+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Łącze radiowe - umowa

Nol
    Gość

Domyślnie

Podczas czytania tematu brzuszków na cdrinfo.pl naszło mi do głowy pewne pytanie, na które chciałbym uzyskać w miarę dokładną odpowiedź:
    na co w szczególności zwracać uwagę podczas zawierania umowy o dostarczenie łącza drogą kablową/radiową?

Tzn. wiem, że przede wszystkim na terminowość umowy, warunki rozwiązania, ew. kwestie płatności za czas, kiedy sieć nie działa, na czas oczekiwania na serwisanta, parametry łącza itp.
    Ale czy jest jeszcze jakiś inny ważny czynnik? Coś pominąłem może? Pytam, bo przymierzam się do założenia w domu jakiejś taniej radiówki. Ja siedze w akademcu, wiec mi niepotrzebny, ale Mama chce korzystać. To jest dopiero ciekawostka

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

gadu gadu wciaga - uwazaj! matka mojej kolezanki wrecz ja z kompa wywala...

a co do umowy - poruszyels chyba najistotniejsze - najwiecej i tak zalezy od tego jakie wrazenie robi firma - pogadaj z jakims innym klientem - to zawsze duzo daje
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Zdanie jednej osoby nie będzie wiarygodne Gdybyś zapytał mnie i Sida o Neo+ uzyskał byś dwie kompletnie różne informacje

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

no nie wiem - mi tez przez ostatnie 2 dni przerywalo tak jak tobie
    teraz juz jest good - ale nikomu nie powiem ze to jest bezawaryjne
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Ja mam radiowke 2mbit, najwieksza uwage trzeba zwrocic na podejscie do klienta, np czy przyjda bez zadnego ale zrobic pomiary, jak daleko jest do anteny nadawczo-odbiorczej. Jesli jest daleko upewnij sie zeby dali ci talerz o odpowiedniej mocy, by np przy brzydkiej pogodzie nie zaklucalo ci czy tez przerywalo transmisji. Jesli jest to radiowka tylko na jedna osobe i np ciagniete z drugiego bloku czy tez z niewielkiej odleglosci, to nie wiem czy ci sie to oplaca, bo wydzierzawienie takiego talerza na wlasny uzytek jest dosyc sporym wydatkiem.

Nol
    Gość

Domyślnie

Ok, dzięki. Zorientuję się w temacie. Pozdrawiam.

Starszy szeregowy tomaszek71 zero jak zero

Domyślnie

Ja mam radio i nie jestem zadowolony.Mieszkam w Rzeszowie i tutaj jest taka gówniana firma co sie zwie Intertele.Ludziska ręce precz od tego gówna.Ale to już końcówka mojej męczarni.TPSA robi mi normalny telefon (teraz mam radio) i bedzie neo (mam nadzieje że od 15-20 marca)

Ormianin
    Gość

Domyślnie

W moim miescie sa dwie radiowki... dwie firmy i wszystkie daja dwie opcje, 64 kbps za 60 zl i 128 za 130 zl... nie ma innej konkurencji, kablowkach tylko na blokowiskach, ale ceny poodbne, pozostaje tylko TPSA, wiec ludzie biora radiowke... kazdy mowi roznie, ciezko mi sie wypowiadac, osobiscie mam adsla, ale pierwotnie myslalem o radiowce tez

pozdrawiam

/||\aster
    Gość

Domyślnie

moze cos oczywiste, ale napisze
    upewnij sie czy nie maja jakis limitow miesiecznych na przesylane dane, takze upewnij sie czy mowia o kilobajtach, czy kilobitach

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

.... no i jak jest z blokowaniem p2p
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Laser
    Gość

Domyślnie

Miałem radio, od firmy która swiadczy usługi takze droga kablowa - wszystko było pieknie az do czasu.
    Po miesiacu muł zdechł, strony zaczeły chodzic gorzej niz na modemie a o jakim kolwiek pobraniu czegokolwiek badz tez ul na serwer stało sie bardzo wkurzajace. Pingi urosły jak diabli / spytajcie Sida pingował swojego czasu ich serwer na swoim neo+ to była masakra / nie wspomne juz o gubieniu pakietów

Przeprowadzony wywiad / nikt z firmy nie udzielał informacji - bo u nich działa / pozwolił wywnioskowac ze albo oni nie maja pojecia jak zarzadzac serwerem albo podłaczyli o duzo za duzo ludzi do za mało wydajnego łacza / chyba cos koło 2MBps na ok 250osob - dane nieoficjalne.

No i to co mnie najbardziej wkurzyło - regulamin a w tym tez to ze blokuja p2p, ftp, telnet .... został zmieniony i nikt nie pofatygował sie aby nas uzytkowników / teraz jestem juz ich exuzytkownikiem / poinformowac o tym - a w regulaminie jak byk stało ze o wszelkich zmianach bedziemy informowani ...
    O podejsciu do klienta i burdelu jaki tam maja to juz nie wspomne bo szkoda klawiatury.

Jesli chcesz miec jak najbardziej precyzyjna odpowiedz najlepiej zebys zrobił wywiad z uzytkownikami i moze to głupie ale podpytał konkurencji - bo kto jak nie konkurencja wie o swoim rywalu najwiecej / tak było przynajmniej w moim przypadku

a i tak nie bedziesz miał na 100% pewnosci ze nagle cos panom prezesom nie odbije ...

Od miesiaca jestem szczesliwym uzytkownikiem neo+ ...

Nol
    Gość

Domyślnie

Dzięki za rady. Na pewno zadam te pytania firmie.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia