+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Temat: Helion mnie irytuje, spam rozsyla

Ormianin
    Gość

Domyślnie

na moje platne konto e-mail przyszedl dzis taki oto spam:

Witamy z helion.pl,

To jest kupon rabatowy, który wykorzystasz podczas zakupów
    w księgarni internetowej helion.pl. Możesz odliczyć kwotę
    5 zł od wartości zamówionych książek lub pokryć nim koszty
    pobrania pocztowego. Numer kuponu to:

A1G26A11-5V76E5ds

mam przekierowanie - forward z konta e-mail na forum, gdzie splywa mi cala poczta... ale z tego co mi wiadomo spam jest juz nielegalny w naszym kraju... na swiecie tez sie z nim walczy... oczywiscie powiadomilem o calej sprawie mojego providera, zobaczymy co dalej.

Tez dostaliscie podobny spam?

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

nie.. na zaden z adresow podanych kiedykolwiek na forum cdr ani zaden inny...

czyli ze faktycznie cie capneli jakos bokiem - albo kiedys grales w jakims konkursie gdzie helion dawal ksiazki jako nagrody

inna sprawa ze cos co mi sie samo narzuca - czyli podimot takiej reklamy - zawsze traci w moich oczach, i to duzo

ps. najnowszy konkurs ma chyba hellion w liscie sponsorow - moze zagrales? [w sumie ciekawa oferta i ja pewnie zagram - nic mi nie szkodzi]

a powiadomienie providera uwazam za sluszny czyn
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Domyślnie

no to ku... tez dostalem

ciekawe czy wszyscy z cdrinfo dostali - ja mam smutne wrazenie ze tak
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

na zadne inne konto na tlenie - a mam ich kilka nie dostalem maila - tylko na to z cdrinfo
    Hit Me, If You Can...

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

Cytat Napisał SidTheRat
    no to ku... tez dostalem

ciekawe czy wszyscy z cdrinfo dostali - ja mam smutne wrazenie ze tak
    ja odstalem na bezplate z interii ale to jest masowka do wszystkich z interii..... poza tym niedostalem drugiej takiej oferty bezposrednio z forum
    LiteOnIt

Domyślnie

gdybym dostal na inne konta z tlena - to nie ma problema - ale ja mam 5 kont - a tylko na to jedno jedyne...
    Hit Me, If You Can...

Szeregowy XBit zero jak zero

Domyślnie

dostałem "rabat helionu" na tlenowego @ (rejestrowany na cdrinfo) z przypisem:
    "Reklama rozesłana zgodnie
    z regulaminem portalu o2.pl"
    Zauważyłem, że helion rozsyła spam z coraz większą częstotliwością...

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Nahalnosc reklamowa Helionu juz dawno przekroczyla granice mojej akceptacji. Sama jej ilosc i upierdliwosc dla oczu juz jest dla mnie spamem, teraz mowicie ze spam w mailach....ja poki co nie dostalem, az czuje sie pokrzywdzony - niby co, gorszy jestem od was czy jak.

Pamietacie swego czasu wiadomo gdzie byla draka i dyskusja nad wplywem Komputronika na zawartosc serwisu i wyniki m.in. testow sprzetu. Mialo to zdaje sie powiazanie z laczem, chyba serwis korzystal z lacza/serwera Komputronika. Skonczylo sie to na zapewnieniach ze jedno z drugim zwiazku nie ma, moze i tak rzeczywiscie bylo, ale teraz chyba nie ma watpliwosci skad sie bierze ta nowa akcja. W ten sposob zawartosc serwisu staje sie zawartoscia sponsorowana a tym samym nieobiektywna. Wyglada na to, ze Helionowi zostaly udostepnione nasze adresy e-mail podane przy rejestracji na forum i teraz Helion bedzie nas zalewal spamem.
    Nigdy nigdzie nie podpisuje zgody na udostepnianie/przetwarzanie moich danych osobowych, bo nie zgadzam sie zeby ktokolwiek nimi handlowal. Jest to nie fair bo ktos zarabia handlujac nie swoim
    Jeszcze pytanko - jak to jest z naszymi mailami, czy one moga byc legalnie udostepniane innym? Jak to wlasciwie z tym jest?

PS Rabat na 5 zlociszy hehe, toz to mniej niz 30 srebrnikow chyba
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

maili na cdrlabie nikt nikomu nie bedize udostepnial - chocby z tego powodu ze przy rejestracji nie byliscie o to pytani - gdybym ja zalozmy chcial teraz sprzedac wasza baze musialbym w swietle prawa z wami renegocjowac umowe - czyli zapytac czy chcecie - wiec o maile z labu sie nie martwcie

taka jest teoria - a praktyka jest troche inna - kazdy moze przehandlowac baze emaili - i ciezko tu komukolwiek cos udowodnic - bo to taki dziwny towar ze nie sposob bez dokladnych i wnikliwych badan ustalic jego pochodzenia [a nikt nie bedzie prowadzil dokladnych badan]

nadal mnie fascynuje czemu na inne konta w tlenie nie dostalem takiego maila [dodam ze konto podane na cdr nie jest moim najaktywniejszym kontem...]
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

hehe odpowiadajac na posta napisanego na innym forum powiem ze w kazdym koncie tlenowym zaznaczam zawsze to samo - bo doskonale wiem ze beda do mnie leciec reklamy - i zaznaczam muzyke - wyjatkowo biedna jest polska scena i z tego najmniej smiecia do mnie leci
    innych danych nie zaznaczam wogole [w kilku na potrzeby komunikatora powpisywalem sobie jeszcze inne dane - ale najczesciej sa nieprawdziwe i na dodatek rozne np wiek 60 lat...]

komentarz o zawisci.. hehe
    Hit Me, If You Can...

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

dokladnie - he he he lol
    LiteOnIt

Szeregowy ThanatoS zero jak zero Avatar ThanatoS

Domyślnie

Ormi jak juz to widze, nie wyglupiaj sie, niedlugo powiesz ze Spadajace krowy to wina Leppera albo cos jeszcze lepszego. Nie szukaj dziury w calym i nie tworz nowej teorii spiskowej.
    Pozdrówka
    ThanatoS
    Opcja Szukaj jest za darmo, ale nie na darmo

Ormianin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ThanatoS
    Ormi jak juz to widze, nie wyglupiaj sie, niedlugo powiesz ze Spadajace krowy to wina Leppera albo cos jeszcze lepszego. Nie szukaj dziury w calym i nie tworz nowej teorii spiskowej.
    Racja ThanatoS... to byla nie potrzebna teria spisku... co do spadajacych krow... to irytuja mnie swiete krowy ktore widzialem kiedys na wycieczce w niektorych miastach w Indiach

Sprężyn
    Gość

Domyślnie

moze ja tez dostalem ale na wp hahahahahah
    i dlatego moze - tego juz sie nie dowiem

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

No wiec do mnie jednak nic nie przyszlo, za to ciagle viagrą chca mi przedluzyc ptaszka....juz przestalem walczyc z regulami wiadomosci, coraz to nowe chwyty stosuja, szybciej idzie usuwanie tego badziewia.

Ech Ormi narobiles alarmu, troche obniz czulosc receptorow No ale ktos musi czuwac zeby inny ktos mogl spac spokojnie. Bin Laden nie spi!

A propos Leppera - zaistnial dzis znowu, a juz tak nudno bylo.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

oj, faktycznie chyba alarm poniesiony za wczesnie, albo helion narazie wysylal losowo a nie do wszystkich
    dostalemreklame na konto na o2 - to konto nie jest podane na cdrinfo
    na priv konto platne, ktore wpisalem na cdrinfo, nic takiego nie poszlo

Szeregowy Anonymous zero jak zero

Domyślnie

A ja powiem tak: wszelkie poważe skrypty Forum (w tym vBulletin na CDRinfo) nie publikują adresów email z bazy w sposób jawny, zawsze jest to jakiś formularz z cyklu "wyślij maila userowi o nicku... i reszte załatwia engine Forum. Niestety większość userów uważa to za niedogodność i w podpisie pod każdym postem daje swój adres email w sposób jawny. A skanery i roboty internetowe tylko na to czekają...
    Druga możliwość, to sprzedaż bazy emailów Helionowi przez właściciela takowej bazy...

Konto na O2 (Tlen) ma masę zalet, ale też i największą wadę - z żadnego systemu nie przychodzi tyle reklam, co od nich.

Domyślnie

no wlasnie zabawne - ale na konto w tlenie dostaje srednio jedna reklame w tygodniu.. bywa ze przez miesiac jest pusto
    nie uzywam zadnych filtrow, zadnych hamsterow i spamkillerow - wszsytko ssam jak leci - i oto jest
    dotyczy to wszsytkich kont w tlenie - w tym najnowszego zalozonego ledwo dwa tyg temu - raczej pusto w tych skrzynkach
    zupelnie inaczej wyglada sprawa na gazeta.pl [zalozylem dla grup dyskusyjnych - ale i tak podaje fake adres] gdzie pomimo ze adresu nigdie i nikomu nie podalem to leci tego calkiem sporo - i to raczej nie via-gra tylko jakies onety, bzdety czy zostan bankowcem

a o onecie to juz szkoda gadac - adresy stamtad juz dawno sa w bazach stron sprzedajacych pompki do roznych orgranow, darmowe wyksztalcenie czy ubezpieczenie i tam mam 3-4 dziennie sztuki tego syfu
    newslettery czy takie listy jak od ery w zwiazku z rejestracja w bramce podstawowej pomijam - bo to niejako cena za rejestracje, tych maili od systemu o2.pl tez jest malo - moze 2 w miesiacu
    Hit Me, If You Can...

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

fakt ze tlenik nie jest przeladowany reklama, raz na tydzien gora jakis smiec wleci (ssam wsio, filtruje dopiero u siebie)
    zeby tylko chlopaki szybsze lacza mieli... ale i tak poczta na tlenie dziala jak marzenie

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia