+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Niekupujcie niedajcie sie nabrać na DVD-RAM!!

Kapral kross ma szanse

Angry Niekupujcie niedajcie sie nabrać na DVD-RAM!!

JA ZROBIłEM TEN BłąD KUPIłEM ZE 4PłYTKI I NIGDY WIECEJ
    JEDNA KOSZTUJE 8 Zł!

slepo uwierzyłem firmie panasonic ze to najlepsze płyty fakt mozna na stacjonarnej nagrywarce edytować sobie filmy programy wycinac reklamy ale potem na nic innego tego nieprzegrasz! a 8zł za jednorazówke to wyzysk
    jesli chesz potem komus coś nagrać to musisz to na komputerze całymi dniami kowertować a idzie to bardzo wolno.
    Niepoto kupiłem se nagrywarke stacjonarną by teraz to badziewie konkwertowac na komputerze przez 3dni

film nagrany na dvd-ram niemozna skopiować i nagrać na zwykła jednorazówke bo potem i tak tego nie odczyta zaden odtwarzacz dvd trzeba najpierw przekonwertować.
    ostrzegam szkoda kasy nerwów i czasu na te płytki.Juz lepiej nagrywac odrazu na twardzielal albo nagrywarke kupic z HDD

Starszy szeregowy kptnemo11 ma szanse

Domyślnie

Przepraszam cię najmocniej ale to są tylko twoje wrażenia i powinieneś używać formy "mnie się wydaje" ,że nie można skopiować.Zapewniam cię ,że można !
    Poczytaj sobie troche o DVD-RAM i jakby co to chętnie podpowiem ci co i ja robić.

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

ja bym dvd-ram wykorzystal do archiwizacji danych bo z tego co tu pisze sa trwale i maja malo bledow ewentualnie na przechowywanie mp3
    a jesli DVD-RAM dziala jak dysk wymienny to niewiem oco chodzi z ta konwersja
    a predkosc jest napisana na plycie i widac ze to wolny nosnik (wiec wiadomo ze wymiana danych trwa troche )
    zreszta ja najpierw sprawdzam cos (jakisc,wady zalety i takie tam) zanim to kupie
    kiedys bawilem sie dyktafonem dvd-ram i calkiem niezly bajer

Kapral kross ma szanse

Domyślnie

kptnemo11 a to chetnie poczytam moze mnie oswiecisz bo czytałem o dvd -ram wiem dokładnie co napisałem.bez konwersji niema szans ! ale czekam ciekawy jestem co wymysliłeś

co archiwizacji zgadzam sie niema lepszych jesli cena cie nieprzeraza wywalic 8zeta napłytke to niema bardziej pewnej .

Kapral kross ma szanse

Domyślnie

tak myslałem zero odpowiedzi zawsze mozna coś nabazgrać szczegulnie gdy jajko wydaje sie jak zwykle być mądrzejsze od kury

ALe czekam moze mnie jakiś madrala oswieci i dowiem sie cos co jeszce niewiem

Domyślnie

kross jak czytales o dvd-ram to wiedzial bys ze trzeba konwerterowac czy cos (ja tej konwersji nie kumam jak pisze ze dvd-ram dziala jak dysk wymienny to poco cos konwerterowac)
    jak mial bym kase to kupil bym dvd-ram pobawil sie nia i powiedzial czy masz racje czy nie i jak to hula (jak narazie niemam kasy na zbyciu )
    a co do archiwizacji to ja nie archiwizuje nic (podalem dla przykladu) ale uzyl bym tej plytki do zapisu waznych zeczy
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Kapral kross ma szanse

Domyślnie

widze ze nie skumałeś co napisałem na początku.

to pisze łopatologicznie dvd ram nadaje sie ale tylko do komputera do nagrywania na stacjonarnej nagrywarce video sie nie nadaje dlaczego dlatego ze nagrywa w innym formacie.
    każdy popełnia błędy i nie zawsze jest czas wszystko sprawdzić .ja nie sprawdziłem wszystkiego i sie w pakowałem .dvd ram niemożna zrobić finalizacji płyty wiec jeśli nagrywasz se film na niej to nie możesz potem jej przegrać na na zwykłe dvd i odtworzyć na stacjonarnym kumpla bo żaden odtwarzacz stacjonarny tego nie odczyta możesz skopiować na komputer ale nagrać na dvd-ram wiec niema tu sensu.
    jeśli nagrasz film na dvd ram to musisz jakimś programem konwertować na format dvd i dopiero potem nagrać na zwykłe DVD i dać komuś by se obejrzał na stacjonarnym odtwarzaczu.wiec lepiej se podarować i nagrywać na stacjonarnych tylko na zwykłych albo RW .
    Mnie wpakował sprzedawca co zachwalał ze kupujesz DVD-ram wycinasz se reklamy z filmu i masz jak dysk twardy skapowałem sie jak przeczytałem w instrukcji ze nie da sie finalizacji zrobić.

Domyślnie

jak tak mowisz
    a ta stacjonarna nagrywarka video to dvd do tv czy co
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)