mial ktos z was doczynienia z kamera cyfrowa z funkcja aparatu cyfrowego bo ja nie wiem jak przeniesc zdjecia w duzym formacie na kompa...pomocy.....................![]()
mial ktos z was doczynienia z kamera cyfrowa z funkcja aparatu cyfrowego bo ja nie wiem jak przeniesc zdjecia w duzym formacie na kompa...pomocy.....................![]()
Podłączasz kamerę przez usb, w mój komputer wyświetla się urządzenie, klikasz 2 razy, pokazuje się folder i dalej to chyba wiadomo?
Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą
chyba ci sie pomylilo z aparatem cyfrowym bo jak ja wpinam kamere przez firewire to mi pokazuje obraz wyswietlany z kameryNapisał hannibal lecter
dalej potrzebuje pomocy
![]()
NIc sie nie pomylił napisał ze podłaczas sie do USB a nie do firewire.Napisał kamilooo
..::TyGrYseK::..
ale do kamery mam tylko kabel firewireNapisał Tygrysek
co to za kamera? (dokładnie)
jeśli robi zdjęcia i nie ma wyjścia usb to jakaś ciekawa.
Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą
Ja akurat mam dcr-hc40 i ma wyjście usb! podłączasz kabelek i wyświetla kamere jako dysk zewnętrzny wtedy tlyko ctr+c i ctrl+v i już masz zdjęcia![]()
Tak czy siak kabelek Usb ma bardzo małą przepustowość do kilku MB dlatego obraz zgrany n kompa bedzie zajmowal bardzo wiele miejsca 15 min okolo 9GB <lol2> a zdjecia chcac zgrywac rowneiz przydal by sie urzadzenie iEEE 1394 troszke ono kosztuje ale naprawde polecam. Wart je zakupic ...pozdro
Witam
No bez przesady juz z tym ze USB jest takie wolne![]()
Standard USB 1.1 zapewnia maksymalny transfer do 12Mbps czyli jakies 1.5MB/s ( no to moze byc troche hmm wolno )
Jednak jak posiadamy sprzet ze zlaczem USB 2.0 ( zeby je w pelni wykorzystac trzeba tez miec komputer z tym zlaczem w tym standardzie bo w przeciwnym wypadku wszystko pracuje w nizszym standardzie ) to mamy do dyspozycji do 480Mbps czyli juz niebagatelne 60MB/s - to powinno w zupelnosci wystarczyc
Imo zakup kontrolera FW dopiero ma sens gdy nam sie bardzo spieszya posiadamy sprzet z kontrolerem w starszej wersji lub mamy sporo tych fotek i robimy je czesto - karty pci fw mozna kupic juz od jakis 50pln za noname a za jakeis 150pln mamy sprzet adapteca
To taka mala sugestia![]()
a czy moge użyc czytnika kart pamieci mamemory stick duodo przenoszenia tych zdjec>>
Jak najbardziej :]
Nie ma za co![]()
to że kabelek USB słuzyc może tylko i włącznie do przenoszennia zdjęć, natomiast obrazu (filmu) całkowicie sie nadaje. Owszem może skopiuje ale jakość bedzie na tyle paskudna ppo nagraniu na płytke, że naprawde uważam że warto kupić ten kontroler. Taka moja mała sugestia, jeżeli ktos chce marnować 3 godziny przed kompem niech pozostanie przy kabelkach ktore jak wsponialem wczesniej maja mala przepustowosc aby nimi przenosic , kopiowac filmy z kaerki to tyle ... pozdro
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)