Które z tych płyt są lepsze do dvd?
Które z tych płyt są lepsze do dvd?
Wyniki płyt TDK już masz, niestety na więcej, czyli testy płyt DVD jednokrotnego zapisu Verbatim i Traxdata będzie trzeba jeszcze trochę zaczekać.
Powód jest jeden, w tej chwili kończę testy Traxdata DVD+R9 DL, zajmuje to od groma czasu, ale prawdopodobnie juz w środę test opublikuję.
Następnie na ruszt wrzucę Verbatim DVD+R, potem Traxdata +r, potem verbatim -r i znowu traxdata.
Otrzymałem kilka pytań odnośnie wyboru danych nośników, czemu właśnie TDK, Verbatim i Traxdata. Odpowiedź jest prosta, praktycznie tylko płyty tych trzech producentów sa powtarzalne. Mam tu na myśli fakt identyczności ADIPów w danej serii, dzięki czemu można mówić o porównywalności. Czególnie dotyczy to Traxdaty, gdyż spośród całej czwórki jest ona jedynym producentem (Ritek), dzięki czemu mamy pewność że dana płyta - to na pewno konkretny model...
ze wzgledu na dziwna powtarzalnosc (choc oczywiscie pewnosci miec nie mozna) odradzam TDK osobom majacym spwarki LiteOn'a - jakos wiele klopotow jest przy tym polaczeniu na forach
A filmy dvd na + czy - nagrywac
imho na +
dlatego za mam litka ktory lepiej radzi sobie z plusami - ale to nalezy samemu u siebie sprawdzic
no i dlatego ze plusy maja mozliwosc zmiany bitsettingu, dzieki czemu maja wyzsza kompatybilnosc
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)