+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Temat: Nie ciekawie !!!

Rogownik
    Gość

Unhappy Nie ciekawie !!!

Witajcie mam problem .Niedawno kupilem sobie nową grafike (GeCube Radeon 9550 Extrem) ale w kompie wykrywa ją jako Radeon 9600 Series .
    co 5 minut ( czasami moze chodzic 2 h) zacina sie albo restartuje .Dodam ze restartuje sie tylko wtedy jak wlacze jakas gre . Moja Plyta główna to P6S5AT procesor intel celeron 1.2Ghz 768 DDR .Prosze o Pomoc

Gorzala
    Gość

Domyślnie

Witam,
    na moj gust zasilacz nie daje rady - jesli wczesniej restartow nie bylo...

Pozdrawiam.

Rogownik
    Gość

Domyślnie

Zasilacz mam słaby ale testowalem u kolegi na Mocniejszym i u niego tez sie zacinało i restartowalo pozdro

Gorzala
    Gość

Domyślnie

hmm... to rdzen sie przegrzewa? Bo w takim wypadku wykluczam pamieci... moze sterowniki uwalone?

Rogownik
    Gość

Domyślnie

Sterowniki zmienialem z orginalnych ba omegi na tych i na tych lipa ::p

Gorzala
    Gość

Domyślnie

[dla 2k/2k3/xp] wlasciwosci systemu -> zaawansowane -> uruchamianie i odzyskiwanie -> ustawienia -> odznacz: automatycznie uruchom ponownie

powienien wtedy pokazac co go boli przy zwiesze

ale z tego co zostalo obstawialbym chyba wade karty (przegrzewajacy sie rdzen/uwalone pamieci/cokolwiek innego)

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

A czasami ta karta nie jest z Allegro? Jak tak, to może był w niej wepchnięty bios z modelu 9600?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Rogownik
    Gość

Domyślnie

Karte kupiłem w Sklepie w Warszawie byla ladnie super zapakowana w folie. a co myślicie o tym
    http://www.benchmark.pl/problemy.php...24363#odp24363 ?

Starszy plutonowy Nikita_Bennet zero jak zero Avatar Nikita_Bennet

Domyślnie moga miec racje

zawsze warto popróbować w konfiguracjach z różnymi biosami do mobo i radka ale to nie kazdemu wychodzi na dobre.
    (powiedzmy ze jestem optymista który zawsze lubi powiedzieć "a u mnie dziala").

mialem kiedys taki przypadek ze mialem kontroler na hpt366 z najowszym biosem aby widzial cala pojemnosc moejgo hdd. po wymianie mobo na nowe gryzl sie z nowym mobo. zrobilem downgrade biosu i poszlo. wada bylo to ze podawal zle info o wielkości hdd w biosie kontrolera.

to tylko jeden z przebojow jakie mialem z zabawa biosami bo nic nie przebije
    hotflashing tego hpt.
    Ostatnio edytowane przez Nikita_Bennet ; 27.Jul.2005 o 22:50
    "Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
    difference. We should all be treated with appropriate respect."
    Sir A C. Clarke

Rogownik
    Gość

Domyślnie

Myślisz ze jak bym sie pobawil biosem to coś by to dało bo narmalnie myśle nad kupnem nowej plyty !

Rogownik
    Gość

Domyślnie

płyty głównej oczywiscie

Gorzala
    Gość

Domyślnie

jezeli u kumpla jest to samo to plyta raczej odpada... nie wiem sprobuj poczestowac ramy jakims memtestem

Starszy plutonowy Nikita_Bennet zero jak zero Avatar Nikita_Bennet

Domyślnie

Cytat Napisał Rogownik
    Myślisz ze jak bym sie pobawil biosem to coś by to dało bo narmalnie myśle nad kupnem nowej plyty !

edytuj posty

pobawienie sie biosem moze cos pomoc. mi czesto przerzucenie biosow roziazywalo problemy ale to duzo roboty i nie zawsze pomaga (choc mi zawsze pomagalo). np do asusa p2b mialem 13 wersji biosow i do hpt 4 czy 5 a to duuuuuuuuuuuuuzo kombinacji. biosy zostaw na sam koniec.

posluchaj gorzaly
    odpal go z jedna koscia pamieci. 786 to dwie lub trzy kosci wiec potestuj z kazda z osobna.

a jesli Cię stać na wymiane płyty ......
    "Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
    difference. We should all be treated with appropriate respect."
    Sir A C. Clarke

Menos Grande GacekSSJ4 ma szanse Avatar GacekSSJ4

Domyślnie

Eeee. Pozwole sobie zauważyc ze Kochany rogownik pod pojeciem " u kumpla tez sie tak robilo" ma na mysli tylko to ze zasilke moja wsadzilismy.

Jak karte do mojego podlaczylismy to bylo gites.

Eeee Krzysiu moze podłączymy mojego radka do twojego kompa

Rogownik
    Gość

Domyślnie

hehe Twój radeon zajmuje troche więcej miejsca i nie wiem czy by sie w moją płyte główną zmieścił .....

Gorzala
    Gość

Domyślnie

w takim razie testuj ram

Rogownik
    Gość

Domyślnie

No niestety powyjmowalem ramy i nadal sie wiesza chyba płyte zmienie

Gorzala
    Gość

Domyślnie

zapusc jakiegos memtesta albo goldmemory
    ew. skombinuj od kogos ram do testow

dalej...
    zobacz jak napiecia - tylko miernikiem

mozesz tez w inna strone - grafa pod pacha i do kumpla/kumpeli (), bedziesz wiedzial, czy wszystko z nia dobrze

no i to na razie tyle; zrob, zdaj relacje - bedziemy myslec dalej

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia