+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 21 z 21

Temat: TP SA znowu zaczyna...

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie TP SA znowu zaczyna...

Moi drodzy, nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta ale jakiś rok temu TP SA nieźle nakrzaczyła. Śmiechu mieliśmy masę gdy przez bałagan w TP SA najpierw odcięto nam numer, potem monteży 5 razy przychodzili, potem wykonano cesje która spowodowała że w każdym z wenętrznych systemów TPSA jest teraz dwóch abonentów i trzeba zgadywać na kogo jest telefon...

Dzisiejszy dzień bije na głowę wszystko. Wracając z miasta zerknąłem do skrzynki pocztowej, a tam... Nie uwierzycie - stos listów od TPSA. Razem chyba z 15 korekt....

I zgadłem, to są korekty. Rok temu przeszedłem z SDI na Neostradę. Mimo to, przez cały czas przychodziły mi f-ry na SDI TP w kwocie 109PLN. Korekty to poprawiają na ... 0PLN

Chwyciłem za telefon, 9393. Udało mi się połączyć z konsultantką i opisałem sprawę. Poprosiła o nazwę abonenta, podałem - nie zgałdem tym razem nazwa była tego drugiego abonenta, ale odpowiedziałem na kilkanaście pytań weryfikujących tożsamość i udało mi się dowiedzieć co następuje.

- ma pan nadpłatę w kwocie 1200 PLN (juppi, mam dużo kasy).
    Zapytałem rezolutnie:
    - czy to prawda ?,
    - proszę poczekać sprawdzę (muzyka)
    - tak, ma pan korektę, ale jest jeszcze do zapłaty niedopłata za neostradę 1900 PLN (ooops )
    - #@$#%#$%#%#%#% #%$#%#$ #%$#%$# #%#$%#$%% <sygnał zajętej linii>

Więc podsumumy, z racji błędu w ich systemie nie miałem:
    a) ponad miesiąc sieci
    b) ODCIĘTO numer opłacany przez 50 lat
    c) bardzo dużo usterek linii
    d) pare stów w plecy

Zrobie to bardziej ze względów rozrywkowych niż użytkowych, ale jutro lub pojutrze będę chciał z tym udać się do sądu, czy ktoś z Was drodzy czytelnicy zna podobną sprawę?
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Kapitan rycho zero jak zero

Domyślnie

Cytat Napisał SoBal

Zrobie to bardziej ze względów rozrywkowych niż użytkowych, ale jutro lub pojutrze będę chciał z tym udać się do sądu, czy ktoś z Was drodzy czytelnicy zna podobną sprawę?
    Miałem w pierwszym odruchu nie zabierać głosu.
    Tematem TPSA jestem zmęczony z racji swoich doświadczeń.
    Ale parę słów wystukam.
    Rok temu z kawałkiem przenosiłem numer na nowy adres.
    Pięknie było tylko przez miesiąc.
    Zacząłem dostawać rachunki na dwa adresy.
    Płaciłem i reklamowałem.
    Po kilku miesiącach przyszedł rachunek tylko na jeden adres.
    Po kilku dniach petarda korekt za przejście kiedyś z SDI na NEO.
    Zapłaciłem i zareklamowałem, bo było tego trochę za dużo,
    Skutek?
    Przez trzy miesiące żadnego rachunku.
    W czwartym miesiącu telefon od jakiegoś czubka dlaczego mam niezapłacone rachunki za poprzednie miesiące?
    Po wyjaśnieniu, że nie dochodzą otrzymałem odpowiedź, że oni to sprawdzą i żeby wysyłać w/g swoich wyliczeń na blankietach pocztowych.
    Po miesiącu sprawdzania i telefonowania na Blue line okazało się, że rachunki TPSA wysyłała .
    Tylko w "komputerach coś się przestawiło" i szły na inny adres.
    W końcu zakończyło się tak.
    Petarda korekt z któych już nic zrozumieć nie można, ale mniej więcej jestem na zero. Raczej mniej(ok. 200zł.)
    Rachunki zaczęły przychodzić regularnie.
    Ale.
    Teraz mam w TPSA tak: 1 adres korespondencyjny(tu mam założony telefon i NEO) na ktory przychodzą rachunki,2 adres gdzie w/g TPSA jest zainstalowany telefon (na innej dzielnicy, pod nieznanym mi adresem, gdzie słali rachunki gdy ja ich nie otrzymywałem)
    To wszystko mam na fakturach.
    A teraz na deser.
    BOA-błękitna linia--Koszalin przeniesiono w środku ubiegłego roku do Katowic ( chyba było za blisko )
    Rachunki nalicza Olsztyn, a wysyłane są z UP Komorniki.
    Komputeryzacja to piękna rzecz, ale jak ktoś mi powie, że komputer może służyć do czegoś innego niż do zabawy to lepiej niech mi w drogę nie wchodzi.
    Ostatnio edytowane przez rycho ; 16.Feb.2005 o 17:28

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Ja przy was to jestem szczesciarzem
    W zeszlym roku tez przechodzilem z sdi na neo 640 (czerwiec) i poczatki zapowiadaly sie podobnie jak u was tzn w dalszym ciagu dostawalem faktury za sdi a nie dostawalem za neo. Placilem (109zl zamiast 139)....i co miesiac za telefon na blue line, za kazdym razem korygowali ze juz nie mam sdi a mam neo i juz mialo byc dobrze. Wiedzialem juz jakie z tego moga po czasie wyjsc jaja. Tak bylo przez 3 albo i 4 miechy.
    Final sprawy mial miejsce w listopadzie, gdzie kolejny raz wojowalem z tepsami. Sprawa jak wyczulem byla dla nich juz tak zagmatwana ze bardziej sluchali co im mowie niz mieli w swoich papierach, a raczej nie mieli ich w ogole.
    Moze pamietacie, ze od lipca dali w promocji abonament na neo 1zl za miesiace wakacyjne (czyli 2 miechy) dla tych co w tym czasie wykupia neostrade u nich. Mnie to juz nie chwytalo bo bylem z czerwca, ale co tam - poszedlem na calosc i sprawa chwycila. Nie za dlugo po tym przyszlo kilka korekt, z ktorych jak byk wynikalo ze jak najbardziej jestem tym wakacyjnym szczesliwcem, no i w sumie mialem nadplacony nastepny miesiac.

Tak to juz jest w swiecie urzednikow i komputerow, walka z wiatrakami to jest ale czasem niektorym sie udaje.

PS Dodam jeszcze ze od samego poczatku neo chodzi mi bez zarzutu, wiec sami powiedzcie - czyz nie jestem szczesciarzem?

PS2 Tak jeszcze a propos urzednikow i ich komputerow. Kilka lat temu w woj. urzedzie ochrony srodowiska w Kaliszu poprosilem ich o dane na podstawie ktorych obliczaja oplaty za gospodarcze korzystanie ze srodowiska, chodzilo mi o wspolczynniki do naliczania oplat dla roznych typow kotlowni.
    Wyobrazcie sobie ze mile panie odpowiedzialy mi ze nie moga mi ich dac, bo one sa w komputerze. Ja oczywiscie ucieszylem sie bardzo i mowie zeby mi to wydrukowaly albo sam bym sobie pospisywal bo az tak duzo tego nie bylo. Mile panie mi na to, ze przykro im ale nie da sie tego zrobic bo te dane SĄ W KOMPUTERZE i pokazuja mi na blaszana skrzynke kompa....widza ze zupelnie nie rozumiem, wiec juz z rozbrajajacym usmiechem dodaja ze "tam w srodku" wiec niby jak maja je wyjac i mi dac? Mnie szczeka opadla....i poszedlem z niczym
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

Cytat Napisał grzeniu

PS Dodam jeszcze ze od samego poczatku neo chodzi mi bez zarzutu, wiec sami powiedzcie - czyz nie jestem szczesciarzem?
    Tak.
    Na NEO złego słowa powiedzieć nie mogę.
    SDI zdarzały się przerwy.
    W sprawie bałaganu w moich danych w TPSA to boję się cokolwiek prostować, bo pewnie znowu zaczęłyby się jakieś problemy.
    A tak dopóki wszystko działa i rachunki trafiają do mnie to niech tak zostanie.

Laser
    Gość

Domyślnie

Nie chce wkurzac Sobala no ale u mnie podobnie - na TePeSa nie moge narazie tez nic powiedziec - neo zalatwilem w 24h, awari jak narazie jedna ( ale zapowiedziana na usenecie )

Ostatnio w panelu mam ze mam na czas nieokreslony a mam aneks na kolejne 12miechow - przezornie wzialem papiery i sie do nich przeszedlem - Sobalowi mowilem powiem i Wam - mamuska powiedziala ze po mojej przemowie koles z ktorym gadalem sie jakos dziwnie nerwowo zachowywal ( fakt bylem stanowczy ale kulturka ) z niecierpliwoscia czekam na fakture.

Ale ogolnie jest OK... jednak wspolczuje tym co maja takie jazdy, to nic ciekawego

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

czytajac to upewniam sie w moich decyzjach - zadnych telepsow
    dwie komorki i net z kablowki zalatwiaja sprawe...

kiedys chcialem zalozyc telefon (zaraz po wprowadzce do nowki mieszkania) - dzwonie do telepsow - 700pln za zalozenie i pol roku czekania
    dzwonie do netii - 1pln i tydzien czekania... sprawa byla jasna
    tel i tak zlikwidowalismy zaraz jak tylko przestal fax byc potrzebny - taniej wychodzily juz wtedy dwie komorki (przy cenach kolo 2pln za minute! ale zero abonamentu), a teraz to juz totalnie telefon z ogonkiem przydatny i oplacalny nie jest...

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

Jak to czytam to aż sie dziwie że u Mnie nie było prawie żadnych problemów (odpukać)

Ciekaw jestem co wymyśla gdy skończy sie umowa, bo mialem wykupiony abonament 512 (stary, no limit) chcialbym przy tym zostac A to ze teraz podniesli mi na 768 czy cos takiego

Nie chce zadnych limitów bo mułek zdechnie...
    ..::TyGrYseK::..

Vice-szeryf Zetoxa zero jak zero Avatar Zetoxa

Domyślnie

...uffff, co za ulga, mam dokładnie tak samo jak nimal, niech Tepsie ziemia lekką będzie
    c'est la vie !
    zetoxa[małpka]gazeta.pl

Łaskobójca cana zero jak zero Avatar cana

Domyślnie

a ja tam lubię galijską sukę przez dwa koma pół roku netu od niej nie miałem sieci przez 8h z powodu wiekszego uszkodzenia choć z rachunkami to bywało "ciekawiej"
    - nie mogłem uciec od pakietów które mnie ścigały przez pół roku po przjściu na HISa
    -to samo co z Hisem i pakietami miałem przy przejściu z SDI na NEO (naliczali i za neo i za hisa )
    -za modem do neo który zdałem kazali mi zapłacić po roku i niezbedna była wizyta w BOKu
    -kazali mi zapłacić za instalacje neo mimo iż przechodziłem z SDI więc za 1.22 pln
    -naście razy straszyli odcięciem numeru za niezapłacone wydumane rachunki ( po konsultacji z BOKiem płacilem tyle ile IMO powinno być, a nie tyle na ile opiewały faktury)
    gdyby nie to iż nie mam alternatywy na starą dobrą nielimitowaną neo to pewnie bym im posłał kilo wąglika do centrali
    Ostatnio edytowane przez cana ; 18.Feb.2005 o 14:27
    |||^ Lenistwo jest drogą do świętości ^|||
    |||||^^^ a bluźnierstwo do raju ^^^|||||
    |LTR48246k|DVR111|IHAS322|MSI R6950TF3|
    ||A890FX|P2|T260|ADATA 8G|A2|FSP 650||

Domyślnie

O kurczę!
    W kieleckiem też?
    Bardach jest równomiernie rozłożony.
    No to jestem spokojniejszy.
    Znaczy to normalność.
    Znaczy to ja nie potrafię się dostosować do norm europejskich.

Domyślnie

Witam,
    Ciekawe jest jedno, działania telekomunikacji źle ocenia większość użytkowników. Jakim cudem tak nikompetentna firma, z tak nieudolną obsługa klienta, szfankującym systemem informacyjnym i niezdolna do prawidłowego funkcjonowania jest w stanie utrzymać się wodzie?

Odpowiedź jest jedna, brak alternatywy.... Na większości terenów nie ma żadnej innej firmy. Ważne jest jedno, znacznie tańsze i wygodniejsze są połączenia VOIP. Co stoi na przeszkodzie by całe bloki podłączać wygodnie do central VOIP, gdzie koszt użytkowania będzie praktycznie równy kosztowi łącza (które nie musi być aż tak przepustowe)...

Powinniśmy być bezwzględni w stosunku do rażącej niekompetencji firmy, korzystać i naświetlać każdą dostępną alternatywę. Powód jest jeden - dopiero starty finansowe które odnotuje właściciel TPSA - France Telekom - będą w stanie wpłynąć na stanowisko TP.

Kolejna sprawa to sprzyjanie naszego rządu - sami go wybraliśmy - więc nie miejmy posłom za złe że reprezentują to co reprezentują - sami jesteśmy tego winni i sami za to odpowiadamy - monopolowi TP SA.

Czy to wszystko ? Na pewno nie.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

mnie to nie dziwi, rachunki w tym czasie najpierw były z Tbg, next z Kielc ,next z krakowa a terraz to chyba Katowice , przy takowej manii przeprowadzkowej to sie niczemu nie dziwię

Domyślnie

Cytat Napisał cana
    mnie to nie dziwi, rachunki w tym czasie najpierw były z Tbg, next z Kielc ,next z krakowa a terraz to chyba Katowice , przy takowej manii przeprowadzkowej to sie niczemu nie dziwię
    Ale jaki człowiek szczęśliwy, że przychodzą regularnie i nie ma już tych korekt
    nie wiadomo za co.
    Pare miesięcy udawadniania, żeś nie wielbłąd swoje robi.
    Klient wychowany.

Domyślnie

Cytat Napisał rycho
    Ale jaki człowiek szczęśliwy, że przychodzą regularnie i nie ma już tych korekt
    nie wiadomo za co.
    Pare miesięcy udawadniania, żeś nie wielbłąd swoje robi.
    Klient wychowany.
    szczególnie że nie dalej jak miesiąc temu pokaz złego humoru i totalnego wqrwienia zrobiłem jak mi kazali zapłacić za modem który im oddałem duzo wczesniej

Dementuje wszelkie plotki i potwarze jakoby było możliwe wychowanie cany. realizowalne jest natomiast udomowienie w stylu kotowatych, a i to tylko z powodu legendarnego lenistwa

Domyślnie

Cytat Napisał cana
    szczególnie że nie dalej jak miesiąc temu pokaz złego humoru i totalnego wqrwienia zrobiłem jak mi kazali zapłacić za modem który im oddałem duzo wczesniej

Dementuje wszelkie plotki i potwarze jakoby było możliwe wychowanie cany. realizowalne jest natomiast udomowienie w stylu kotowatych, a i to tylko z powodu legendarnego lenistwa
    Ja się cieszę od kilku miesięcy( po ponad półrocznj walce ) z tego, że mam rachunki przysyłane na swój adres , a nie tam gdzie TPSA sobie wymyśliła.
    Cieszę się jak dziecko.
    Wiem, że w dalszym ciągu "w moich papierach" w TPSA nie wszystko jest w porządku, ale nie mam odwagi czegokolwiek prostować, bo wszystko zacznie się od początku.
    Gdyby nie to, że potrzebuję do firmy telefon stacjonarny z numerem który posiadam już wiele lat to bym 5 minut się nie zastanawiał.
    Internet mogę mieć z innego żródła.

Domyślnie

@rycho, w 2003 tylko JEDEN rachunek był poprawny ( ten styczniowy
    w 2004 rachunki były ok. ale namolnie chcieli wyłudzić kasę za modem i chceli czegoś za przejscie z sdi + straszyli odcięciem bo z powodu nieobecności pani Kazi nikt nie raczył wprowadzić tego ze kasa wpłyneła (BTW ta pani to długi musiała mieć ten urlop bo 2 miechy z rzędu mnie atakowali )
    ale żeby nie było że tylko tePSY złe to mam pod nosem odział poczty tylko że oczywiście mój rejon jest przypisany do poczty głownej i po każdą paczkę z solaris czy 4max muszę dymać przez cale miasto ( i nie da się tego podobno zmienić na stałe tylko trzeba jakiś p***ny druczek z dyspozycją czasową wypełnić) choć to wcale mnie nie dziwi bo kiedyś tePSY i poczta rezydowali w tym samym budynku i wtedy pewnie załapali parę cech od siebie

Domyślnie

@cana
    U mnie z przejściem z SDI na NEO przeszło prawie bez problemów.
    Piszę prawie, bo najpierw skasowali to co nie mieli skasować, ale wyrównali po wielu bojach w korektach.
    Nigdy nie odzyskałem pieniędzy za podwójne rachunki za jeden numer na dwa adresy.
    Choć przyznać muszę, że na moje drugie mieszkanie przychodził rachunek tylko za abonament.
    A że sytacja jest kosmicznie zagmatwana to wolę już nic nie wyjaśniać.
    Moja strata.
    Mój spokój.

User Pawel_k zero jak zero

Exclamation

wiekszosc narzeka na TPSA jeden kolega na Poczte Polska a ja ponarzekam na ZUS

jako ze mam rente rodzinna juz od jakiegos czasu no to ogolnie rzecz ujmujac kazali mi rok temu [pod rygorem cofniecia renty - wiadomo standard] zalozyc wlasne konto na ktore beda przelewac [wiadomo jedna renta jedno konto ],
    no to ja oczywiscie konto zalozone zus powiadomiony [bylo cos chyba okolo maja 04] no i czekam na druczki, jeden drugi miesiac po staremu
    no to sie fatygujemy znowu do ZUSu [zeby niebylo ze niezaprzeczylem mojemu wielbladziemu pochodzeniu] no i pani mowi ze w systemie jest ok ale pusci cos "w biurokracje" no i ze powinno po tym byc ok, jako ze bylo to przed wakacjami to dalem czas zusowi
    no i lipa po wakacjach znowu cyrk no to znow ZUS znow kolejka [ci aktywisci kolejkowi w ZUSie sa nie do przebicia czlowiek czuje sie jak w PRLu ] no i znowu nic
    jak narazie renta nie cofnieta kasa idzie po staremu [na inne konto] teraz bede musial znow nosic tam papier z uczelni ze studiuje takze moze wtedy cos zaskoczy

ja tam sie ciesze ze w tak krotkim czasie po "bliskich stosunkach z ZSRR" mamy juz tyle cieszmy sie z tego co mamy bo co by bylo jakbysmy sie Bialorus nazywali i mieli zamiast A.K. A.Ł.
    LiteOnIt

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Domyślnie

a ja z innej beki. poszedłem w roku 2003 pod koniec lata z psem na spacer i całkiem przypadkowo zobaczyłem na słupie tepsy otwartą skrzynkę, więc po powrocie za telefon dzwonię i mówię co jest. oczywiście wyślemy monterów. rok 2004, początek, zima, śnieg wali do skrzynki. dzwonię - to samo - ależ oczywiście wyślemy ble ble ble. rok 2005 wczoraj, zgadnijcie...ale już nie zadzwonię - odkryłem, że sygnał do mnie idzie z drugiej strony
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

Domyślnie

Naskrobałem dzisiaj faks...

Szanowni Państwo, w związku z otrzymanymi kilka dni temu f-rami korygującymi pragnę złożyć reklamację, dotyczącą wysokości owych f-r. Po pierwsze nie uwzględniono na nich okresu gdy ani Neostrada ani telefon nie działał prawidłowo, co zdarzało się nagminnie w ubiegłym roku, jak również dwa razy w roku bieżącym.
    Nalegam na rozłożenie wartości f-r korygujących na raty na rok czasu (12 miesięcy), choćby z czystej przyzwoitości i pokazania że TP SA jest firmą kompetentną i odpowiedzialną , gdyż przez ubiegłe półtora roku udowadniają Państwo zupełnie co innego. Przykłady podaję poniżej:

1) Po dokonaniu cesji z XXX na XXX w lutym 2004, ODCIĘTO numer telefonu. Dopiero po interwencji udało się numer przywrócić. Czy kilkadziesiąt lat regularnego płacenia rachunków to za mało ?
    2) Po dokonaniu owej cesji jest teraz dwóch abonentów na tej samej linii. Dzwoniąc na infolinię trzeba ZGADYWAĆ którą bazę Pani/Pan konsultant/tka ma aktualnie otwartą, bo gdy poda się odpowiedź błędną trzeba będzie dzwonić ponownie.
    3) Bardzo wysoka usterkowość linii
    4) Mimo kilkukrotnych zgłoszeń o OTWARTEJ skrzynce TP znajdującej się na elewacji budynku (wpływ opadów atmosferycznych itd.) nie zostało to po dzień dzisiejszy naprawione.
    5) Bardzo niski poziom świadczenia usług monterskich. Np. Po zgłoszeniu usterki nie działającej Neostrady, monter przyszedł spóźniony, naprawa zakończyła się tym, że Neostrada działała, a telefon już nie…
    6) W przypadku innych usterek wielokrotnie zdarzało się, że monterzy nie tylko nie przychodzili terminowo, ale nie przychodzili wcale.

Podane powyżej przykłady niedbalstwa można mnożyć, czy w obliczu takiej sytuacji i tak bezkrytycznie niskiego poziomu świadczenia usług stały klient może uniżenie prosić o rozłożenie korekt na raty ?

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Domyślnie

niestety ale TEPSA ma kilenta tam gdzie PAN MAJSTER.
    system jest chory i rodzi chorych pracowników, którzy mają wszystko tam gdzie PAN MAJSTER
    jeśli bywa dobrze to z tego powodu, że ludzie (pracownicy) są normalnii robią to co im sumienie mówi.
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)