+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Temat: HP DJ 5150 a napelnianie pojemnikow?

RiT2
    Gość

Domyślnie

Napelnilem pojemnik tuszem czarnym. Drukarka drukuje ale:
    1/ miga kontrolka braku tuszu
    2/ przy zalaczaniu drukowania pojawia sie okno z zawartoscia pojemnikow z tuszem. Niestety soft pokazuje brak tuszu czarnego

Czy ktos z Was juz sobie poradzil z tym problemem?
    Moze jakies propozycje

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

moze kartridz ma jakis chip ktory takie komunikaty drukarce sle
    LiteOnIt

Zastepca vice-szeregowego pawelblu zero jak zero Avatar pawelblu

Domyślnie

Wywalic soft firmowy HP - zostawic domyslne sterowniki.
    pozdroovy
    NO OFFENSE

Matplaneta zróżniczkuje, przecałkuje, pierwiastkuje...

RiT2
    Gość

Domyślnie

1. Podobno te pojemniki wolne sa od chipow
    2. Warte przemyslenia, aczkolwiek deinstalacja i nowa instalacja sterow i softu nie przyniosla efektow

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

1. Na 5150 nie ma żadnych bzdetnych chipów jak na epsonach
    2. Wywal sterowniki HP, zaoszczędzi to masę kłopotów, no i miejsca (gdybyś miał np. HDD 40MB - jak to drzewiej bywało)

Laser
    Gość

Domyślnie

to jest powszechne, i wystepowało nawet w starszych modelach HP / tych które maja softowy monitoring poziomu tuszu /

to jest totalna pomyłka - wg mnie drukarka zapamietuje jakis numer seryjny kartridza i pamieta ze dany pojemik jest pusty - aczkolwiek to tylko taka moja teoria.

inna sprawa ze to dziadostwo strasznie swiruje - za kazdym razem pokazuje co innego

Za kazdym razem gdy czyscze głowice i wyciagam pojemniki lub reinstaluje system to pieje na szczescie tylko raz ze poziom tuszu jest low ... wrr

Mam pełne pojemniki - miesiac temu pompowalem refila na maxa i malo drukowałem a pokazuje jak na obrazku

Ja zaraz po instalacji sterów wywalam przybornik drukarki z traya i jest swiety spokój / otwieram z traya i klikam ok wyskakuje okienko z opcjami zaznaczam zeby wywalił sie z traya i po krzyku
    Załączone obrazki Załączone obrazki HP DJ 5150 a napelnianie pojemnikow?-poziom920c.png  

Zastepca vice-szeregowego pawelblu zero jak zero Avatar pawelblu

Domyślnie

A ja caly czas nie wiem po co to wogole trzymac na kompie (no chyba ze system sam nie ma odpowiednich sterownikow).
    pozdroovy
    NO OFFENSE

Matplaneta zróżniczkuje, przecałkuje, pierwiastkuje...

Szeregowy andrzejj9 zero jak zero Avatar andrzejj9

Domyślnie

Cytat Napisał Edek_z_Fabryki_Kredek
    A ja caly czas nie wiem po co to wogole trzymac na kompie (no chyba ze system sam nie ma odpowiednich sterownikow).
    Czasami (chociaz przyznaje, ze rzadko ) sie przydaja. Ja instaluje, jak juz mam plytke, to czemu nie.

Natomiast jesli chodzi o poziom tuszy to nigdy sie nigdy sie on nie zeruje przy napelnianiu. Podobno jednak sa na to sposoby, wieczorem o jednym napisze.

Obiecalem umiescic krotka instrukcje resetowania stanu tuszow, wiec oto ona. Sa cztery sposoby, ale trzy z nich polegaja na zaklejaniu konkretnych kontaktow na kartridzu, wiec te sobie daruje. Czwarty polega na wcisnieciu odpowiedniej konfiguracji przyciskow na drukarce. Oto on (instrukcja dotyczy kartridza czarnego o numerze 27, a takze 28, 56,57,5. Od razu tez zaznaczam, ze sam nigdy nie probowalem czegos takiego robic i nie mam pojecia, jakie moga byc tego rezultaty. Ale jesli ktos chce, moze sprobowac.

Instrukcja jest nastepujaca: nalezy wydrukowac strone testowa 41. W tym celu nalezy podlaczyc drukarke, nacisnac przycisk start i trzymac go. Nacisnac 4 razy przycisk anulowania i 1 raz przycisk pobierania papieru. Nastepnie puscic przycisk start. Przy seriach drukarek PSC test ten nalezy wykonac przy jednoczesnym naciskaniu przycisku anulujacego drukowanie i przycisku pobierania papieru.

I to wszystko, jezeli ktos sprobuje bylbym wdzieczny za podzielenie sie doswiadczeniami

ps: I jeszcze jedno - co mam zrobic, zebym za kazdym razem, kiedy chce umiescic na forum jakis post, nie musial wpisywac hasla i logowac sie. Zaznaczenie opcji - pamietaj mnie przy kolejnej wizycie, nie dziala. Uzywam Opery, moze w niej cos zmienic w ustawieniach?
    Ostatnio edytowane przez anabolo ; 19.Jun.2006 o 19:59 Powód: Używaj funkcji EDYTUJ!

Szeregowy Igloo zero jak zero

Domyślnie

może menadzer haseł jest nie aktywny
    mi opera loguje bez problemu

Szeregowy CrashBandicot ma szanse

Exclamation Hp 5550

Tez mam problem z wskazaniem poziomow tuszy. Aktualnie napelniam sam i drukuje ladnie jedka kiedys wysylalem do napelnienia do pewnego speca od tematu. tusze ktore wracaly po wlozeniu do drukarki wskazywaly ze sa pelne po uszy. Tak wiec nie wiem czy w pojemniku przypadkiem nie ma czegos co by moglo w jakikolwiek sposob informowac soft o przebiegu kartridga.

Szeregowy Skalak ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał RiT2
    Napelnilem pojemnik tuszem czarnym. Drukarka drukuje ale:
    1/ miga kontrolka braku tuszu
    2/ przy zalaczaniu drukowania pojawia sie okno z zawartoscia pojemnikow z tuszem. Niestety soft pokazuje brak tuszu czarnego

Czy ktos z Was juz sobie poradzil z tym problemem?
    Moze jakies propozycje
    Zajrzyj tutaj http://www.101k.info/
    http://www.101k.info/reset.html
    http://druknet.pl/regeneracja/?tid=230

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Cieszę się, że udzieliłeś odpowiedzi, ale ta wiadomość była napisana prawie 2 lata temu, a dokładnie 09-03-04r.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie ??

Cytat Napisał SEBAW
    Cieszę się, że udzieliłeś odpowiedzi, ale ta wiadomość była napisana prawie 2 lata temu, a dokładnie 09-03-04r.
    No to co - przecież nic się niezmieniło raczej w tej kwestji

Mi w niedzielę niewiedzieć czemu w mojej HP 959 odmówił posłuszeństwa czarny - po otwarciu klapki ustawia się na pozycję uszkodzonego :/ Jest to dziwne, bo po napełnieniu chodził normalnie, a po jakimś czasie sam sie zepsuł Zaraz spróbuje ten numer z zaklejaniem styków.
    Chociaż ja nigdy niemiałem problemów, że po napełnieniu pokazywał pusty pojemnik - więc niewiem po co to wszystko. Dziwi mnie, że niby już seria '45 były te chipsety, skoro ten katridż jest też wykorzystywany w HP 850 (drukarka sprzed 11 lat).

Dobra - sposób z zaklejaniem styków już sprawdzony - czarny zmartchywstał ale.. ykhmm po całej operacji kolor padł - no chyba, że też już wcześniej był uszkodzony (drukarka może pokazać tylko problem z jednym katridżem). Na szczęście miałem jeszcze drugi stary kolor i już znów pięknie drukuje

A co do HP 5150 - to tam z tuszami są isntne mecyje Nawet niemożna tego normalnie zainstalować - jakieś podłączanie/odłaczenie USB i czekanie wieki - lepiej zainstalować ręcznie sam sterownik.
    A co do sterów wbudowanych w winde - warto jednak użyć firmowego - zazwyczaj są lepsze możliwości druku (np. dwustronny).
    PS. Dzięki Skalak za linki

Kapral mchazory ma szanse

Domyślnie

Mam tę sama drukarkę i napełniłem pojemnik z czarnym atramentem. Też pokazuje mi że jest pusty ale wszystko normalnioe drukuję. Robię tak od 1 roku i mi to nie przeszkadza. Jeśli brakuje atramentu to będzie drukować takie kreski na kartce!
    CPU: AMD Athlon II X4 620@Phenom II X4@3,4GHz + Pentagram Karakorum
    RAM: Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz@1400MHz CL8
    MOBO: Gigabyte GA-MA770T-UD3P
    GPU: HIS Radeon HD 6870 1GB
    PSU: Chieftec GPS 400W
    HDD: Seagate ST3160815A - 160GB & WDC WD800JD - 80GB & WDC WD6400 - 640GB
    DVD-RW: Pioneer DVR - 115D
    CASE: Raidmax Aztec
    AUDIO: Asus Xonar DX + Creative Aurvana Live! + Genius SW-HF 5050V2
    LCD: iiyama Pro Lite E2407HDSD 24''
    Logitech Cordless Desktop Wave

RiT2
    Gość

Domyślnie

Ciesze sie, ze wreszcie ktos problem wyjasnil. Teraz pozostaje sprawdzic ten sposob. Do tej pory napelniam kardridze a drukarka mruga! mam nadzieje, ze teraz przestanie

DeeJay
    Gość

Domyślnie

WITAM!Mam problem z drukarką HP DJ 840C!Kontrolka tuszu mruga...i nie da sie drukować!Prosze o pomoc!Kontakt:
    mail: deejay15@poczta.fm
    gg:7489884

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia