.

Przed sek wypaliłem etykietę LS i jestem zadowolony Ale ciekawość mnie nie odpuszcza więc

1. Jak jeszcze raz wypale Etykietę to Czy trwałość etykiety nie spadnie ?
    2. Wypaliłem etykietę i chce do niej coś dodać, Lecz nie chce palić Jezcze raz całości tylko 1 napis. Czy jak zrobię Nową etykiete (W nero) i napis w miejscu gdzie aktualnie na płycie nie ma nic to czy napis wypali się idealnie (Albo blisko) Tego miejsca co ja wybrałem ? (Np lewa strona płyty) Czy on mi to wypali po prawej ? (Podobno LS nie popełnia takich błędów ale chce się upewnić)
    3.Czy samo Nero wystarcza do palenia etykiet czy obowiązkowe są sterowniki ze strony LS (Wczesniej zessalem na wszelki wypadek)

Pozdrawiam.

Edit.

Zna ktoś jak palić ls pod linuxem ? Ubuntu FF
    Ostatnio edytowane przez siara2134 ; 07.May.2007 o 21:38

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

1. nie spadnie poprawi sie za to kontrast
    2. smialo mozesz dopalac nowe elementy i beda one tam gdzie zaprojektowales w designerze
    3. samo nero nie wystarczy....musisz takze zassac i zainstalowac sterownik dla LS
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

co do
    ad1. jesli jeszcze raz wypalasz obrazek (ten sam) na tej samej plytce to owszem poprawi sie kontrast ale zacznaja pokazywac sie pierscienie (na dvd verbatimce wypalilem jeszcze raz w celu poprawienia kontrastu ale widzialem juz pierscienie ) trzeba po eksperymentowac z jakoscia wypalania np najpierw wypalic najlepsza jakoscia a potem poprawic najslabsza albo odwrotnie.
    ad2.
    tak profilaktycznie: uzywaj tego samego projektu okladki plyty do ktorej chcesz cos dodac i w kreatorze usun wszystko co juz jest wypalone na plytce (zostaw tylko nowy element) bo inaczej wypali sie to jeszcze raz i moze byc tak jak w ad1. ( a potem cofasz usun i zapisujesz projekt z nowym elementem na przyszlosc jak bedziesz chcial cos jeszcze dodac)
    ad3.
    tu masz sterowniki ls
    (sciag 3 rary do jednego folderu i wypakuj jeden obojetnie ktory )

jak cos nie jasno napisalem pytac albo poprawic
    Attached Files
    Ostatnio edytowane przez twardy77 ; 08.May.2007 o 11:48

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

i tak jesli chodzi o pierscienie to nie ma znaczenia czy wypala sie raz czy wiecej to zalezy od samego nosnika lub/i wypalarki (sprawdzane doswiadczalnie) tak wiec na jakosci sie nie traci poniewaz labelka nie wyglada gorzej a niekiedy moga wystapic pierscienie :]

co do uzywania tego samego projektu smiem twierdzic ze mija sie to z celem :] poniewaz za duzo roboty czasu i zabawy... nie ma problemu z pozycjonowaniem na plycie z grafika czegos nowego...tak wiec smialo mozesz dodawac przez uzycie nowego projektu

co do sterownikow: KLIK

i bedziesz na bierzaco :]
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

hmm chodzilo mi o wypalaniu tego samego na tej samej plytce kilka razy (czyli poprawianie) jesli o to ci chodzilo to moj asus jest jakis inny albo verbatimki kiepskie (bo 2 razy wypalalem najlepsza jakoscia i pokazaly sie pierscienie )

co do projektu to jak komu wygodnie ja tam uwazam ze wlaczyc to samo i dodac cos nie jest takie pracochlonne ( i zawsze jest dokladnie wypozycjonowane )

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Cytat Napisał twardy77
    ...i zawsze jest dokladnie wypozycjonowane )
    Potwierdzam, bo co prawda na LS się nie znam (z racji LF), ale tak mi się wydaje, że łatwiej coś dopasować, gdy widać pozostałe elementy, niż "w ciemno walić" - w pusty projekt.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)