+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 22 z 22

Temat: Nowa strona

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie Nowa strona

Witajcie,
    Prosimy o Wasze wypowiedzi dotyczące nowej strony, problemy jakie zauważycie, ew. sugestie.

Dla nas jest to wielki dzień, nareszcie powstaje program w pełni spełniający dokładnie nasze wymagania. Publikacja recenzji, aktualności, plików, artykułów, to po prostu poezja w porównaniu do tego co oferował stary system (PostNuke).

Mamy nadzieję że i Wam przypadła do gustu nasza szata graficzna, czeka ją jeszcze kilka drobnych poprawek.
    Ostatnio edytowane przez SoBal ; 27.Feb.2005 o 21:46
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Heh jak wlaczylem laba to najpierw sprawdzilem co w ogole mi sie otworzylo, bo moze w ulubionych cos tam innego kliknalem Pare razy musialem przetrzec oczy...
    Potem forum....no jest i dziala
    Stronka chodzi szybko, a do nowego ukladu trza sie przyzwyczaic. Powoli dogracie szczegoly i bedzie OK.

PS Nie dziala chyba zakladka/link "Redakcja", ale moze to niejawne i trzeba poszukac na liscie Wildsteina
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Szeregowy masterofp ma szanse Avatar masterofp

Domyślnie

Bardzo czytelny layout. Jak dla mnie bomba. I nawet pod Operą dobrze działa :]

Rezerwista *Vojtas* zero jak zero Avatar *Vojtas*

Domyślnie

Wygląda to wszystko nieźle przejrzyście i klarownie. Błędów na razie nie zauważyłem.
    A może animowane logo.
    Np. takie:

pozdr.
    "Nie ważne jest, gdzie patrzysz, ale co widzisz." - Hanry David Thoreau

Starszy szeregowy gkar zero jak zero Avatar gkar

Domyślnie

Kilka dni mnie nie było i taka zmiana. Pierwsza reakcja upssss pomyliłem strony , ale patrze sie na adres zgadza sie. Podoba mi sie i to bardzo

Szeregowy masterofp ma szanse Avatar masterofp

Domyślnie

Cytat Napisał *Vojtas*
    Wygląda to wszystko nieźle przejrzyście i klarownie. Błędów na razie nie zauważyłem.
    A może animowane logo.
    Np. takie:

Bez obrazy - ale takie logo jest odpowiednie dla 14letniej Basi, która "zApRaShA nz SfUj BloG".

Pozdrawiam.

Szeregowy proximus ma szanse

Domyślnie

Stronka jest OK....

TZN. prosta i czytelna..... fajnie

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Domyślnie

jest ok tylko
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

Rezerwista *Vojtas* zero jak zero Avatar *Vojtas*

Domyślnie

Cytat Napisał masterofp
    Bez obrazy - ale takie logo jest odpowiednie dla 14letniej Basi, która "zApRaShA nz SfUj BloG".

Pozdrawiam.
    Spoko, robię to dla zabawy a dopiero się uczę. Faktycznie trochę to za bardzo cukierkowe.
    A może mi pokażesz jak takie logo powinno wyglądać

pozdr.

Inna propozycja:

#Edit: I jeszcze jedna.
    Załączone obrazki    
    Ostatnio edytowane przez *Vojtas* ; 28.Feb.2005 o 12:29
    "Nie ważne jest, gdzie patrzysz, ale co widzisz." - Hanry David Thoreau

Starszy szeregowy Jankes zero jak zero Avatar Jankes

Domyślnie

hmm... a może by tak reklame przerzucić na drugą strone ?

ale ogólnie bombastik i musze przyznać, że jak wielu myślałem że pomyliłem strony

Domyślnie

Bardzo, bardzo, się cieszymy że nowa strona zaczyna spełniać założenia i przypada Wam do gustu.

Jeżeli chodzi o prawa strone. Tutaj kierowalismy sie statystykami. 94% uzytkownikow korzysta z rozdzielczosci 800x600 i 1024x768. W przypadku tej pierwszej rozdzielczosci wkrotce dodamy opcje ukrycia calej prawej strony, tak zeby nie trzeba bylo przewijac okna.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Szeregowy Franc zero jak zero

Domyślnie

Super, przyjemniejsza dla oka

Łaskobójca cana zero jak zero Avatar cana

Domyślnie

zestaw kolorów nie ładuje po oczach i strona jest szybka a validator na startowej znalazł poniżej 100 sztuk robaczków czyli 7 razy mniej niż na startowej jamy, ale o tą setunię ( idę po browca ) blisko wiecej niż na pclabie
    Ostatnio edytowane przez cana ; 01.Mar.2005 o 06:48
    |||^ Lenistwo jest drogą do świętości ^|||
    |||||^^^ a bluźnierstwo do raju ^^^|||||
    |LTR48246k|DVR111|IHAS322|MSI R6950TF3|
    ||A890FX|P2|T260|ADATA 8G|A2|FSP 650||

eloise
    Gość

Domyślnie

Witam,

Jak dla mnie miodzio...

PEACE

Starszy szeregowy gkar zero jak zero Avatar gkar

Domyślnie

Po dokładnym zapoznaniu sie z strona brakuje mi możliwości dodawania komentarza do Aktualności. W informacji o pojawieniu się nowej wersji UltraISO jest literówka w pierwszej linijce tekstu "jdneog" chyba miało być jednego

Domyślnie

Na razie będzie bez komentarzy. Przykre ale nic z tym nie zrobimy. Od komentowania spraw bierzących jest Forum, za jakiś czas opcja ta na pewno wróci, są jednak ważniejsze priorytety przed nią.

EmpiRe
    Gość

Domyślnie Nowy wizerunek

Grafika akceptowalna, głównie ze względu na małą wagę. Prawdę mówiąc w tego typu serwisach poszukuję wyłącznie informacji a nie wrażeń artystycznych, tak więc grafiki ponad niezbędne minimum (ilustracje) mogłoby wogóle nie być.

Duży plus za brak kretyńskich, powitalnych idiotyzmów, które "gonią" za myszką (w innych serwisach jest ich coraz więcej).

Drugi duży plus za brak jeszcze bardziej debilnego rozwiązania, jakim jest blokowanie "right-click". Tego totalnie durnego pomysłu (są przecież "anty" programy) też coraz więcej w innych serwisach.

Mały minus za mkniejszą przejrzystość. Stary układ chyba bardziej mi odpowiadał. Ale może to tylko przyzyczajenie ?

Duzy minus za przyjęcie sposobu prezentacji artykułów i recenzji. Chodzi o podział każdego artykułu na miniaturowe niby-strony z kilkoma linijkami i jedną, lub najwyżej kilkoma ilustracjami. Czytany artykuł chcę mieć raczej "pod ręką" od początku do końca lektury, bez konieczności nieptrzebnych "klików tam i nazad". Niestety coraz więcej serwisów robi ten fatalny błąd, więc Wy tego nie powielajcie. Jest kilka serwisów zagranicznych, w których wręcz całe artykuły, nawet te tasiemcowe, prezentowane są na jednej stronie. Niezwykle ulatwia to czytanie, bo konieczniość częstej zmiany tych niby-stron wydłuża lekturę. Zważywszy, że zagląda się tu głównie aby coś poczytać, rzecz jest bardzo ważna, a zmiana bardzo potrzebna.
    Ostatnio edytowane przez EmpiRe ; 02.Mar.2005 o 01:57

Domyślnie

Dzięki za uwagi, zarówno za plusy jak i minusy. Dodamy za jakiś czas również układ artykuły wszystko na jednej stronie. Ale w tej chwili statystyka jest miażdząca, jezeli strona nie załaduje sie w przeciagu okolo 30 sekund wiekszosc czytelnikow zamyka okno. Jezeli bysmy domyslnie zrobili caly artykul na jednej stronie, to z racji kompresji zajmowalby okolo 500kb (minimum), na modemie (a takich jest wiekszosc) albo łączu o przepustowości =<115kbps taka strona otwierała by się przez 70-100 sekund.... a to oznacza BARDZO duzy spadek ogladalnosci...
    Ale bez obaw, opcja dojdzie, bo wiele osób o nią pyta. Po prostu na pierwszy ogień poszly wszystkie zgodne ze statystykami trendy.

EmpiRe
    Gość

Domyślnie

Dziękuję za szybką reakcję. Argumentacja jest logiczna, a skoro artykuly "w całości" mimo wszystko będą, trzeba poczekać.

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

strona ladna
    kolorystyka troche "smutna", przypomina mi torche fallouta kolory rdzy... ale to kwestia gustu (osobiscie skladajac stronki uciekam w jasniejsze kolory - zielen, biel, rdzawe elementy dla kontrastu...) a o gustach sie nie dyskutuje
    glowne zazalenie (wyjasnione juz wczesniej) to ten paskudny pusty pas po prawej
    storne zawsze wole centrowana skoro juz ma byc dostosowana do niskich rozdzialek, ale wiec ze to strasznie miesza, wiec juz cicho siedze
    SoBaL - great job!

Domyślnie

Nimal,
    Wyjaśnijmy sobie coś toważyszu - Fallout nie był paskudny. Jest to najlepsza gra cRPG jaką w życiu widziałem, ze wspaniałym klimatem, niepowtarzalnym nastrojem i perfekcyjnie dobraną muzyką. Gdyby nie to że obie warte uwagi części znam na pamięć przeszedłbym je ponownie. Na razie jestem na Falloutowym odwyku od 2 lat nie zainstalowałem, w nadziei że już coś zapomniałem, a gdzie tam, cały czas wszystko świeżo jak bym grał wczoraj... To tyle co do wstępu

Pas po prawej będzie można sobie bezpiecznie "zwinąć", dzisiaj dodam tam listę polecanych stron i dożucę pare małych bannerków stron zaprzyjaźionych (myślę teraz tylko nad rozmiarem grafik, chyba nie więcej niż 3-6kB jedna, bo to i tak sekunda więcej wczytywania.

To nie jest moja praca, to praca zespołu, wszyscy potrzebowaliśmy konkretnych narzędzi by możliwość dalszego tworzenia portalu wogóle była dalej możliwa. W ten sposób powstało coś co można nazwać rękawiczką, gdyż jest uszyte dokładnie na naszą miarę. Autorem calego projektu jest DanTe, wiecie chyba jaką inną stronę stworzył DanTe ?

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

SoBal - moj Drogi, przeciez nie napisalem paskudny tylko smutny a i to w cudzyslowiu stonka mi sie przeciez podoba

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)