+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Dobre nośniki dla LiteOna SOHW-1673S

Starszy sierżant ElfOnCd ma szanse

Domyślnie Dobre nośniki dla LiteOna SOHW-1673S

Hej. Jak patrzę na wyniki niektórych testów wypalania to chciałbym aby mój 1673S też sobie tak radził. Niestety, mimo dość niewielkiej ilości wypalonych płytek wypala raczej średnio (sprawdzane na KProbe). Ostatnio załadowałem mu bios KC4B i wydaje mi się, że jakby leciutko jest lepiej niż było na JS0D.
    Ale wiadomo, że podstawą są dobrze dobrane nośniki. Co polecacie do tego napędu? Nie zależy mi na nośnikach typu HAWK za 1PLN bo chciałbym, aby to co wypalam wytrzymało dłużej niż pół roku powiedzmy.

Ostatnio testowałem Sony DVD-R 16X (SONY16D1) i wypalił na 4- (skala 1-5).

I jeszcze jedno. Zauważyłem, że najgorzej radzi sobie z początkiem płyty, potem tak do środka błędów jest niewiele, od środka płytki aż do końca zwiększa się ich ilość ale utrzymuje to się na stałym, nie za dużym poziomie (test na SONce). Czy to wynika z charakterystyki mojego napędu czy też nośnika?

Pozdro.

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Raczej to wynika z awaryjności tego napędu - to są jedne z gorszych nagrywarek DVD i za wiele po nich nie można oczekiwać...

Starszy sierżant ElfOnCd ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    Raczej to wynika z awaryjności tego napędu - to są jedne z gorszych nagrywarek DVD i za wiele po nich nie można oczekiwać...
    Kiedy kupowałem tę nagrywarkę był boom na LiteOn. Ja już na model szeroko polecany się nie załapałem. Dostałem za to nowszy (ironia). Niestety od tego nowszego wszystkie kolejne modele nie były już tak bardzo wychwalane, a wręcz narzekano na nie.
    Kupiłem wtedy dwie: tę DVD i jakąś CD-RW. Po pół roku CD-RW poleciała do wymiany bo mimo niewielkiego wypracowanego czasu (nie używałem jej jako odtwarzacza CD) nie była w stanie wypalać CD-R szybciej niż 4X (producent deklarował 52X !).

Może ktoś ma z nią jakieś szersze doświadczenia i wie, że np: płytki o tym kodzie woli bardziej niż inne .

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia