+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 21 z 21

Temat: koniec wp :(

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

kurcze troche szkoda, mialem tam z dwa konta [1 platne i jedno bezplatne] a teraz trzeba bedzie znowu zmieniac w wszystkich forumowych profilach docelowy email
    oby tylko interia niepadla bo tam mam pare kolejnych kont ktorych niechial bym stracic
    LiteOnIt

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Nigdy nie mialem zadnego zwiazku z WP, ale jakos tak dziwnie mi sie czytalo tego newsa. Jakby nie bylo jeden z pierwszych portali (czy nie pierwszy?), duza czytalnosc, chm wydawalo sie ze stabilna firma a tu masz.... No ciekawe czy upadlosc to tylko manerw ekonomiczny czy faktycznie portal zniknie z netu.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Nol
    Gość

Domyślnie

Myślę, że zniknie. Koszty utrzymania takiego serwisu muszą być ogromne. No, chyba że znajdzie się jakiś inwestor, ale teraz to już nie ta era, kiedy wszyscy myśleli, że na magicznej nazwie e-commerce można się obłowić. WP nie jest pierwszym upadającym w ten sposób portalem, niestety również nie ostatnim.

Czas pokaże, co się będzie działo. Na pewno powstanie ogromna wyrwa w polskim necie, to jest niezaprzeczalne. Onet ogromnie zyska, trochę ludu przyciągnie też interia, która nie padnie, bo ją trzyma RMF i Polsat - a te nie odpuszczą, bo onet idzie z TVN

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Mam konto na WP, byłem tam ostatni raz zakładając właśnie to konto
    Inna sprawa że to jednak wielka luka...

Nol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SoBal
    wielka luka...
    VLuka

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

No to kiepsko, czy onet zyska to nie wiem, przeciez i tak jest od dawna na czele popularnosci i co najwyzej jeszcze sie wzmocni. W sumie tylko WP jakos tam zagrazala onetowi, potem dlugo nic i cala reszta. Zyskaja na pewno interia czy gazeta.
    Pamietam swego czasu jak padla arena, mialem ich na startowej i zdazylem sie przyzwyczaic do ich stylu i ukladu strony, poczta tez, i potem dlugo nic mi nie pasowalo.

Ech zeby tylko onet nie poczul sie pelnym monopolista bo wiadomo jak to sie konczy....no ale, poki co, nie dzielmy skory na niedzwiedziu.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

sadze ze czesc stron i zalogi przejmie serwis neostrada.pl ktory chyba ma ambicje stac sie czyms wiecej niz tylko zapleczem dla klientow tej uslugi - narazie strona ta ma paskudnei chaotyczny uklad, ale jak juz sie w nia zaglebic to mozna cos ciekawego znalesc - pamietajmy ze to ten sam inwestr, te same pieniadze, nie jest latwo stracic tak duzy serwis jak wp i wpisac go w koszta tak zeby na tym zarobic
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Szeregowy Darek zero jak zero Avatar Darek

Domyślnie

...nie mogę powiedzieć,że byłem zagorzałym gościem WP ale,co tu dużo mówić jeśli jej nie będzie to będzie jakoś.......?........GŁUPIO !
    Boisz się jutra a nie zdajesz sobie sprawy,że wczoraj może być równie niebezpieczne !

Szeregowy XBit zero jak zero

Domyślnie

Szkoda... Lubie WP, mam nadzieje (jestem niemal pewien), że tak to sie nie skończy i "góra WP" dojdzie do porozumienia - trzymam kciuki

Szeregowy CIAPEK zero jak zero Avatar CIAPEK

Domyślnie

mail od WP rozwiewa wiele plotek, ja zawsze podchodziłem do WP poważnie, a z konta pocztowego zawsze zadowolony
    "Informacja do użytkowników kont pocztowych i stron www w Wirtualnej Polsce."
    Drogi Użytkowniku,

Wirtualna Polska uprzejmie informuje, że nie zachodzą obecnie żadne zmiany co do zakresu ani jakości usług świadczonych na rzecz użytkowników Portalu. W szczególności zapewniamy, iż konta poczty elektronicznej oraz strony www w ramach serwisu webPark są obsługiwane przez WP na dotychczasowych zasadach, a korespondencja i materiały użytkowników przechowywane są na serwerach Wirtualnej Polski zgodnie z dotychczasowym standardem. Nie zachodzą żadne ograniczenia co do udostępniania serwisów Portalu. Zespół Wirtualnej Polski dokłada wszelkich starań, aby Twoje zaufanie i zadowolenie z usług portalu pozostawało na niezmiennie wysokim poziomie.

Jednocześnie informujemy, iż jeżeli w przyszłości miałyby zajść okoliczności, które mogłyby spowodować ograniczenie zakresu lub jakości usług świadczonych przez Wirtualną Polskę na rzecz użytkowników, zostaną oni o tym poinformowani w najwcześniejszym możliwym terminie.

Marek Borzestowski
    Prezes Zarządu WP S.A.
    , pozdrawiam, dziękując Sidowi za przywrócenie mi dostępu do konta, bo zapomniało mi się hasełka
    ciapekTOR@wp.pl
    Pozdrawiam!

Domyślnie

uf...

q3arena.org mi nie zniknie... uf... serwis mojego dziecinstwa

dzieki ciapus za chwile radosci o poranku
    Hit Me, If You Can...

Szeregowy jasut zero jak zero

Domyślnie

Cytat Napisał SidTheRat
    uf...

q3arena.org mi nie zniknie... uf... serwis mojego dziecinstwa
    Ostatnio czytałem wyniki badań ankietowych , gdzie podano, że 55% internautów w Polsce rozpoczyna chodzenie od onet.pl. Strasznie trudno w naszym narodzie zmienić przyzwyczajenia. (co znaczą przyzwyczajenia wiedzą ci, którzy dalej chodzą na IE mimo, że wszelkie znaki na ziemi i niebie wskazyją, że OPERA jest lepsza).
    Pozdrawiam.

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Ja tam korzystam z o2. Moim zdaniem dobra skrzynia i szybko wchodzi. Poczte mozna sprawdzic Tlenem.
    Od kiedy ma byc niedostepna strona WP?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy MaciejT zero jak zero Avatar MaciejT

Domyślnie

Cytat Napisał Darek
    ...nie mogę powiedzieć,że byłem zagorzałym gościem WP ale,co tu dużo mówić jeśli jej nie będzie to będzie jakoś.......?........GŁUPIO !
    Ja bym sie raczej cieszyl ze wreszcie nie bedzie takich badziewnych kont email, ktore co niektorzy posiadaja <ze po pol dnia list jest juz na miejscu>.

Szeregowy CIAPEK zero jak zero Avatar CIAPEK

Domyślnie

Cytat Napisał Zbieg12
    Ja bym sie raczej cieszyl ze wreszcie nie bedzie takich badziewnych kont email, ktore co niektorzy posiadaja <ze po pol dnia list jest juz na miejscu>.
    niejednokrotnie robiłem różne testy sprawdzając np. konfiguracje Outlooka itd. wysyłając sobie maile ze swoich kont w tą i tamtą stronę - maile docierały na momencie
    Na prawde jestem zadowolony z WP.
    ciapekTOR@wp.pl
    Pozdrawiam!

Domyślnie

ja tylko wiem jak do mnie ludzie przysyłali listy kiedy nam wszystkim sie spieszylo, pol godziny czekania to bylo minimum

wysylane bylo na rozne konta, w tym jedno na home.pl - czyli wiadomo - blyskawica

PS onet wcale nie lepszy ze swoimi kontami

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

a ja strasznie nazekam na interie ktora jest mistrzynia w przetrzymywaniu maili choc wp tez ma pare rekordow
    LiteOnIt

Domyślnie

eh.. zbiegu... jakbys mi fundnal takie dobre konto ktore dziala blyskiem... to moze bysmy mogli sie zgodzic - ale mnie nei stac na taki luksus - zreszta od naprawde waznych rzeczy mam konto uczelniane - sadze ze moze nie na takim boskim laczu jak home.pl [a jak tepsa pada to i home pada ] ale rownie profesjonalnie administrowane, z dynamiczna quota'ą dochodzacą do 50mb na wyjsciu/wejsciu, redirectami, porzadnym antywirem no i nigdy nie dosalem tam spamu

pozatym moje stado kont na tlenie tez raczej wolne nie jest - konto na onecie to porazka
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

heh, jasne ze nie kazdego stac na konto na home.pl
    i nie kazdy ma takie wymagania, ktorym nie sprostalby ktorys z serwisow oferowanych za darmo

dla kazdego jest skierowana jakas oferta, w jednym serwisie masz duza funkcjonalnosc poczty i mase userow, czyli w konsekwencji bardzo wolne dzialanie, w innym mniejsza funkcjonalnosc, za to inne pozytywne cechy

jako posiadacz wielu kont na roznych serwisach mam mozliwosc oceny dzialania poszczegolnych przypadkow
    na onecie i wp nie mam zadnego (i cale szczescie), interia dziala WOLNO i te okropne reklamy + masa spamu, tlen jest ok, pf jest ok (duza funkcjonalnosc - podoba mi sie), a najszybciej dziala pewnie nikomu nieznany serwis megapolis.pl (to taka darmowa blyskawica, porownujac do home.pl, jednak mankamentem jest spartanski wyglad i srednia funkcjonalnosc)

kroluje oczywiscie home.pl - pod kazdym wzgledem &ltorownajcie oferty platnych kont interii, wp i onetu do konta na home.pl - przewrocic sie mozna ze smiechu>

korzystam GLOWNIE z webmaili na serwisach uslugodawcow - tego dotyczy ocena funkcjonalnosci

Domyślnie

a ile jesli mozna zapytac kosztuje taka home.pl? tak z ciekawosci - moze jak bede juz duzy to sobie wykupie...
    i czy jest limit na wejsciu/wyjsciu i jaka quota...
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

home.pl to wydatek 50 pln za rok lub 150 pln na wieki <kwoty netto>
    pojemnosc - jak kupowalem to dawali 50MB, pozniej zwiekszyli wszystkim na 100MB (+5MB na foldery - w tym lepszym webmailu), bez limitu wielkosci pojedynczego listu, szybkosc blyskawicy, antyvir z bazami co godzine <RAV chyba>, filtry, biala i czarna lista, funkcja blokowania spamu po temacie i/lub nadawcy oraz blokowania maili z Rosji, Chin, Ukrainy, etc,
    2 webmaile <w przygotowaniu trzeci>, pomoc techniczna jest pomoca techniczna a nie szyldem <korzystalem>, jak sie chce to wszystko chodzi na ssl'u

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia