+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Konto bankowe

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie Konto bankowe

Chciałbym założyć sobie konto bankowe, ale nie wiem w jakim banku to zrobić. Tyle tego jest, że człowek nie wie na co się zdecydować. Najpierw myślałem o mBanku, ale patrząc na oprocentowanie oraz czas zakładnia konta (całość) to trwa bardzo długo, no i teraz jestem w dołku...
    Chciałbym aby konto było obsługiwane przez neta, tzn. wysyłanie/odbieranie przelewów, itd.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Fakt - w mBanku sprawy podstawowe ktore musza byc zalatwione w sposob papierkowy dlugo trwaja, ale pozniej juz wszystko dziala bezproblemowo. Mam ekonto juz prawie 2 lata i w zasadzie nie mam zastrzezen, aktualizacje stanu czy przelewy ida bardzo sprawnie. W sumie obsluguje swoj rachunek wylacznie przez neta.

Oprocentowaniem nie zaprzatal bym sobie glowy, bo co za roznica czy to bedzie 2 - 3 -4%, jesli mialo by to byc kosztem wygody czy awaryjnosci dzialania. Odliczysz jeszcze od tego podatek Belki i roznice sie zacieraja, a z procentow tego rzedu i tak zyc sie nie da.

W miedzyczasie wprowadzili oplaty za przelewy zewnetrzne (poza mBank) 0,50zl, czym troche wkurzyli klientow, ale to prawie w kazdym juz tak jest. Jesli robisz duzo przelewow, to poczytaj oferte multibanku - oni daja darmowe przelewy, ale w zamian masz stala oplate za prowadzenie rachunku. Czyli zawsze cos jednak kosztuje taki rachunek, jednak duzo mniej niz w tradycyjnym banku.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

Czyli warto jednak zainwestować w mBank?
    A co myślicie o ING Bank, dużo reklem ostatnio pojawiło się w TV? Też jest wprowadzona obsługa przez neta, no i ceny też nie są wygórowane.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy wojtaszka ma szanse

Thumbs up Najlepsze konto

Najlepsze konto to konto w LukasBank.E-konto i wszystko za darmo(przelewy) jedynie złotówkę za kartę Visa elektron.Prowadzenie konta za darmo.
    pozdro
    Ostatnio edytowane przez wojtaszka ; 09.Apr.2005 o 10:32 Powód: braki formalne

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

ING jest dobry szczegolnie z przelewami za free
    szybko dziala, bezawaryjny, za prowadzenie konta student zbieraja 2zl
    LiteOnIt

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

zdecydowanie polecam mBank (nie negujac opinii kolegow o innych bankach - nie znam ich bo nie mam najmniejszego powodu zeby probowac)
    mam w mBanku kilka kont, podobnie jak wieeelu znajomych)
    tylko otworznie pierwszego wiaze sie z opoznieniami (do przelkniecia - pewnie jak bys zalozyl konto na poczatku swojego zastanawiania sie na wyborem to juz bys mial w pelni sprawne)

coz: bezpieczenstwo, darmowe prowadzenie (50gr za przelew i to wsio), spooooro uslug mozna zalatwic mtransferem (to w zasadzie juz w polskim necie standard, w dodatku mtransfer jest free), wygoda, blyskawiczne reakcje na wszelkie pytania, niezle oprcentowania, mozliwosc darmowego przelewania miedzy kontami mbanku co po zalozeniu emaxa i/lub emaxa plus daje ci spore mozliwoscie mieszania swoimi srodkami

Domyślnie

Wracając do tematu.
    Założyłem sobie konto w mBanku i w związku z tym mam pytanie. Po czym poznać, że już mam aktywne konto w 100%?
    Do póki nie wyśle im podpisanej umowy + inne pierdoły, to nie mam aktywnego w 100% konta.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

O ile dobrze pamietam to troche to trwa (jak wszystko u nich), po odeslaniu podpisanej umowy oni musza to "przerobic". Ja dowiadywalem sie telefonicznie mniej wiecej po czasie jaki zgrubsza mi okreslili.
    I tak bedziesz do nich dzwonil zeby ci aktywowali kanal internetowy, bo na starcie nie jest.

Na razie twoj rachunek jest aktywny w 'polowie' - znaczy mozesz juz wplacac forse ale nie mozesz wyplacac.

PS Zawczasu wymysl sobie haselka do twoich kontaktow telefonicznych z nimi (uwiarygadniajace chyba 6 cyfrowe)) i dobrze zapamietaj swoj podpis na umowie bo w razie np ustanawiania polecenia zaplaty, co musi byc na pismie, podpis jest wazny i moga twoje dyspozycje odrzucac.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

Trochę się dziwie, bo kanał Internet mam aktywny. Pytałem się innego kolegi i powiedział, że konto miał aktywne gdy mógł się zarejestrować w części transakcyjnej i tak dokładnie nie wiem gdzie te pole jest.

EDIT. I jeszcze jedno. Podczas wpisywania haseł tymczasowych nie uaktualniłem sobie Teleserwisu, ale wiem, że to można zrobić później. I teraz gdy chcę tą operację przeprowadzić, to muszę wpisać tymczasowy telekod w dwóch miejscach oraz jeden z listy. Jednak gdy to wykonałem, to pokazo się okienko, że źle są wpisane kody. Czy na pewno trzeba w miejsce "Wpisz telekod" wpisać tymczasowy kod?
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 29.Jun.2005 o 20:15
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

Domyślnie

pierwsza liste hasel jednorazowych MUSISZ aktywowac przez telefon
    dopiero kolejne tak jak napisales

Domyślnie

Cytat Napisał nimal
    pierwsza liste hasel jednorazowych MUSISZ aktywowac przez telefon
    dopiero kolejne tak jak napisales
    To nie prawda, bo pierwszą listę aktywujesz już przy aktywacji konta.
    Gdy przysyłają ci dokumenty, to już jedna lista jest.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

Domyślnie

jesli tak to moze sie cos zmienilo - ja zakladalem pierwsze konto jakies dwa lata temu
    w kazdym razie mozesz zadzwonic i sie dowiesz - tel jest free wiec zadna strata
    jesli nie masz stacjonarki to wejdz na czat z konsultantem - nic nie zlatwisz, ale udziela ci informacji

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)