Skoro nikt nie pisze to ja coś napisze ale pewnie problem został już rozwiązany bo to i tak zaden problem pozbyc sie tego problemu
Partycje linuksowe dzis usuniesz wszytskim chodzby instalatorem windows tworzac nowe
Nie ma czegos takiego jak bootsector linuksa .. linux instaluje sie tam gdzie chcesz czyli albo na MBR ( pierwszy sektor dysku) i tam instaluje Lilo ( Linux loder ) badz na paoczatku kazdej partycji wtedy na hdaX .. Windows natomiats posiada ( o dziwo

) swoj loader nazywa sie on NT loader i on sam instaluje sie zawsze na MBR czyli instalujac windows na dysk gdzie jest juz linux tworzysz sobie opartycje od nowa a mbr sie nadpisze mozesz tez usnac zawartosc MBR w dosie .. poleceniem
Fdisk /MBR
Jeżeli ten ktos zdecyduje sie na istnienie win i lina robisz tak samo jak wyzej czyli instalujesz sobie wina a pozniej lina .. mozna odwrotnie wtedy instalujesz wina na partcje która sobie stworzysz badz w linuksie wydzielisz z wolengo miejsca ( zalezy jak sa partycje zrobione czy 1 czy na /home /var itd sa odzielne ) pozniej trzeba przeladowac lilo ... w ktorym nie bedzie jeszcze windowsa dopiero teraz w lilo robi sie dopis do windowsa choc to bardzo ogólnie powiedziane wszytsko zalezy od partycji ..
Ja bym radził pozostawić swiat open source na hdd ... taka okazja .. miec juz odrazu w laptopie i pewnie wszytsko działa ...
tyle .. wiec podsumowujac .. nie mysl duzo tylko wlóz windows do
cd i instaluj a wszytsko zespuje ... nawet partycje linuksowe
Moje pytanie ..
Jaka to dystrybucja