+ Odpowiedz na ten temat
Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Mam super p³yta g³owne nie plus Mhz ?

Szeregowy Rafal D. ma szanse

Exclamation Mam super p³yta g³owne nie plus Mhz ?

Mam pytam :

Mam p³yta g³owne MSI 865PE Neo2 i procesor P 4 HT 2,8 GHZ.

Procesor ma 2800 Mhz + P³yta G³owne ma 924 = 3724 Mhz , ja utwórz OK kolor czarny ,Reset powrót 2800 Mhz

POMÓC

Laser
    Go¶æ

Domy¶lnie

Probowales podrecic wszystko duzo za duzo, nie dziw sie wiec ze taki by³ tego skutek, ciesz sie ze Twoja p³yta automatycznie przywraca ustawienia do standardowych bo bys jeszcze mial zabawe z resetowaniem biosu.

Jesli nie wiesz co do czego sluzy i nie masz pojecia jak podkrecac to sie za to nie bierz bo mozesz w najgorszym przypadku cos uszkodzic !

Pozdrawiam

Szeregowy Rafal D. ma szanse

Domy¶lnie

Ja mysli brak wentylator w P³yta G³owne ?

dodatowy wentylator zgodnie 3724 Mhz dobrze czy zle ?

Laser
    Go¶æ

Domy¶lnie

Temperatura to glowny problem podczas OC ale nie tylko, to ze masz taki procesor i plyte wcale nie oznacza ze uda Ci sie stabilnie podkrecic zestaw dajmy na to o 200MHz. OC to proces z³ozony - trzeba miec pojecie jak co dziala umiec odpowiednio ustawic timingi pamieci, napiecia itp itd. Dodatkowo inne podespo³y takie jak zasilacz czy pamieci sa bardzo wazne - musza byc wysokiej jakosci co i tak nie daje Ci gwarancji ze uda Ci sie to podkrecic - kazdy podzespó³ ( nawet gdy jest tego samego producenta ) podczas OC zachowuje sie inaczej - i to mozna odkryc tylko podczas d³ugich testów.

Jedno jest pewne - tego typu wynalazki jak Core Center czy inne AI OC to tylko czysty zabieg marketingowy ( w sumie dzialaja ale i tak zawsze lepiej robic wszystko recznie - wtedy ma sie jaka taka pewnosc co sie zrobi³o i w razie czego co poluzowac zeby to dzialalo )

Z drugiej strony co Cie napadlo ze chcesz za wszelka cene osiagnac te 3.8Ghz ?, nie wiem jaka masz reszte sprzetu ale CPU to nie wszystko ...

Odpowiadajac na pytanie o wentylator - jego wymiana nic Ci nie da ( no moze gdy kupisz jakis super drogi to och³odzisz tego prescotta i bedziesz mial ciszej ).

£askobójca cana zero jak zero Avatar cana
    Sk±d
    kieleckie ;)

Domy¶lnie

1. IMO temperatura CPU jak na stan pseudo idle jest wysoka, choæ mam takiego samego preszkota i on normalnie na boxowym ch³odzeniu ma 44C (ot taki urok grzejnika), a w³asnie IMO w stresie procek pewnie dobije do 70 albo i wiêcej a jak pamiêtam specyfikacje intela to za du¿o jak na procek (straszliwie skracasz mu ¿ycie)
    2. nie rób OC od razu jednym rzutem, tylko metod± niewielkich kroków, i co pewien czas zapuszczaj jakie¶ testy (super pi, pakowanie olbrzymich plików, 3dsmark) i jak alles ok to bujaj dalej, a jak juz po któryms krêceniu okaze siê ze testy nie przechodza to powrót do ustawieñ z poprzedniego etapu i odpalenie wszystkich testów jakie masz ( i nie 5 miniut tylko taki stres trwaj±cy przynajmniej parê godzin)
    |||^ Lenistwo jest drog± do ¶wiêto¶ci ^|||
    |||||^^^ a blu¼nierstwo do raju ^^^|||||
    |LTR48246k|DVR111|IHAS322|MSI R6950TF3|
    ||A890FX|P2|T260|ADATA 8G|A2|FSP 650||

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o w±tku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)

Podobne w±tki

1. Najbardziej badziewna p³yta ¶wiata
    Napisane przez Zetoxa w forum CD-R/CD-RW
    Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 20.Jul.2007, 11:49
  2. Skopiowana p³yta DVD strasznie ha³asuje ???
    Napisane przez Mlody_TM w forum DVD/DVD:R
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 03.Jul.2006, 15:39
  3. SUPER DVD COPY problem..
    Napisane przez sayagin w forum CD/DVD Video
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 21.Feb.2005, 02:43
  4. P³yta z audio?
    Napisane przez wronka w forum CD/DVD Audio
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 19.Dec.2004, 08:26

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35