+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Poka¿ wyniki od 26 do 45 z 45

Temat: Nie kupujcie p³yt TDK!

Kapral Maciej zero jak zero Avatar Maciej
    Sk±d
    53°07'N 18°00'E

Domy¶lnie

ja tylko kupuje TDK i jeszcze nie spotka³em problemów z ¿adn± p³yt±.

ptn
    ptn jest nieaktywny
    Szeregowy ptn ma szanse

Domy¶lnie

Syfem syfów s± p³yty o gro¼nej nazwie 'Hawk' . Dane trzymaj± kilka miesiêcy, po jakims czasie napêdy ich nie czytaj±, lub pojawiaj± siê charakterystyczne 'klikniêcia' i 'pykniêcia' podczas odtwarzania (je¶li wypalili¶cie p³ytê audio) . Na pewno Ameryki w tym momencie nie odkry³em, ale je¶li chcecie zrobiæ prezent nielubianemu cz³onkowi rodziny, to polecam ich CDeki i DVD.

pix
    pix jest nieaktywny
    Szeregowy pix ma szanse
    Sk±d
    Toruñ

Domy¶lnie

a ja ostatnio (ze 2 tyg temu) kupi³em sobie w MM 'markowe' TDK w opakowaniach...... i kurcze dwa dni po wypaleniu pierwsza p³ytka siê najpierw przebarwi³a a nastêpnie z³uszczy³a....posz³a do kosza. My¶lê sobie, jedna mog³a byæ wadliwa, ale nie - okaza³o siê ¿e ju¿ nastêpna pada......

Musia³em kupiæ jak±¶ felern± partiê bo u¿ywam TDK od dawien dawna i to s± moje pierwsze p³ytki tego producenta, z którymi co¶ jest nie tak.

Co do Hawków to zgadzam siê z 'ptn' w 100% - te p³yty to syf......

Pozdrawiam,
    Pix

Starszy sier¿ant darolo1 ma szanse
    Sk±d
    Krotoszyn

Domy¶lnie

wy kurde molek jak zwykle nie rozumiecie!

NIE TRAFILI¦CIE NA KIEPSKIE PARTIE. Teraz to nie s± TDK. Teraz to jest Imation (on przej±³ TDK) i przez to jako¶æ p³ytek siê pogorszy³a. Jedynie TDK Scratchproof s± dobre ale strasznie drogie (ze 2 z³).

A to, ¿e u¿ywasz TDK "od dawien dawna" i nic siê nie popsu³o to tylko dlatego, ¿e one kiedy¶ by³y dobre. Ja te¿ mam ze 2 stare TDK i s± w porz±dku

pix
    pix jest nieaktywny
    Szeregowy pix ma szanse
    Sk±d
    Toruñ

Domy¶lnie

no to jakie p³yty wg Ciebie s± najlepsze?

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix
    Sk±d
    Gdañsk

Domy¶lnie

w tej chwili pozosta³ tylko Verbatim jako godny polecenia , inne to na chybi³ trafi³
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W P³askownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Sk±d
    Krotoszyn

Domy¶lnie

tylko trzeba uwa¿aæ, bo czasami mo¿na kupiæ podróbki ale sposób jest prosty. unikaæ "okazyjnych" Verb, np. 10 DVD za 7 z³ czy co¶ i kupowaæ takie, ¿e jedna p³yta wychodzi nieco ponad 1 z³, np. 10 DVD za 11 czy 12 z³ to wtedy jest pewno¶æ, ¿e to orygina³y.

Starszy chor±¿y BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick
    Sk±d
    S£UPSK

Domy¶lnie

a tu siê wcale nie zgodzê bo do koñca cena wyznacznikiem orygina³/podróba nie jest... ja w³a¶nie ostatnimi czasy zakupi³em w nie promocyjnej cenie verby i niestety dupa zbita z nimi by³a ...a i nie raz zdarza³o mi siê te tañsze z dobrej partii z³apaæ

owszem nie twierdze ze po cenie nie da siê ich odró¿niæ ale jako¶ mam wra¿enie ze obecnie trendy cenowe uzale¿nione s± po prostu od zasad konkurencji
    Dziewczyny s± gor±ce jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Starszy sier¿ant ElfOnCd ma szanse

Domy¶lnie

Cytat Napisa³ anabolo Zobacz post
    To ¿adna nie spodzianka - temat wielokrotnie wa³kowany - TDK ju¿ od dawna robi syf, dziwiê siê te¿, ¿e kupi³e¶ wiêksz± ilo¶æ badziewia sony... Jak ju¿ co to Verbatim
    Wybacz, ale nie mogê siê zgodziæ co do SONY. Sonki oraz Verbatimy s± obecnie okre¶lane jako jedne z lepszych p³yt w tym segmencie cenowym. Nie mówiê, ¿e Sonki s± lepsze, ale spoko daj± radê zarówno z wypaleniem jak i trzymaniem danych. Sam mam p³ytki, maj± ponad pó³tora roku, wypalane na jakim¶ Szajsungu i zero problemów.
    A prawda jest niestety taka, ¿e ani Verb ani Sony nie robi± obecnie p³yt. Robi to MCM i inne fabryki, tak dla nich jak i dla TDK, EMTEC itd.

Szeregowy jujo ma szanse

Domy¶lnie

Cytat Napisa³ ElfOnCd Zobacz post
    A prawda jest niestety taka, ¿e ani Verb ani Sony nie robi± obecnie p³yt. Robi to MCM i inne fabryki, tak dla nich jak i dla TDK, EMTEC itd.
    O i tu siê mylisz, gdy¿ Sony, jako jedyna marka no¶ników produkuje je we w³asnych fabrykach. Inni producenci typu Verbatim, Maxell, Platinum nie maj± w³asnych fabryk i korzystaj± z np. MCC.
    Posiadam: ASUS 1814 BLT

Domy¶lnie

Cytat Napisa³ jujo Zobacz post
    O i tu siê mylisz, gdy¿ Sony, jako jedyna marka no¶ników produkuje je we w³asnych fabrykach. Inni producenci typu Verbatim, Maxell, Platinum nie maj± w³asnych fabryk i korzystaj± z np. MCC.
    Niemniej jednak pewn± zagadk± pozostaje, ¿e skoro powiedzmy Verbatim i Hawk robi± p³ytki w tej samej fabryce to czemu Hawk pada po 2 miesi±cach a Verb nie?

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77
    Sk±d
    Maækowice ko³o Przemy¶la :)

Domy¶lnie

bo hawk jest robiony w gorszej technologi porównaj sobie te p³yty zwróæ uwage na grubo¶æ i jako¶æ wykonania krawêdzi. ewentualnie mog± to byæ odrzuty nie spe³niaj±ce wymogów jako¶ciowych
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszê poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pami±tki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    ch³odnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasi³ka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

pix
    pix jest nieaktywny
    Szeregowy pix ma szanse
    Sk±d
    Toruñ

Domy¶lnie

Twardy masz racjê - Hawki s± gorsze jako¶ciowo - przyjrza³em siê paru, które posiadam i zauwa¿y³em, ¿e maj± nie równe brzegi warstwy przeznaczonej do nadruku.......innych anomalii nie stwierdzi³em

Domy¶lnie

Cytat Napisa³ pix Zobacz post
    Twardy masz racjê - Hawki s± gorsze jako¶ciowo - przyjrza³em siê paru, które posiadam i zauwa¿y³em, ¿e maj± nie równe brzegi warstwy przeznaczonej do nadruku.......innych anomalii nie stwierdzi³em
    Reszta anomali pojawi siê pewnie z czasem - zmiana koloru warstwy.
    Osobi¶cie nie potrafiê sobie wyobraziæ (nie jestem chemikiem) jak jest to mo¿liwe
    ¿e materia³, w którym laser rze¼bi mikroskopijne rowki mo¿e siê utleniaæ bêd±c zamkniêtym z obu stron przez dwie solidne warstwy tworzywa.
    W CD by³o do do przewidzenia - warstwa by³a kompletnie na zewn±trz.

Sk±d
    Gdañsk

Domy¶lnie

utlenianie to norma w kiepskich p³ytach , jaki¶ czas temu kto¶ mnie prosi³ o nagranie kilku p³yt z muz± , p³ytki Hawk , jakie¿ by³o moje zdziwienie kiedy po wypaleniu p³ytki wyj±³em j± z napêdu a ona mia³a plamy , oczywi¶cie nie do odczytu , zwróæcie uwagê na krawêd¼ p³yty , powinna byæ jakby oszlifowana , zaokr±glona , jakby nadtopiona bez ostrej krawêdzi , takie p³ytki (wydaje mi siê ) s± chyba termicznie "zaklejane" aby warstwa zapisuj±ca nie mia³a kontaktu z otoczeniem , ta p³ytka któr± pali³em mia³a ostre krawêdzie , kiedy chcia³em j± z³amaæ rozdwoi³a siê na dwie p³ytki , warstwa na której siê zapisuje przylega³a do obydwu po³ówek , by³a poszarpana , znakiem tego ¼le zespolona z warstwami chroni±cymi , i tu wynika ¿e dla tanich p³yt u¿ywa siê albo gorszego materia³u albo skróconej technologii produkcji , bez specjalnego wykoñczenia co daje krótszy czas produkcji i zatem ni¿sz± cenê , na ten temat mo¿na gdybaæ w nieskoñczono¶æ , pozdrawiam Sherlock Holmes
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W P³askownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Szeregowy jujo ma szanse

Domy¶lnie

Tutaj was wszystkich zaskoczê. Tydzieñ temu odpali³em p³ytkê Hawk (CD), któr± nagra³em w roku 2003, bodaj w maju i ku mojemu zdzwieniu wszystkie pliki zosta³y poprawnie skopiowane. Nie by³o ¿adnych problemów. Mo¿liwe, ze w tamtych latach marka Hawk przyk³ada³a siê do swoich produktów. Ja, z uwagi, ¿e by³em jeszcze m³ody i g³upi to kupowalem tylko Hawki, bo by³y najtañsze. Co wy na to?
    Posiadam: ASUS 1814 BLT

Sk±d
    Gdañsk

Domy¶lnie

kiedy¶ nie by³o takiej konkurencji jak dzisiaj , produkty by³y lepsze dlatego do dzisiaj dzia³aj± , tak samo jest ze sprzêtem
    Pozdrawiam

Szeregowy resbit ma szanse

Domy¶lnie

cze¶æ

Czyli ju¿ nie ma sposobu, ¿eby odczytaæ jakie¶ zarchiwizowane dane z tych niebieskich p³ytek?

Le¿a³y elegancko w pude³ku, zero rys, teraz potrzebowa³em co¶ skopiowaæ ze starych rzeczy i ****, nie widzi, albo widzi pust±

Sk±d
    Krotoszyn

Domy¶lnie

i ja mam równie¿ parê hawków z grudnia 2004 i nadal dzia³aj± bez problemów. natomiast w 2005 czy 2006 ju¿ zaczê³a siê kaszana z hawkami.

Szeregowy mikajlo zero jak zero

Domy¶lnie

Mam jedn± p³ytê tego zespo³u i nie ma ¿adnego czarnego paska, a p³ytê poprawnie odtwarza komputer jak i wie¿a, mimo ¿e dawno j± kupi³em.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Informacje o w±tku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)

Podobne w±tki

1. Nie kupujcie Pinacle
    Napisane przez kaczan69 w forum CD/DVD Video
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 11.Aug.2006, 09:22

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35