Mam nową nagrywarkę. Przeczytałem tutaj, że płytki trzeba dobierać do nagrywarki i to nie na podstawie marki, tylko innych oznaczeń.
Nie wiedziałem o tym i jak na razie kupiłem 3 płyty multispeed +R za 79 groszy na mało ważne dane i 10 packa Sony +R na ważniejsze (czytałem gdzieś w necie, ze soniaki i verbatimy są jednymi z lepszych).
Jakie mam refleksje?
Multispeed nagrywał bardzo ładnie. Najpierw zrobiłem symulację, potem nagranie.
Sony - zupełna pomyłka. Na tym szmelcu (na żadnej płycie) nie dało się zrobić symulacji zapisu! Ilość danych która spokojnie wchodziły mi na mulitispeed nie weszła na sony przez co spaliłem 2 płyty (olałem ostrzeżenie, bo skoro na niemarkowych weszło 4483 MB, to że nie wejdzie na Sony uznałem za żart, a symulacji na tym shicie zrobić się nie dało).
Reasumując nigdy więcej płytek od Sony.
Jednak co powinienem kupować do tej nagrywarki? Przecież w sklepie mi nie podpowiedzą mi jak dopasować producenta nośnika do nagrywarki.
Nie chcę by płyta była hiper super, bo nie używam płytek jako imadła, ani podstawki do kawy, więc ich nie rysuję. Poza tym jest secur disc.
Szukam niedrogich płytek o przyzwoitej jakości, wielkościowo nieoszukanych i umożliwiających symulację zapisu.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem