Mam "kino domowe" zestaw odtwarzacz DVD z dekoderm DD i DTS oraz głosniki 5.1 .. połączone są analogowo czyli
Chich - sub i central i w glosnikach tak samo
Chinch - front L i Prawy
Chinch -tylnie lewe i prawe czyli 3 pary chinch
W odtwarzaczu usatwione jest wyjscie na 5.1
głosniki mozna przelaczac na stan 6 ch oraz 3.1 i 5.1 wtedy pisze ze zrodlo stereo jest w 3.1 dane na 2 glosniki + centralny + sub
5.1 tak samo + tylnie głosniki
6 ch -wiadomo dzwiek 5.1
Mam film orginalny kupiony za 20 zl , mało ale pisze na nim ze ma dzwiek Dolby digital i jest logo dzwieku 5.1 i tak jest rzeczywiscie bo jak wlacze ten film to w centralnym sa tylko dialogi .. a w innych dzwiek jest rozny w kazdym co innego ( miejscami) ale tylnie glosniki nie działaja szumi tam i jest bardzo cicho slychac tylko jak sie do ucha przystawi ..
jak wlacze plyte audio cd badz mp3 to tez slychac tylko na 3.1 te 2 tylnei nie dzilaja to jeszcze mozna zrozumierc ale na filmie z dzwikeim DD muis dzilac wszstko ..
No i pytanie czy w takicm przypadku zawsze jest tak ze tylko na filmach 5.1 wszytskie glosniki sa aktywne czy zawsze wszytskie dzilaja
Kino idzie do oddania bo po mojemu jest zepsute .. albo odtawaracz nie wysyla dzwikeu do tylnich albo glosniki maja niekatywne te kanaly ale chce wiedziec na przyszlosc jak to jesat z tym dzwiekiem ...

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem