+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 25 z 45

Temat: Nie kupujcie p³yt TDK!

Szeregowy BioComp zero jak zero

Domy¶lnie Nie kupujcie p³yt TDK!

Kupi³em nieca³y rok temu p³ytki TDK DVD+R 16x (koñczy³ mi sie szpindel p³ytek SONY). W miêdzyczasie zmieni³em komputer (w tym i nagrywarkê z TDK880N na Pioneer'a 215D-BK). Jaki¶ tydzieñ temu skoñczy³y siê p³ytki SONY wiêc zacz±³em wypalaæ na TeDeKach. Nagra³em pierwsz± p³ytkê, drug±, trzeci±. Po jakim¶ czasie wrzuci³em p³ytkê numer 1 z programami aby po reinstalacji systemu zainstalowaæ je na nowo... By³em naprawdê ¼dziwiony, gdy napêd nie móg³ odczytac p³yty, zacina³ siê a po jakim¶ czasie wywala³ komunikat "B³±d CRC". Przegra³em co siê da³o na inn± p³ytkê... tak, na kolejn± p³ytê TDK, my¶l±c ¿e to potprostu wadliwa p³yta - w koñcu ka¿dej firmie mo¿e sie zdarzyæ. Now± p³ytê zapisa³em w po³owie i to co zapisa³em dzia³a³o. Wiêc nagrywa³em beztrosko dalej a¿ nagra³em 15 p³yt danych, w tym co najmniej 5 z bardzo dla mnie waznymi danymi... Dwa dni temu chcia³em przegraæ te dane z p³yt, gdy¿ by³y mi potrzebne do pracy. Nie da³o siê ich odczytaæ. Wpad³ mi pomys³, ¿e w³a¶nie utraci³em wszystkie, BARDZO WA¯NE dla mnie dane... Wrzuca³em po kolei p³ytki do napêdu i ¯ADNA Z 15 P£YT NIE CHCIA£A SIÊ ODPALIÆ, lub po odpaleniu sypa³y CRC... W ten sposób straci³em bardzo wa¿ne dane, które musze odpracowywaæ po nocach do pracy, straci³em te¿ swoje dane pami±tkowe a tak¿e pliki muzyczne (bawie siê troszkê w komponowanie muzyki ) :/ ju¿ nawet nie wspominaj±c, ¿e wpakowa³em 30z³ w g*** My¶la³em ¿e ze z³o¶ci pogryzê te p³yty.... Przyszed³ mi do g³owy pomys³, ¿e mo¿e ten mój pionek jest niezgodny z tymi p³ytkami, wiêc prêdko wpi±³em TDK880N na ata i zacz±³em ponownie odczytywac p³yty... Dramat, nagrywarka mieli³a, mieli³a i nie mog³a wymieliæ... Ze z³o¶ci w³o¿y³em czyst± p³ytkê i wypali³em j± bylejakimi danymi na TDK880N, po nagraniu p³yta nadawa³a siê do ¶mieci... Przpeorwadzi³em testy w Nero DiscSpeed - wywali³o mnóstwo ¿ó³tych i czerwonych kwadratów, sektory p³yt uwalone...

Zatem przestrzegam przed bardzo powa¿an± przeze mnie do niedawna firmê TDK - nie kupujcie tego bo to jest syf... Zw³aszcza niebieskich p³ytek z takimi mazañcami na poligrafii w szpindlach (moge zrobiæ foto) - to jest gorsze ni¿ Esperanza z któr± takich problemów nie mia³em nigdy... Nigdy nie zdarzy³o siê, aby ca³e pude³ko by³o powalone... Nawet u Akossa (kiedy¶ taka chiñska firma producent czystych p³ytek CD).

Je¶li kto¶ nie wierzy, to zosta³o mi jeszcze 10 czystych p³ytek od tego syfnego producenta...

Wczoraj kupi³em opakowanie Verbatim'ów - wypali³em 3 p³ytki, ¶migaj± a¿ mi³o... Testy w Nero DiscSpeed równie¿ idealne - na zielono, 0 uwalonych sektorów.

Smutno mi, bo zawiod³a mnie firma któr± do tej pory stawia³em na 1 miejscu je¶li chodzi o jako¶æ...
    Ostatnio edytowane przez BioComp ; 17.Sep.2008 o 05:54

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix
    Sk±d
    Gdañsk

Domy¶lnie

straci³em 10 takich p³yt , niebieskich z bochomazami , nagrywa³em muzê mp3 do samochodu , nagrywane na Benq 1640 i Pioneer 212D , my¶la³em ¿e ,mi pad³ odtwarzacz w samochodzie , niestety by³a to wina p³yt , po³owa wogóle nie da³a siê otworzyæ na kompie , reszta wywala³a siê w po³owie
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W P³askownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928
    Sk±d
    Szczecin

Domy¶lnie

My¶lê, ¿e mog³e¶ (a raczej sprzedawca) pa¶æ ofiar± oszustwa i trafili¶cie np. na podróby. Albo kijow± partiê p³yt, które i tak s± co najwy¿ej dostatecznej jako¶ci. Piszêtak z uwagi na fakt, ¿e te p³yty wypad³y dobrze w zestawieniu z DVR-215. Masz najnowszy FirmWare?

LINK DO TESTU

Sk±d
    Gdañsk

Domy¶lnie

na 215D nie sprawdza³em , napisa³em o paleniu na 212D , na tamtym palniku by³a pora¿ka , na razie nie mam mo¿liwo¶ci aby je sprawdziæ na 215D , nie wiem czy bêdê mia³ okazjê gdy¿ kupujê teraz wy³±cznie verby
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W P³askownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Chor±¿y cu2re ma szanse Avatar cu2re

Domy¶lnie

Cytat Napisa³ misiek1928 Zobacz post
    My¶lê, ¿e mog³e¶ (a raczej sprzedawca) pa¶æ ofiar± oszustwa i trafili¶cie np. na podróby. Albo kijow± partiê p³yt, które i tak s± co najwy¿ej dostatecznej jako¶ci. Piszêtak z uwagi na fakt, ¿e te p³yty wypad³y dobrze w zestawieniu z DVR-215. Masz najnowszy FirmWare?

LINK DO TESTU
    To prawda, na gie³dach czêsto zaopatruj± siê sklepy, a gie³dy maj± tanie p³yty prosto z fabryk tzw. odrzuty. Siedzi jaki¶ kole¶ i co 1000 p³ytê sprawdza, je¶li jest co¶ nie tak to odrzucaj± ca³± partiê, a naj³atwiej sprzedaæ po kosztach jako 2 gat. To samo dotyczy superpromocji np w MM.
    Ja kiedy¶ wywali³em 25szt Samsungów DVD z gie³dy. Pada³y wszystkie w tym samym miejscu, a p³aci³em po 2z³ za szt. i wtedy to by³o tanio
    ©u®E™

Sk±d
    Gdañsk

Domy¶lnie

jednym s³owem nie ma co kupowaæ taniochy
    Pozdrawiam

Domy¶lnie

Najgorsze jest to ¿e nigdy nie wiesz co kupujesz, a chyba tylko plyty w pudelkach sa pewne, ale to za drogo wychodzi. Ja uzywalem tych TDK i nie narzekam.
    ©u®E™

Domy¶lnie

Je¶li chodzi o mnie, nagra³em jedn± kolejn± p³ytê na nagrywarce TDK880N i tej równie¿ nie odtwarza na ¿adnen napêd. Ba, wiêcej, dzisiaj nagra³em kolejn± w laptopie na napêdzie NEC. Równie¿ kolejna nie dzia³a. Wiêc to nie wina pionka ani nie brak zgodzno¶ci.

Je¶li chodzi o Pioneer'a 215D-BK to
    WERSJA FIRMWARE: 1.8 (najnowszy)

Te p³ytki TDK kupi³em w Saturnie (w³asciciel ten sam co MediaMarkt). Pude³ko by³o zapakowane, etykieta jak normalna (do dzisiaj te p³ytki le¿± w sklepie) napisy w ró¿nych jêzykach a tak¿e odes³anie w razie problemów na stronê dvdrservices.com. Na etykiecie jest importer, telefon...

TDK POLSKA Sp.z.o.o. 03-715 Warszawa, ul.Okrzei 1A POLAND.

Pó¼niej pod kodem kreskowym jest:
    MADE IN EU
    GERMANY

ITEM CODE: DVD+R47CBED25
    Z.l. Bommelscheduer, L-4902 BASCHARGE,
    Grand Duchy of Luxembourg
    TDK logo is a trademark or registered trademark of TDK Corporation.

A nowy Verbatim made in India i dzia³a wy¶mienicie....

Tak wygl±daj± te p³ytki:

Ostatnio edytowane przez BioComp ; 18.Sep.2008 o 00:05 Powód: Dodanie zdjêæ.

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domy¶lnie

To ¿adna nie spodzianka - temat wielokrotnie wa³kowany - TDK ju¿ od dawna robi syf, dziwiê siê te¿, ¿e kupi³e¶ wiêksz± ilo¶æ badziewia sony... Jak ju¿ co to Verbatim, ale te¿ trzeba siê upewniæ o ¼ród³o, bo podrób nie brakuje :/ Co do oszustwa to jako¶ w to nie wierzê - nie jest niespojdziank±, ¿e wiêksze firmy kupuj± ¶wiadomie podróby - byle sprzedaæ z najwiêksz± mar¿±...

Domy¶lnie

Je¶li chodzi o p³yty to du¿e sklepy raczej siê nie bawi± w kupowanie odpadów, ale kiedy¶ w MM by³a promocja TV LCD 32' za 899z³ w sierpniu 07 (to by³o naprawdê tanio). Jak siê okaza³o to du¿a czê¶æ wróci³a z reklamacj±. A na pewno nie wszyscy zobaczyli bady , albo reklamowali kilka "brakuj±cych punkcików"
    TDK ju¿ nie robi p³yt cd i DVD, tylko BluRay'e
    Ostatnio edytowane przez cu2re ; 18.Sep.2008 o 18:55
    ©u®E™

Sk±d
    Gdañsk

Domy¶lnie

oby tylko te Blue nie by³o takie jak na zdjêciu powy¿ej
    Pozdrawiam

Domy¶lnie

@anabolo - Kupi³em Verbatim, ale z SONY nigdy problemów nie mia³em. Dlatego nic z³ego o nich powiedzieæ nie mogê (i to na paczkê, która by³a na wyprzeda¿y ), chocia¿ maj±c na uwadzê Twoj± wypowied¼, bêdê na nie równie¿ uwa¿a³. Moje nowe Verbatimy s± w fioletowym opakowaniu póki co nagrane 5 p³yt i wszystkie dzia³aj± ok.
    Asus P5K-E
    Core 2 Duo E8400 + Scythe Mugen
    A-DATA Vitesta Extreme 2x 1GB (2GB 800MHz)
    Asus GeForce 8800 GTS 512 wersja OC (EN8800 TOP) 740/2068/1800
    Seagate Barracuda 250 GB 16mb cache (ST3250410AS) + Scythe Quiet Drive
    Pioneer 215D-BK (black)
    Be-Quiet Straight Power E5 - 550W
    Chieftec MESH
    Samsung 173P PVA & HP w2207h Wide TN, Creative E-MU 0404, Cambridge SoundWorks 5.1, Windows XP Pro SP2 / Vista Ultimate (testowo)
    [b]3D Mark 06: 13000pkt bez OC
    www.biocomp.usite.pl[ KLIKNIJ ]

Starszy sier¿ant darolo1 ma szanse
    Sk±d
    Krotoszyn

Domy¶lnie

a ja kupi³em parê w sklepie (nie w promocji) dvd takich samych po 1,10 i ¶migaj± bez problemu, czy to na dvd stacjonarnym czy kompie. musia³e¶ tandetn± partiê trafiæ. Anabolo, rzeczywi¶cie przesadzasz, przecie¿ SONY s± dobre p³yty mi siê nigdy ani jedna nie popsu³a

Domy¶lnie

Cytat Napisa³ darolo1 Zobacz post
    a ja kupi³em parê w sklepie (nie w promocji) dvd takich samych po 1,10 i ¶migaj± bez problemu, czy to na dvd stacjonarnym czy kompie. musia³e¶ tandetn± partiê trafiæ. Anabolo, rzeczywi¶cie przesadzasz, przecie¿ SONY s± dobre p³yty mi siê nigdy ani jedna nie popsu³a
    Masz racjê. Te¿ mam takie p³yty i chodz± ok, ale po tej "partii" siê zrazi³em. Bo mam te¿ p³ytki innych firm i jeszcze ani razu mi siê nie zdarzy³o tak, ¿eby wszystkie by³y uszkodzone :/ Teraz ju¿ TDK nie bardzo ufam, pomimo ¿e do tej pory bardzo j± ceni³em, po utracie wielu cennych danych lepiej nie ryzykowaæ No i najlepiej po nagraniu przynajmniej pobierznie sprawdziæ jako¶æ nagrania, nawet na p³ycie marki uwa¿anej za najlepsz± z najlepszych.
    Asus P5K-E
    Core 2 Duo E8400 + Scythe Mugen
    A-DATA Vitesta Extreme 2x 1GB (2GB 800MHz)
    Asus GeForce 8800 GTS 512 wersja OC (EN8800 TOP) 740/2068/1800
    Seagate Barracuda 250 GB 16mb cache (ST3250410AS) + Scythe Quiet Drive
    Pioneer 215D-BK (black)
    Be-Quiet Straight Power E5 - 550W
    Chieftec MESH
    Samsung 173P PVA & HP w2207h Wide TN, Creative E-MU 0404, Cambridge SoundWorks 5.1, Windows XP Pro SP2 / Vista Ultimate (testowo)
    [b]3D Mark 06: 13000pkt bez OC
    www.biocomp.usite.pl[ KLIKNIJ ]

Domy¶lnie

rzeczywi¶cie przesadzasz, przecie¿ SONY s± dobre p³yty mi siê nigdy ani jedna nie popsu³a
    A ile to ich nagra³e¶ przez ostatnie 5 lat, ¿e twierdzisz i¿ to s± dobre p³yty... To, ¿e co¶ siê otwiera po paru miesi±cach nie znaczy, ¿e tak samo bêdzie za 2 lata... Dwa - zapewne nale¿ysz do tych ludzi, którzy widz± tylko napis "sony" i twierdz±, ¿e to musi byæ super sprzêt...

Chor±¿y dawidolo11 ma szanse Avatar dawidolo11
    Sk±d
    Strzelce/£ód¼

Domy¶lnie

a powiedzcie mi co¶ wiêcej o p³ytkach omegi bo dzi¶ naby³em kilkadziesi±t sztuk no i zaraz w domu na pierwszej zauwa¿y³em ciemny pasek przebiegaj±cy po szeroko¶ci p³yty zakoñczony czerwonym "zlewem" przy krawêdzi wewnêtrznej.pewnie ostatnia p³ytka z partii no to musieli j± jako¶ zakoñczyæ
    cpu:Intel(R) Core(TM)2 Duo T5550 2x 1.83GHz, ram:3.0 GB DDR3,system: Microsoft Windows Vista Home Premium Edition, 32-bit, SP2,grafika:ATI Mobility Radeon HD 2600, VRAM 512mb ,stereo:panasonic SC-PT150(DVD) 5.1 330W,dysk:830GB,napêd:MATSHITA DVD-RAM UJ-860S ATA Device

Sk±d
    Gdañsk

Domy¶lnie

nic dobrego z tego nie bêdzie
    Pozdrawiam

Sk±d
    Krotoszyn

Domy¶lnie

Omegi to najgorszy syf. ja nagra³em dwie i do kosza posz³y. Anabolo, dla mnie te p³yty s± dobre. W koñcu na pewno lepsze od syfu TITANUM czy OMEGA. Du¿o ludzi wypali³o kiedy¶ du¿o p³yt Sony i s± dobre do dzi¶.

Kapral bart25 ma szanse Avatar bart25
    Sk±d
    ¦l±sk

Domy¶lnie

Cytat Napisa³ dawidolo11 Zobacz post
    a powiedzcie mi co¶ wiêcej o p³ytkach omegi bo dzi¶ naby³em kilkadziesi±t sztuk no i zaraz w domu na pierwszej zauwa¿y³em ciemny pasek przebiegaj±cy po szeroko¶ci p³yty zakoñczony czerwonym "zlewem" przy krawêdzi wewnêtrznej.pewnie ostatnia p³ytka z partii no to musieli j± jako¶ zakoñczyæ
    Mam jedn± p³ytê tego zespo³u i nie ma ¿adnego czarnego paska, a p³ytê poprawnie odtwarza komputer jak i wie¿a, mimo ¿e dawno j± kupi³em.

A tak na powa¿nie to radzi³bym Ci nie oszczêdzaæ na p³ytach.
    Ja kiedy¶ nagrywa³em tylko na TDK, potem TDK Scratchproof, ale jako ¿e podro¿a³y i przeczyta³em ten w±tek to teraz jadê na Verbatimach. ¯adne z powy¿szych mnie nie zawiod³y.

Trochê mia³em te¿ jaki¶ ró¿nych shitów i wszystkie siê ³atwo rysuj± i po krótkim czasie siê sypa³y.

Odno¶nie stratchproof to jedn± trochê pomêczy³em i na prawdê jest wytrzyma³a. Polecam jak kto¶ lubi siê znêcaæ nad p³ytkami!
    Mobo: Abit IP35 CPU: Intel Q8300 3,2GHz GPU: Palit HD4850 Sonic 765/1090 RAM: Corsair+Patriot 6GB
    SSD: ADATA S596 Turbo 64GB HDD: SAMSUNG HD501LJ + HM500JI DVD: SAMSUNG SH-S182D Zasilacz: Chieftec 450W fanswap
    OS: Windows 7 LCD: Benq G2420HDBL Mysz: Logitech MX518 D¼wiêk: Asus Xonar DX + Microlab SOLO6C + Sennheiser HD555

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77
    Sk±d
    Maækowice ko³o Przemy¶la :)

Domy¶lnie

Anabolo, rzeczywi¶cie przesadzasz, przecie¿ SONY s± dobre p³yty mi siê nigdy ani jedna nie popsu³a
    Ja niestety mia³em niemi³± przygodê z sony pod koniec wakacji kupi³em 10 zgrzewek dvd sony po 10 sztuk.
    Wypala³em zdjêcia na 5 lapkach i jednej stacjonarce i ku mojemu zaskoczeniu i wielkiej irytacji p³yta zamiast 8x na lapkach nagrywa³y siê max 2x a na stacjonarce raz normalnie raz nienormalnie .
    od tej pory nie kupuje Sony
    tylko VERBATIM
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszê poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pami±tki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    ch³odnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasi³ka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Sk±d
    Krotoszyn

Domy¶lnie

widocznie trafi³e¶ na tandetn± partiê. nie warto kupywaæ p³yt w supermarketach a pewnie kupi³e¶ w promocji za nisk± cenê bo by³o tanio to teraz masz. gdyby¶ kupi³ w sklepie komputerowym to by¶ da³ wiêcej ale p³yty by³y by na 100% dobre

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77
    Sk±d
    Maækowice ko³o Przemy¶la :)

Domy¶lnie

przykro mi ale kupi³em w porz±dnym sklepie komputerowym i nawet mia³em w nim znajomo¶ci. Go¶ciu zdziwi³ siê jak powiedzia³em mu o tych nieszczêsnych sony i zapewne ju¿ ich nie bra³. jak narazie VERBATIM rz±dzi
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszê poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pami±tki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    ch³odnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasi³ka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Domy¶lnie

Cytat Napisa³ twardy77 Zobacz post
    przykro mi ale kupi³em w porz±dnym sklepie komputerowym i nawet mia³em w nim znajomo¶ci. Go¶ciu zdziwi³ siê jak powiedzia³em mu o tych nieszczêsnych sony i zapewne ju¿ ich nie bra³. jak narazie VERBATIM rz±dzi
    I o tym w³a¶nie mówi³em, to ¿e w 90% przypadkach komu¶ dzia³a, to nie znaczy, ¿e tak jest zawsze... Verbatim mimo wsyzstko trzyma najbardziej z wszystkich producentów "jako¶æ", a nie "jako¶".

Chor±¿y dawidolo11 ma szanse Avatar dawidolo11
    Sk±d
    Strzelce/£ód¼

Domy¶lnie

a s³yszeli¶cie o takim wynalazku jak p³yty firmy Supratec? dobre to? ja mia³em jaki¶ czas temu kilka p³yt i sie nie¼le trzymaj± ale tylko kilka wiêc nic wiêcej nie mogê powiedzieæ co do ich jako¶ci
    cpu:Intel(R) Core(TM)2 Duo T5550 2x 1.83GHz, ram:3.0 GB DDR3,system: Microsoft Windows Vista Home Premium Edition, 32-bit, SP2,grafika:ATI Mobility Radeon HD 2600, VRAM 512mb ,stereo:panasonic SC-PT150(DVD) 5.1 330W,dysk:830GB,napêd:MATSHITA DVD-RAM UJ-860S ATA Device

Sk±d
    Krotoszyn

Domy¶lnie

s³ysza³em o tym ale nie testowa³em a mog³em bo by³y u mnie w sklepie za 0,47 sztuka ale kolega mia³ te¿ trochê i nawet dobrze chodzi³y ale lepiej nie ryzykowaæ i kupowaæ verby

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o w±tku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)

Podobne w±tki

1. Nie kupujcie Pinacle
    Napisane przez kaczan69 w forum CD/DVD Video
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 11.Aug.2006, 09:22

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35