hehe moze w Polsce cos takiego zorganizujemy ?![]()
Antonin
Kalwa
hehe moze w Polsce cos takiego zorganizujemy ?![]()
juz Walensa mowil ze da kazdemu sto milionow
napewno mowil o bitach/sec![]()
a u nas 128 kb/s/stałe jest marzeniem wdzwaniających się!![]()
Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą
No co ty @Laser w polsce taka predkosc, marzeniem modemowcow jest to co napisał @hannibal
Ehh no co pomarzyc sobie nie mozna
Ciekawe czy bedzie kiedys taki dzien ze dostane telefon od tepsy a tam info ze obnizamy Panu abonament i dostaje Pan dodatkowe 2Mbps gratis![]()
No chciałbym zyc w takich czasach.
Bardziej realne jest ze przyjedzie do mnie Wałęsa i da mi te 100 Milionów niz tepsa obnizy abonament za net. Moze dozyje kiedys takich czasow![]()
dozyejmy
kto z nas 2 lata temu by podejzewal ze pol Mbps w domu to normalne? u mnie na osiedlu to juz normalne, w cenie neo mozna miec poltora Mbps...
a jak sie wprowadzlaem za ta cene dawali 128 kbps a instlacja kosztowala ponad poltora tysiaka... teraz 200pln z modemem na wlasnosc
oczywiscie telekomuna nie ma z tym nic wspolnegobiedni Ci bez alternatywy
W domu właśnie tak mam. Co prawda większość czasu spędzam w akademiku, ale w wakacje już jest ciężko - Neo 128kbps to nie jest szczyt marzeń, ale wolę to od modemu. Zwłaszcza, gdy mieszkam w takim miejscu, że miałbym problemy z radiówką (blisko centrum, ale za to pomiędzy masą drzew).
Neo 128kbps - jak narazie to nawet tego w domu nie moge miec
Za to w pracy jest juz duzo lepiej, byly czasy jeszcze przed neo ze czlowiek mial 2 mega. ale co z tego jak w domowym zaciszu nie moze miec stalki
Nol - piłka metalowa w nocy i musisz walczyc o swoje![]()
..::TyGrYseK::..
Chello oferuje 3 Mbps za cenę jaką niedawno płaciłem za SDI 115 Kbps.Napisał nimal
Do tego pełna kablówka.
http://info.pol.chello.pl/products_p...d07bff670a1c9f
niestety u mnie nie chello tylko www.echostar.plale i tak nie nazekam zbyt glosno
edit: jak sie wczytac to jednak u mnie bywa taniejszcegolnie mniejsze lacza
Ostatnio edytowane przez nimal ; 20.Jan.2005 o 10:21
Nie było moją intencją licytowanie sie cenami, ale pokazanie jak w czasie wygląda nawet u nas w Polsce przyrost oferowanych prędkości internetu "masowym" odbiorcom.
Tylko czekać aż ktoś zaoferuje w akceptowalnej cenie 5,10 i więcej Mbps.
sorki - moja intencja tez to nie bylo
fakt - tylko czekac
teraz troche mnie wkuza sprawa z vatem - ciagle na forum osiedlowym klikamy jak to bedzie... wszystko wskazuje na to ze bedziemy musieli placic... albo za zmiane pakietu na tanszy (przy wzroscie predkosci na szczescie!) albo jeszcze szybszy net za dodatkowa cene vatu niestety
magiczna ulga poatkowa oczywiscie nie pokryje vatu... nawet podwojana przez malzenstwo...
Dostałem wczoraj rachunek z tepsy za abonament NEO za styczeń jeszcze bez VATu.
Od kiedy on (VAT) wchodzi w życie?
Ceny internetu generalnie i tak mają jeden kierunek-w dół.
od 1go marca br.
u mnie cena jest constans, za to transfery rosna
ale wprowadzenie vatu zaboli![]()
Ja jestem ostatnio tak sponiewierany finansowo,że już straciłem czucie w portfelu i jest mi wszystko jedno czy z VATEm czy bez.Napisał nimal
Baby mnie wykończą,zwłaszcza córka.
Nikomu nie życzę ubierać 18 letniej panny na studniówkę.
Ostatnio edytowane przez rycho ; 20.Jan.2005 o 11:00
na szczescie mam chlopakaNapisał rycho
a co do samej ulgi ... 760 PLN mozna odliczyc sobie od dochodu czy od podatku ?
nigdy to dla mnie nie bylo jasne, ale 760 PLN gdybym zaplacil mniej podatku to tyle z vatu nie zaplacu
ale jesli 19% x 760 PLN to niech sie nasze [p]osły bujaja.
zlodzieje, kanalie, kryminalisci, terrorysci, oszusci, parlamentarzysci, kłamcy, bin ladeny, swinie [opsss sorki pigs was z [p]osłami pomylic], pojebki genetyczne and more more more
Rychu, bedzie lepiej, corka podrosnie - ceny tez
ale powodzonka w ubieraniu zycze tak czy owak![]()
Bez obawy o ten VAT. Nasi co ich tak trafnie określiłeś napewno pomyśleli żebyśmy za dobrze nie mieli.Napisał pietrek
no ba, oczywiscie ze nie 760 od podatku tylko od podstawy - czyli 144,40 (bedac w najnizszym progu - w wyzszych odpowidnio wiecej) od podatku mniej
co oznacza ze jak ktos placi 80pln miesiecznie to juz mu podatek w calosci nie wroci...
rycho - nie strasz, za 2 miesiace z Zona rodzimy...
Życie się Ci przewróci do góry nogami.Napisał nimal
Wiesz czy ma być chłopiec, czy dziewczynka ?
(za dużo tego czy)
Ostatnio edytowane przez rycho ; 20.Jan.2005 o 18:31
no to panowie .... wszystko ok, jak kradli tak kradna
a juz myslalem, ze nawtykalem im tyle przymiotnikow na wynos ...
ale widze,ze wszystko po staremu
pieprze tylko dwie rzeczy [nie liczac zony] zupe i osłów
a reszte mozna posolic, ale to nie watek kulinarny wiec zmykam.
na rzie gryziemy sie z myslami czy chcemy znac plec czy nie i jestemy na niea zycie powoli juz sie przewraca, zdaje sobie sprawe ze przelom dopiero nastapi, moze nie chce o tym myslec, moze sie nie da tego wyobrazic... nie ja pierwszy i nie ostatni
![]()
Pisząc przewróci do góry nogami nie miałem zamiaru Cię straszyć.Zycie zacznie mieć inny wymiar.Napisał nimal
Chciałbym znow to przeżyc.
tysieczna pielucha prasuej sie juz okNapisał nimal
moze warto sie rozejrzec na nowa pralke automatyczna ?
lub remoncik kapitalny starej ?
i zeby nikt nie mowil, ze odbiegam od watku to ... bedzie nowy podatnik w polscelub podatniczka
![]()
Przecież cały czas mówimy o 100Mbps dla każdego.Napisał pietrek
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)