Witam
Mam problem z kolorami (ich brak) przy podłączeniu komputera do TV. Mam karte GeForce FX 5200 nie mogę w ustawieniach nic przestawić z kolorami. Mam pełny ekran na TV, ale czarno-biały.
Prosze o pomoc
Witam
Mam problem z kolorami (ich brak) przy podłączeniu komputera do TV. Mam karte GeForce FX 5200 nie mogę w ustawieniach nic przestawić z kolorami. Mam pełny ekran na TV, ale czarno-biały.
Prosze o pomoc
Witam
Mysle ze problem moze tkwic w blednym ustawieniu standardu PAL, jesli masz wybrana zla opcje to obraz bedzie albo czarno bialy albo inne cuda.
Proponuje pobawic sie opcjami i ustawic na PAL-B( to musi byc w sterowniku gdzies w opcjach TV-OUT, ja mam ATI wiec niewiem gdzie dokladnie )
Pozdrawiam
Jeszcze kwestia jakim kabelkiem i do jakiego gniazda w TV, bo np starsze TV moga nie obslugiwac svideo, albo kaszani sie przez euro.
Jednym slowem jest troche kombinacji.
Pozdrawiam/ Grzeniu
tak jak pisze Laser Pal-B, a najlepiej sprawdza się Japonia ( oczywiście w ustawieniach) to powinno być we właściwościach monitoru , wybierasz odbiornik (monitor lub tv) i jest tam okno do wyboru sygnału i musisz wybrać
sygnał Pal-B Japonia , najlepiej robić to z włączonym telewizorem , masz podgląd i widzisz co się dzieje , możliwe że Twój telewizor będzie wymagał innego sygnału więc meodą prób i błędów odnajdziesz odpowiedni sygnał
pozdro![]()
a ja poprostu poodcinalem kabelki i podłączylem zamiast 4 tylko dwa i kolorek byl.
ale to bylo za czasow radka 7500
"Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
difference. We should all be treated with appropriate respect."
Sir A C. Clarke
a ja poprostu poodcinalem kabelki i podłączylem zamiast 4 tylko dwa i kolorek byl.
ale to bylo za czasow radka 7500
"Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
difference. We should all be treated with appropriate respect."
Sir A C. Clarke
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)