+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: VHS na DVD

Szeregowy mikko ma szanse

Domyślnie VHS na DVD

czesc szukam jakiegos dobrego programu do zgrania kaset VHS na DVD zeby mi odczytywaly zwykle stacjonarne odtwarzacze DVD. Z gory dzieki

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

Twoje pytanie jest troche "rozjechane" i nielogiczne - jesli moge uzyc takiego zwrotu.

Zacznijmy od tego w jaki sposob bedziesz zrywal material, na twardy dysk czy od razu na plyty DVD (czy moze jeszcze inaczej).

Zeby odczytywal to stacjonary DVD musisz to nagrac w formacie DVD lub SVCD i to jest wymogl aby odtwarzacz byl w sobie w stanie poradzic. (nie wnikam jesli odwarzacz jest stary i nie moze odczytywac wyplanych płytek - to jakby juz inna kwestia)

Program jaki mozesz uzyc to sprawa tego za pomoca czego bedziesz zrywal material. Jesli bedzie to karta video - to na pewno z sama karta bedziesz mial jakis program aby zgrywac obraz dostarczony do karty.

Jesli zrobisz to poprzez kamere cyf. to spokojnie Nero vision express styknie lub Pinacle studio lub cokolwiek co zgra material do mpega. A pozniej najprosciej nero i tworzysz kompilacje DVD.
    ..::TyGrYseK::..

Szeregowy mikko ma szanse

Domyślnie

bede zgrywal kasety po przez TV Tuner Aver Media Phone 98 Chodzi mi o program ktory zgral by mi to i przekonwertowal na DVD

Domyślnie

np:
    Do kopiowania filmu z tunera TV lub kasety (S)VHS:
    Virtual Dub 1.4c
    http://www.virtualdub.org/
    Huffyuv Codec 2.1.1
    http://www.math.berkeley.edu/
    ~benrg/huffyuv.html

Szeregowy Michelito ma szanse

Domyślnie A ja bym chcial zgrywac z vhs na dvd

Jakie sa wymagani kompa, by zrobic to w miare szybko i bezproblemowo. Wiem ze potrzebuje karty video.Moze jakies polecicie? Mam do przegrania ok 100 kaset vhs, tak wiec jest roche pracy Za pomoc z gory dziekuje

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

komp - troche ramu (pol giga to min) proc powyzej 2 i szybki hdd
    oczywiscie wolniejszy tez da rade a szybszy zrobi to szybciej...

w przypadku takiej ilosci zastanowilbym sie nad wykozystaniem stajconarnych sprzetow - nagrywarka H&B stacjonarna to wydatek 700PLN (bez pary groszy), moze ktos znajomy ma i niedrogo wypozyszy, podlaczasz magnetowid i juz niczym sie nie martwisz

przez kompa potrwa to - zrzucanie tyle co film, kompresja do mpeg2 - kolo 2 h dla sprzetu przecitnego nowego, film poltoragodzinny, nagranie to kilknascie minut

generalnie przez kompa potrwa to (zaleznie od kompa) od 3 godzin do kilkunastu (jak masz padake)... na sztuke oczywiscie...

Domyślnie

Ja robie to teraz za pomocą Panasonic DMR-EE55 i nie narzekam dosc sprawie to robi.

Jesli chodzi o płytki to wypalam to na verbasiach i dysnach, na TDK wywala blad (nierozpoznaje płyty). Nie jest to chyba zbyt dużym problemem.

Z testow jakie robilem ok 3h na jedna płytke 4.3 gb to optymalny zapis.
    Dvd podczas zapisu automatycznie co 5 minut robi rodział wiec z poźniejszym przewijaniem na stacjonarym DVD nie ma problemow.

Minus tego urzadzenia - mala ingerencja w edytowanie materialy jaki sie nagrywa, raczej powino być zadna ingerencja. (a przepraszam - minaturki w rozdziałach można edytować)

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia