http://www.kp.pis.org.pl/aktualnosci...2004-03-05.htm
Ja juz kliknolem a Wy![]()
http://www.kp.pis.org.pl/aktualnosci...2004-03-05.htm
Ja juz kliknolem a Wy![]()
Ja nie - bo PiS i zadne tego typu akcje nic nie zrobia. Teraz to TYLKO zalezy od postawy SLD. Jezeli machnie reka na dyscypline to UP+spora czesc poslow SLD zaglosuje za odrzuceniem poprawki i jak dodamy do tego PiS, PO i PSL (moze sie Samoobrona i LPR tez dorzuci) to bedziemy mieli poprawke odrzucona... No ale jak w SLD bedzie dyscyplina na glosowaniu to nie ma wlasciwie szans.
pozdroovy
NO OFFENSE
Matplaneta zróżniczkuje, przecałkuje, pierwiastkuje...
Edek te Twoje 22% jest zbyt polityczne.
Ja jestem za dotychczasowa stawka 7%
A teraz bede polityczny - dzisiaj przeczytalem wypowiedz tego profesora:
'Profesor Winiecki przestrzegał Platformę Obywatelską przed zmianą kursu w polityce gospodarczej. Jego zdaniem, Platforma już skupiła tych wyborców, którzy - jak się wyraził - mają coś w głowie, a tych co nie mają nie odbierze ani Prawu i Sprawiedliwości, ani Samoobronie, ani Lidze Polskich Rodzin. (ck)'
![]()
7% nie wchodiz w gre - minimum to 15% - na to zgodzilismy sie idac do unii - i nie ma teraz ani co krzyczec ze negocjacje byly do dupy ani wymyslac jakby zakombinowac i nie placic - tylko zejsc z 22 na 15
Hit Me, If You Can...
Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem
Tak, ale wiesz czekaja nas drugie negocjacje - co do konstytucji europejskiej. Wydaje mi sie ze i tak wczesniej czy pozniej bedziemy musieli sie zgodzic na lepszy lub gorszy kompromis, bo nicea jest wlasciwie nierealna. Mozemy dostac na otarcie lez kilka bonusow - m.in. takiNapisał SidTheRat
![]()
15% wymagalo by wprowadzenia kolejnej stawki vat, co raczej spotka sie z oporami
mamy podstawowa 22%, oprocz tego 7%, 0% i zwolnienie z vat, czyli jakby 4 rozne stawki, wprowadzenie kolejnej jest malo prawdopodobne
VAT na inet nie jest obowiązkowy w UE przecież. Było o tym w paru miejsach przez ostatnie pół roku.
We are Pentium of Borg.
Division is futile.
Prepare to be approximated.
Na posiedzeniu rzadu podjeto decyzje o odrzuceniu poprawki senatu. Wszystko jest na dobrej drodze ...
pozdroovy
NO OFFENSE
edek, grasz może w ET?
spotkałem kilka razy gościa o takiej samej ksywce.
Może przestraszą się Internautów, i wreszcie zaczną liczyć z ich zdaniem?![]()
internauci musieliby blokowac co najmniej autostrade - albo lotnisko - zeby cos z tego bylo - internautow jest malo, przymieraja glodem zeby oplacic haracz - to slabi sa i nie beda sie z policja bic ani ceglami rzucac... szit...
jesli moglbym prosic o jakis skrot wiadomosci - UE w zalozeniach ma stawke standardowa [15% i wiecej] VAT na internet - tak/nie
sa odstepstwa od tej zasady wsrod czlonkow unii? tak/nie
czy wiecie cos o ew. postawach innych krajow przyjmowanych?
bo ja slyszalem - z dwoch zrodel - ze problem nie jest w tym czy jest vat - bo to jest nieuniknione - tylko czemu rzad nalozyl 22% zamiast 15
bo unia przyjmuje 3 stawki podatkowe - 0, obnizona [chyba do 9%], standard [15% +] - ale nie wnika w rozklad stawek w panstwie - tylko patrzy na procenty
jest gdzies jakies opracowanie? a jesli est ich kilka to sa takie pisane przez prawnika?
bo ja zaczynam sie gubic w tych domyslach i plotach
ps. to ze sejm cos sejm costam nic nie znaczy - to staje sie prawem po podpisie Pana Kwasniewskiego - do tego czasu to tylko plota na podstawie ktorej 'bogowie analitycy' mieszaja nam w glowach
Hit Me, If You Can...
Ale to jest ustawa ktora ma zmienic stawke - wiec jak przez sejm nie przejdzie to prezydent moze sobie duzo podpisywac
Rozwiazania sa takie:
*Olac ustalenia co do VAT z Unia lub sprobowac to jakos jeszcze 'wyludzic'
*Przyjac wyjatkowa stawke 15% VAT tylko na NET (to jest niemozliwe bo powstalaby czwarta stawka i niezle by sie pokomplikowalo)
*Obnizyc stawke standartowa, i zalatac gigantyczna dziore budzetowa
*Wprowadzic stawke 15% na jak duzo produktow sie da (codzienna konsumpcja zdrozeje, wiec socjal sie bedzie buntowal - i slusznie)
W Wolfa gramJuz modyfikuje podpis
![]()
pozdroovy
NO OFFENSE
Jest 0% VAT na neta. Wreście sie Polacy postarali!
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
...a nie zwolnienie?Napisał SEBAw
![]()
to teraz mamy przeje... unia sie wkurzy - bo wyrazni ebylo zapisane ze net jest w stawce podstawowej... i to co teraz robimy - a wlasciwie rzad to nic innego jak granie pod publiczke i granie na nosie ue - ktora jednak duzo moze [sami sie k.. na to zgodzilismy]
trzeba obnizyc standardowa stawke - i to jest cos o co trzeba walczyc - a nie obnizac podatek na niecale 2 miesiace - bo po 1 maja i tak musimy wrocic do stawki pods. - czyli 22
Hit Me, If You Can...
... w Finlandii jest 25% VAT na net i dostępność chyba największa w świecie, no ale tam nie rządzi tepsa.
c'est la vie !
zetoxa[małpka]gazeta.pl
Tylko tam mają inne zarobki.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Dokladnie o to chodzi. Po pierwsze - mam y najdrozszy internet niezaleznie od stawki VATNapisał Zetoxa
!
Po drugie - istota podatku Vat jest wielka tajemnica! Rzad wali go tam gdzie chce, wystepujac w roli Janosika. Tak na prawde to nie wiadomo czegpo dotyczy w Polsce podatek Vat!
zobaczymy jak na ceny uslug tez w koncu telekomunikacyjnych - czyli rozmow komorowych wplynie 4 siec - w innych krajach spadek byl znaczny
jesli tak bedzie i u nas, moze to oznaczac ze w dostepie do sieci tez potrzebny jest rozsadny konkurent [jak PSE - tylko ze oni nastawili sie na rynek biznesowy i to ten wiekszy] albo najlepiej dwoch
poczekajmy do 1 maja - bo akurat ceny neta moga spasc po Unii
Hit Me, If You Can...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)