Moi drodzy, nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta ale jakiś rok temu TP SA nieźle nakrzaczyła. Śmiechu mieliśmy masę gdy przez bałagan w TP SA najpierw odcięto nam numer, potem monteży 5 razy przychodzili, potem wykonano cesje która spowodowała że w każdym z wenętrznych systemów TPSA jest teraz dwóch abonentów i trzeba zgadywać na kogo jest telefon...
Dzisiejszy dzień bije na głowę wszystko. Wracając z miasta zerknąłem do skrzynki pocztowej, a tam... Nie uwierzycie - stos listów od TPSA. Razem chyba z 15 korekt....
I zgadłem, to są korekty. Rok temu przeszedłem z SDI na Neostradę. Mimo to, przez cały czas przychodziły mi f-ry na SDI TP w kwocie 109PLN. Korekty to poprawiają na ... 0PLN
Chwyciłem za telefon, 9393. Udało mi się połączyć z konsultantką i opisałem sprawę. Poprosiła o nazwę abonenta, podałem - nie zgałdem tym razem nazwa była tego drugiego abonenta, ale odpowiedziałem na kilkanaście pytań weryfikujących tożsamośći udało mi się dowiedzieć co następuje.
- ma pan nadpłatę w kwocie 1200 PLN (juppi, mam dużo kasy).
Zapytałem rezolutnie:
- czy to prawda ?,
- proszę poczekać sprawdzę (muzyka)
- tak, ma pan korektę, ale jest jeszcze do zapłaty niedopłata za neostradę 1900 PLN (ooops)
- #@$#%#$%#%#%#% #%$#%#$ #%$#%$# #%#$%#$%% <sygnał zajętej linii>
Więc podsumumy, z racji błędu w ich systemie nie miałem:
a) ponad miesiąc sieci
b) ODCIĘTO numer opłacany przez 50 lat
c) bardzo dużo usterek linii
d) pare stów w plecy
Zrobie to bardziej ze względów rozrywkowych niż użytkowych, ale jutro lub pojutrze będę chciał z tym udać się do sądu, czy ktoś z Was drodzy czytelnicy zna podobną sprawę?

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem