+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 27

Temat: Test przepalania :D :D :D

Nol
    Gość

Domyślnie

Właśnie z kolegami w akademcu opracowaliśmy nowy sposób testów płyt CD i DVD. Mamy na ścianie parę porzyklejonych niewypałów...
    W związku z ostatnim wypalaniem karaluchów za pomocą spray'u i zapałki wymyśliliśmy nową metodę testów płyt. Wypróbolwaliśmy ją na tych przyklejonych do naszej ściany. Płomień szedł na 0,5 metra, wyglądało to jak jedna wielka spawarka. Rezultaty są interesujące. W tym momencie szukamy kamery/cyfraka, żeby upublicznić nasze doświadczenie. Myślimy również nad przeprowadzeniem testów odczytu tak podwójnie hartowanej płyty. Jak się narąbiemy, to wpadniemy z pewnością na nowe pomysły.

Anyway, smażone karaluchy ścielą podłogę gęsto

Nol
    Gość

Domyślnie

Tak się bawi AGH!

Laser
    Gość

Domyślnie

hehe moze niedługo na sprayach do tempienia tego typu insektow bedzie nasze logo

Nol
    Gość

Domyślnie

Ależ ten flame po kafelkach, ta deformacja płyt - toż to istna słodycz. Niektóre karaluchy się paliły z parę minut. Teraz będą wiedziały, żeby omijać piąte piętro. Jak to kumpel powiedział: "Gdyby na naszym piętrze było tyle karaluchów, ile u was, to już bym się nic nie uczył" On mieszka na 14-tym. Do niego karaluchy tak łatwo nie dochodzą.

//edit w sumie to wbrew pozorom jestem trzeźwy - to wszystko przez teorie obwodow - ona tak na mnie wplywa... Chciało mi się elektronikę studiować, to teraz mam świra...

Szeregowy Pedros zero jak zero Avatar Pedros

Domyślnie

Cytat Napisał Nol
    ...
    w sumie to wbrew pozorom jestem trzeźwy - to wszystko przez teorie obwodow - ona tak na mnie wplywa... Chciało mi się elektronikę studiować, to teraz mam świra...
    Ja bym to raczej ujął tak:
    Ponieważ masz świra, to Ci się zachciało elektronikę studiować

Laser
    Gość

Domyślnie

hmm tak mi przyszlo na mysl

co się stanie jak karaluchy będa chciały się zemscić

Swieta wojna ? Studenci AGH vs Insekty - jedno i drudzy biegajacy za soba po całym campusie czy jak to sie tam wabi z miotaczami ognia domowej roboty

Proponuje uzbroić sie w gasnice i kocyki azbestowe

Nol
    Gość

Domyślnie

Hmm... Pedros... Obecnie nie jestem w stanie znaleźć zaprzeczenia tej tezy. Coś w tym jest. Z naszego eksperymentu już wiele osób leje.

Wyobraź to sobie - cicha, spokojna noc w akademiku (dobra, wiem, że coś takiego nie istnieje, ale teraz jestem poetycki na miarę Pratchetta), karaluchy znanymi tylko sobie drogami przemieszczają się na kolejne piętra. W pewnym momencie jeden z nich zatrzymuje się i mówi do reszty:
    - Ej, coś słyszałem. Nagle zapanowała cisza, ta z tych Cisz, która jest przeciwieństwem Dźwięku.
    - Eeee, wydaje Ci się. To Kapitol, AGH, ci studenci nie potrafią się cicho przemieszczac, zwlaszcza o takiej porze...
    Po chwili insekty postanowiły kontynuować swoją podróż do upragnionych spichlerzy z jedzeniem na podłodze, które błędnie zdają się być nazywane pokojami studenckimi. I właśnie w tym momencie nastąpił błysk. Ciemność przybrała kolor jaskrawopomarańczowy, przynosząc szybką i bezbolesną śmierć paskudnym stworzeniom.
    Jeden z insektów ostatnim tchem zdołał wyszeptać: "Smok, a już myślałem, że one nie istnieją..."

Tak, zdecydowanie jestem chory...

Domyślnie

Laser
    Zdecydowanie tak
    Bo jak sobie tak postudiują tę elektronikę, to widać, że stają się niebezpieczni

ps. Uprzedziłeś mnie Nol z tym postem no to...
    1. "Smok przeleciał zostawiając po sobie pas wypalonych krasnoludów"
    2. Bierzemy torbę foliową szczelną. Kładziemy ją na podłogę a w nią trochę białego serka pokruszonego. Torba musi być otwarta więc podpieramy ją np. zapałką. Gasimy światło. Idziemy głuszyć laski.
    Mija godzina głuszenia...
    Wpadamy do pokoju szybko. Włączamy światło. Zamykamy torbę (o ile mamy silne nerwy).
    Z zawartością (desantem karaluchów) robimy co chcemy
    Wszytko to miło (głuszymy laski) i pożytecznie (tępimy insekty)

Nol
    Gość

Domyślnie

Laser, gaśnice już są zabrane. Prawdopodobnie po tym, jak niektórzy studenci urządzili sobie ich wyścig po korytarzu. Odpalili obie jednocześnie i patrzyli, która przekroczy linię mety prędzej...

Nol
    Gość

Domyślnie

Zresztą jest pełno filmów o tym, jak w Kapitolu wybuchały różne pożary. Niektórzy dzięki takim urywkom odnosili sukcesy... Np w jednym filmie przyjechała straż pożarna, a gosciu dostał się na dach i wywijał flagą AGH. Z kolei w następnym na juwenaliach (zeszłorocznych) podpalono przed moim akademikiem samochód, taki po wypadku. Przyjechała straż, studenci strażaków częstowali piwem podczas akcji, potem zrobili sobie kąpiel w pianie, a najlepsze było to, co wołali po całej sprawie: "Nic się nie stało, naprwadę nic się nie stało, nic się nie stało, naprawdę nic się nie stało...".

P.S.
    Potem przejęli wóz strażacki. Strażacy megafonem prosili o zejście z wozu. Policja również przyjechała, ale w obliczu paru setek studentów znajdujących si ę na placu zrezygnowała i szybko uciekła.

Laser
    Gość

Domyślnie

... hehe jesli pianowe maja wystarczajacy odrzut aby móc na nich "poszaleć" to powinniscie miec tam sporo piany - może małe Rave Party ? / jeszcze by sie troche fluoroscencyjnych farb przydało i impreza na 102

edit - aha widze ze to juz znany numer

Nol
    Gość

Domyślnie

Tak się bawi AGH

//edit-> Pedros, spróbuję tego chwytu. Jeszcze jakieś pomysły?

Laser-> mam 650MB filmów z miasteczka, po obcięciu tych niepotrzebnych zostaje z 400... Tu się fajne rzyczy dzieją.

Dobry był też konkurs na największy przedmiot wyrzucony z okna. Szły krzesła, stołki, ktoś wyrzuciił telewizor, ale i tak wygrała lodówka...

Nol
    Gość

Domyślnie

Cóż, posta tego wysyłam z tygodniowym poślizgiem ze względu na... pewne utrudnienia... akademickie...

W celach rozluźnienia atmosfery spojrzymy na życie chorych psychicznie studentów:

Do tej pory myśleliście, że proces nagrywania odbywa się za sprawą lasera . Moi koledzy i ja, jako studenci AGH, postanowiliśmy to zjawisko dogłębnie zbadać podczas jednej imprezy.

Mianowicie, po wymyśleniu metody na pozbycie się karaluchów, polegającej głównie na paleniu ich za pomocą zapałki i spray'u, postanowiliśmy przeprowadzić EKSPERYMENT PRAWDZIWEGO PALENIA PŁYT. Nazwaliśmy go OVERBURNINGIEM. Naszym stanowiskiem pomiarowym stała się ściana w pokoju z przyklejonymi do niej płytami CD. Następnie prowadzący eksperyment odsuwał się od niej na odległość 1m, po czym odpalał zapałkę, uwalniał gaz i kierował płomień na bogu ducha winne nośniki.

Flame (płomień) był gatunkowo wyśmienity - składał się z wielu jęzorów, które z gracją przemieszczały się po ścianie (wszystko widać na poniższych zdjęciach). Nośniki pod wpływem działania tak nieprzystępnego środowiska reagowały różnie. Generalnie wyginały się w różnych kierunkach przypominając różne efekty specjalne rodem z Matrixa. Niestety nie mieliśmy kamery i nie mogliśmy uchwycić tego ruchu. Zachęcam do oglądania!

P.S.
    Zdjęcia znajdują się w *.zip'ie.

Poniżej znajduje się opis zdjęć:
    ujęcie 01 - pierwszy obraz prezntuje stanowisko pomiarowe i płomień w świetle dziennym. Widowisko póki co mizerne.
    ujecie 02 - kolejny już jest bardziej efektowny W mroku wyraźnie widać płomień
    ujęcie 03 - a tutaj to już zupełny hit! Płomień w pięknym stylu otacza płytę i rozpełza się po ścianie
    ujęcie 04 - płyta po pierwszym doswiadczeniu Awers
    ujęcie 05 - płyta po pierwszym doswiadczeniu Rewers
    ujęcie 06 - kolejna próba - inna płyta
    ujęcie 07 - mniejszy flame
    ujęcie 08 - obraz ściany po przejściach - jak widać nasze próby nie zrobiły na niej żadnego wrażenia.
    Attached Files

Laser
    Gość

Domyślnie

Jaki jest / był / ATIP tych płyt bo widze ze można je sporo nadpalic

Nol
    Gość

Domyślnie

Przeprowadziliśmy zbyt małą ilość pomiarów (i już nie będziemy przeprowadzać następnych ze wzgl. na pewne przygody...), żeby podać ostateczne stwierdzenia, ale zauważyliśmy pewną prawidłowość. Płyty markowe (akurat mowa tu o Verbatimie) poddane kilkusekundowej <5 s. próbie palenia po początkowym odkształcaniu wracają do pierwotnych postaci (kształtów). Z płytami tańszymi jest już gorzej... Nie mówię tu o tym Millenium, który jest na zdjęciu, bo to był zupełny hardcore. Tutaj czas ekspozycji na ogień wynosił z 20 sekund...

Domyślnie

Heh, mniejszym nakładem sił i środków
    udałoby się te efekty uzyskać prawdopodobnie
    Wystarczyłoby te płyty włożyć np. między szyby okna zespolonego z nasłonecznionej południowej strony. Pomyśl - jak czarne płytki by absorbowały.... he he

Nol
    Gość

Domyślnie

O takim rozwiązaniu pomyślę. Po np. miesiącu przeprowadzę test odczytu...

P.S.
    Co sądzisz o tym płomieniu Pedros?

Domyślnie

Cytat Napisał Nol
    O takim rozwiązaniu pomyślę. Po np. miesiącu przeprowadzę test odczytu...
    P.S. Co sądzisz o tym płomieniu Pedros?
    Jeśli to zrobisz z płytą CDRW to marnie wróżę odczytowi. To jest metoda na kasowanie CDRW oczywiście nie przez szybę
    Jak byłem mały to rodzice mi powtarzali - synku nie baw się ogniem, bo się zsikasz w nocy
    Wy tam studiujecie elektronikę, czy fotografię - znaczy artyści?

Nol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pedros
    Wy tam studiujecie elektronikę, czy fotografię - znaczy artyści?
    Staramy się być wszechstronni Ale jak już mówiłem - koniec przygód. Ogon nam się przypalił... Jeżeli chodzi o test na ekspozycje słońca, to na pewno go przeprowadzę. Poinformuję o wynikach w stosownym czasie.

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

powtarzam posta,bo tamtego chyba spalilo

eh, a ja myslelm ze jak na sankach zjerzdzalismy po schodach w akdemcu to byly imprezy... a tu taka konkurencja na szczescie latajace szafki/magnetofony/telewizory tez sie zdazaly (najczesciej w czerwcu przy wyproowadzkach) a butelki patelnie "lub czasopisma" to byla norma...

z testow przepalanie pamietam tylko nocne lowy karaluchow tezsie ladnie pala, prawie jak verbatimy

a z hamskich "zartow" - wiadro z woda oparte o drzwi (standard), wojny na gasnice (standard), grill wewnatrz budynku (bo na balkonie padalo), ogniska na stolach na korytarzu... ale the worst bylo wysmarowanie gownem drzwi sczegolnie nielubianych (kontrowersyjnych) panien (sprawca pozostal niezydentyfikowany)

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

na sankach to norma

grail na dachu - tez norma, dyrekcja nawet przestala sie burzyc
    ale jak koledzy zrobili po pijaku zawody kto skoczy z klatki schodowej z coraz wyzszego stopnia [taka klatka gdzie sie da regulowac] - to ja przy 2.2 metra poszedlem patrzec na co innego - bo to przestalo byc smieszne [ja dalem rade 2m, daloby wiecej - ale mowie, nie po pijaku, i nie dla zabawy]
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Szeregowy przemas zero jak zero Avatar przemas

Domyślnie

wojny wodne. kilka cm wody na korytarzu. gra w piłkę workami na śmieci wystawionymi przed drzwi [nie praktykowałem - jedynie widziałem pole bitwy po zajściu] , wyscigi krzeseł to norma w strasznym dworze

Nol
    Gość

Domyślnie

Przemas - Ty byles w strasznym dworze?! Powiedz cos wiecej o Twojej karierze

Nol
    Gość

Domyślnie

Nimal -> nic się nie równa z Miasteczkiem AGH . Moge udostepnic filmy... Dajcie mi tylko FTP z 500 MB miejsca minimum...

Szeregowy przemas zero jak zero Avatar przemas

Domyślnie

byłeś... ba jestem cały czas

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)