Widziałem reklamę konkursu na najlepszego hackera rzeczypospolitej. Ciekawa rzecz, taki konkurs promujący prawdziwe olicze hackera, Mysle, ze uświadomienie ludziom, że hacker to naprawdę nic złego i danie szansy młodym zdolnym, by się pokazać.
Widziałem reklamę konkursu na najlepszego hackera rzeczypospolitej. Ciekawa rzecz, taki konkurs promujący prawdziwe olicze hackera, Mysle, ze uświadomienie ludziom, że hacker to naprawdę nic złego i danie szansy młodym zdolnym, by się pokazać.
Ja nie dość, że widziałem ten konkurs to nawet w nim udział bioręNie jest najtrudniejszy, choć do prostych też nie należy - trochę pomyśleć, trochę wiedzy informatycznej i nie jest źle.
i jak idzie?![]()
W porządku, choć nawet w okolicach pierwszej trzydziestki mnei nie maAle ja się zapisałem dla zabawy i dla sprawdzenia siebie samego, a nie dla pierwszego miejsca
Podoba mi się pomysł i się dobrze bawię przy okazji - i o to chdoziło
![]()
No i nei można się już rejestrować do konkursu. ZOstaje tylko nam kibicować i patrzeć jak nam idzie12 wyniki pierwszego etapu, to zobaczymy jak sobie radę dajemy, nie Płomyczek?
![]()
No i pierwszy etap się skończył. Całkiem spoko mi poszło. ChybaDo końca dnia dzisiaj mają być już wyniki - doczekać się nie mogę, jak mi poszło
Ciekawe kiedy następne etapy...
trzymam kciuki![]()
Lololki panowie!Zajrzyjcie sobie na www.withack.com i przeczytajcie treść pierwszego zadania z drugiego etapu! Fajne rzeczy się w dzisiejszych czasach wymyśla w konkursach dla hackerów. Podoba mi się - z jajem organizatorzy są
![]()
Cholera... hakiera ze mnie chyba nie bedzie, bo tego znalezc nie moge
Widze tylko zadania z pierwszego etapu...
Hę? Dziwne... bardzo dziwne. A jak teraz byś wszedł? Po prostu na stronę główną, tak jak wcześniej podałęm www.withack.com - powinien być Manifest Hackera, zadanie i link do galerii z manifestacji pod Ministerstwem GospodarkiU mnie wszystko działa bezproblemowo...
aaa... widzisz... ja szukalem w zdaniachto tylko potwierdza teze, ze hakiera ze mnie niestety nie da
![]()
Eeee tam, nie przesadzajmy. Hacker to jedno, a zmysł orientacyjny i spostrzegawczość - drugie
Ale jak się podobało? Nieźle sobie wykombinowali, co? Jak sobie zdjęcia obejrzałem, to chyba niezła zabawa tam byłaNo i sam Manifest całkiem spoko jest - ciężko się z nim nie zgodzić, nie?
Manifest rzeczywiśćie jest niezły - hasła całkiem chwytliwe, i rzeczywiście takie, że pasują chyab każdemu użytkownikowi internetu. Już następna część etapu jest, bajdełej, teraz wymyślili żeby ukryć liczby z równania w książce Lema (Bajki Robotów). Trzeba przyznać, że kolesie co to organizują mają fajne pomysły, żeby utarakcyjnić konkurs![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)