+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Temat: Problem z TP S.A.

Szeregowy rosol zero jak zero

Domyślnie

Mam pewien problem, a raczej moj kolega.
    Pół roku temu umarła mu mama na którą zarejestrowany był telefon. Miała ona darmowy abonament i impulsy, gdyz tam pracowala. Problem jest taki, ze kolega nie wie teraz co zrobic, aby przerejestrowac telefon na niego, aby nie placic abonamentow i impulsow za te 6 miesiecy od śmierci jego mamy, bo chcial sobie teraz zalozyc Neostrade (oczywiscie 512kbps) a musi podpisac umowe.
    Moze Wy wiecie co mozna w takiej sytuacji zrobic?

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

na drugim forum gdzie zalozyles taki post miales fart - bo trafiles na dwie osoby blisko zwiazane z telekomunikacja - i niestety tylko takie sa ci w stanie pomoc

ja mam o tyle dobrze ze mam w warszawie az dwa punkty obslugi klienta tepsy - i w takiej sprawie poprostu poszedlbym tam [jeden jest oficjalny a drugi zakonspirowany ale jak zapytasz w 9393 to powinni ci powiedziec gdzie jest najblizszy]

sprawe radzilbym rozwiazywac tylko droga oficjalna - pisma, daty przyjecia, potwierdzenia- nic przez telefon, i to nie dlatego ze cos celowo oleja - tylko dlatego ze maja tam taki burdel ze samo zginie i sie nigdy nie znajdzie

najlepiej chyba byloby skasowac stara linie, zalozyc nowa... i tyle - najmniej klopotow
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

RiT2
    Gość

Domyślnie

A kto nie ma problemow z TymiPSAmi
    Wpisywac sie!

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

ja PRAWIE nie mam
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

RiT2
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SidTheRat
    ja PRAWIE nie mam
    To sie nazywa byc szczesciarzem!

γεια σου woitas zero jak zero Avatar woitas

Domyślnie

Cytat Napisał RiT2
    Cytat Napisał SidTheRat
    ja PRAWIE nie mam
    To sie nazywa byc szczesciarzem!
    PRAWIE nie znaczy, że wcale...

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

ja nie mam problemu z telepsami - nie kozystam z ich uslug i nie mam zamiaru i to samo polecam innym

xxx
    xxx jest nieaktywny
    Szeregowy xxx ma szanse

Domyślnie

Prawie Robi Dużą Różnicę, Hehehe...

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

TPSA. Aż mi się nie chce pisac ile ta firma przyspożyła mi problemów. Lista ma długość kilku stron A4 i jeżeli tylko będę miał podobną cenowo ofertę naten tychmiast zrezygnuję. TPSA gubi i tak bardzo wielu klientów obecnie na rzecz operatorów kom.

Ostatnio TPSA wprowadziła możliwość darmowych rozmów poprzez internet (VOIP), kto dostał nowy rachunek ten wie. Tylko czy ja nie widziałem skype już ze dwa lata temu? A oni każą dodatkowo kupowac jakiś specjalny modem i neostradę w opcji przynajmniej 512.... duraki....
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

nowy:) ralph03 ma szanse Avatar ralph03

Domyślnie

Czyli placi sie 3 razy. Abonament, Neostrada i Voip. Dodatkowo nie ma mozliwosci dzwonienia za darmo z TP do TP poprzez Voip.
    Dlatego Skype wygrywa pod tym wzgledem dzwoni sie za free Skype do Skype a platne jest poza. Tepsa albo glupia albo pazerna. Z doswiadczenia wiadomo, ze jedno i drugie

Ja mam problemy z nimi od czasu do czasu. Jak Neostrada padnie. Panienki/Panowie z Hot-Line zawsze wmawiaja mi, ze to moja wina a pozniej po jakims czasie wszystkow wraca do normy mimo, ze ja nic nie zrobilem. Mam router z wbudowanym modemem. Nie dotykal go dopoki nie nastapi jakis pad w tepsie. No ale to sie zdarza raz na kilka miesiecy. Czasem przez pol roku jest OK. Co ciekawe jak uzywalem modemu od nich, to ciagle byly problemy, ciagle rozlaczanie i problemy z polaczeniem.
    Jedno co mnie najbardziej wkurza w tepsie. Nie mozna miec neostrady na abonamencie socjalnym. To boli najbardziej, zreszta rownie mocno bolą ceny monopolisty...
    "Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Clio WebPage <--[iRiver iMP-350]--> Ralph WebPage

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

Szeregowy rufin ma szanse

Domyślnie

apropos skype wiecie jaka jest potrzebna minimalna predkosc by moc przeprowadzac normalnie rozmowy ? moze polecicie jakis inny komunikator

pozdr
    rufin

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

jesli mnie pamiec nie myli to zaczolem uzywac skypa majac lacze 256down i chyba 64 up - dzialalo pieknie
    kolega uzywal na 128/64 i tez dawalo rade (a problemy jakie mial raczej, bo nie jestem pewny, wynikaly z systemu - win98 ktorego skype nie wspiera - a nie z transferow)
    obecnie mam duuuzo szybsze lacze wiec ciezko mi cos powiedziec
    jedna uwaga - niezalenie od szybkosci lacza (testowane od 128kbps do kilku mega) ZAWSZE jakosc polaczenia podnosi sie, jesli wylaczysz inne programy kozystajace z netu, szczegolnie p2p

Szeregowy rufin ma szanse

Domyślnie

bardzo dziekuje nimal za dokladny opis

Szeregowy jennyharris ma szanse

Domyślnie

A może są takie osoby ktore są wrecz zadowolone z TPSa? I w dodatku są ich klientami?

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Wykopałeś wątek sprzed 3 lat...

Z pewnością są osoby, które z usług TPSA są bardzo zadowoleni. Jednak do tych osób nie należ gracze oraz Ci, którzy sporo pobierają z sieci. Dobrze, że w tej chwili tepsa zdjęła ograniczenia w ilości pobierania danych i to jest "plus" dla nich.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy jennyharris ma szanse

Domyślnie

Może i wykopalam ale zdecydowanie uważam że warto Problemy z firmamy telekomunikacynymi zrobily się ostatnio baaardzo popularne

Starszy szeregowy kurczaczak ma szanse Avatar kurczaczak

Domyślnie

ja mam neostradkę, i na miesiąc mam ze 4-5 problemów z nią! Straszne!

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Ostatnio pojawiła się promocja u operatora Netia, więc postanowiłem zamówić neta dla firmy. Po 3 tygodniach (tak się ok. czeka) otrzymałem informację, że TPSA nie wyraża zgody na podłączenie Netii na ich łączach. Jak się nie wkurzyć... Muszę zrobić jeszcze jedno podejście, z tym że na inny numer. Ciekawe jaka będzie tym razem odpowiedź...
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy Ewalyn ma szanse

Domyślnie TP SA jest najlepsza !!!!

Ostatnio mam z ta "cudowną" firmą wiele do czynienia. Kochana firemka...
    Pozwólcie, że się wam wyżale.
    Historia zaczyna się 5 listopada 2007 roku kiedy jeden przystojniak z tp sa przyszedł do mnie i tak namawiał, tak namawiał az się zgodziłam na podpisanie umowy na multipakiet - świetna sprawa: Internet, telewizja super.
    Niestety sielanka nie trwała wiecznie po trzech miesiącach dopatrzyli się że jednak nie nalezy mi sie to boskie rozwiazanie, gdyz mam innego operatora telefonu "dialog". Dostałam telefon od firemki mojej kochanej że w trybie natychmiastowym mam zwrócic sprzęt to nie obciążą mnie kosztami (!). Ponieważ nie odłączyli telewizji od razu skprzęt zdałam 7 marca 2008 roku w dniu kiedy telewizja i internet zdechł.
    Zapewniono mnie że absolutnie nie jestem juz żadnym klientem tp sa.
    zaczęłam więc interesowac się innymi usługodawcami bo bez internetu jest smutno. pełna nadziei podpisałam umowe z netią.
    Zapomniałam juz o TP SA ale ona o mnie nie. 5 kwietnia dostałam pismo że nie zdałam sprzętu i jak tego nie zrobię zapłace kare w wysokości 1250 zł. ja w szoku mój wąz w kieszeni też więc poleciałam do punktu w któreym miesiąc tegu oddałam sprzet na co pani ( w delikatnym szoku) nie wiedziała o co mi chodzi bo dokument jest w centralnej bazie danych. Myslę sobie że pewno przeoczyli więc postanowiłam skorzystac z błękitnej linii - nazwa przyjazna wiec pomyślałam że będzie miło. jakiez było moje zdziwienie....
    po rozmowie z błękitna linią poszłam ponownie do punku TP SA gdzie pani sie na mnie wydarła że zawracam jej głowe czymś co nie ma mejsca bo dokument jest. Tu jest tam nie ma - cuda jak nic
    przez kolejny tydzień próbowałam to wyjaśnić az w końcu podsunięto mi pomysł zeby przefaksowac do nich protokół zdawczo-odbiorczy - zaginął ( opłata na poczcie 3 zł) ale za 4 razem dotarł szok.... mówie juz nareszcie skończe to i netia będzie mogła podłączyć mi tak upragniony internet. jakiez było moje rozczarowanie jak pod koniec kwietnia dostałam rachunek z tp sa a netioa nie mogła mi podłączyć netu bo telekomunikacja nie przesłała im potrzebnych dokumentów.....
    Dzisiaj jest 16 maja 2008 roku, dostałam kolejny rachunek z telekomunikacji za internet którego fizycznie nie mam ( ja sprawdzałam ale poniewaz jestem głupia babą stwierdziłam że zawołam fachowca - przyszedł obadał sprawę no i nie nie mam połączenia).
    Pomyślałam więc sobie że zgłoszę się do rzecznika praw konsumenckich - dobry człowiek to i pomoże...... na co pan odpowiedział mi " dlaczego pani chce korzystac z usług tej firmy. Przeciez oni sa najlepsi....
    wszystko mi opadło i wróciłam do pracy i pisze do Was.
    Może ktoś może mi pomóc?
    jakas bomba czy co?
    Proszę!
    Pozdrawiam
    Ewa

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Jakie miasto ten koleś z federacji. Dawaj jego dane (nazwisko) na PW.

Nic więcej Ci nie poradzę. Nie wiem, jaką taktykę wolisz, dużo fatygi i "uniżania się", czy 10x więcej fatygi i załatwienie sprawy tak jak powinno być?

Nie wiem, ja najczęściej wszystko załatwiam, tak jak oczekuję. Jednak nie zawsze się da, nawet z naszego powodu...

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)