używam na Xp alkohola 120% ale kilka starszych gier mimo instalacji wirtualnej płyty wywalają komunikat o włożenie płyty do napędu
gdzie tkwi problem lub jakiego innego wirtuala można użyć na Xpeku
pozdro![]()
używam na Xp alkohola 120% ale kilka starszych gier mimo instalacji wirtualnej płyty wywalają komunikat o włożenie płyty do napędu
gdzie tkwi problem lub jakiego innego wirtuala można użyć na Xpeku
pozdro![]()
Popatrz w opcjach wirtualnych napedow jakie masz pozaznaczane emulacje zabezpieczen. Moze nie emuluje ci zadnych? Pokombinuj tam troche.
Z innych wirtuali nie ma czego polecac, daemon tools to taki sam naped wirtualny jak w alcoholu a reszta sie nie liczy.
Pozdrawiam/ Grzeniu
niestety w alkoholu nie mam już co ustawiać , wszystko jest na maxa
zastanawiam się czy daemon tools będzie chodził na Xp-eku , jeśli nie to kiszka
pozdro![]()
Oczywiscie ze daemon dziala pod xp.
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
dzięki SoBal za info ale mam sprawe , może podpowiesz mi jak utworzyć i zamontować obraz płyty w daemon tools![]()
zainstalowałem daemona ale nie daje się uruchomić z ikony, nie wiem czy jest inna opcja instalki wirtualnej płyty
![]()
z góry dzięki i pozdro
Powinieneś mieć ikonę w trayu.
Stąd zamontujesz obraz.![]()
lewy klik na "piorunek" obok zegarka i wybirasz "Device:0..."
otwiera sie okienko w ktorym pokazujesz obraz do zamontownia (np plik cue) i to wsio - plyta jest dostepna jako dvd o kolejnej literce (jaki naped ci przybyl po instalacji daemona)
zeby odmonotwac tak samo tylko klin na unmount...
jak chcesz montowac obrazu nie widziane przez daemona (np sam bin) to na samym dole okienka z wyborem obrazu masz rozwijana liste typow plikow - wybiez pozycje alll files
wygodniej sciagnac wtyczke (wlasciwie zew program) do montowanie - wtedy mozna montowac podwojnym klikiem na pliku obrazu
wszycho rozumiem tylko dlaczego daemon mnie tworzy plików cue lub innych jak robi to alkohol 120 , mogę utworzyć plik alkoholem tylko czy daemon go otworzy ?
spróbuję ale i tak proszę o podpowiedź
dzięki i pozdro![]()
daemon to sam naped wirtualny
nie sluzy on do robienia obrazow tylko do ich montowania zeby dzialaly jak plyty
alkohol to polaczenie dwoch programow (kiedys byly oddzielne - ich suma nazw to wlasnie 120%) - programu do tworzenia obrazow i nagrywania oraz programu do dysku wirtualnego
a daemon to tylko dysk wirtualny
i o to mi chodziło , kawa na ławe i wszycho jasne
dzięki i pozdro![]()
aha - jeszcze jedno
jesli daemon czegos nie otwiera a jest to plyta zgodna z systamami plikow windowsa, to na 99,9999999999999999999999999999% mozna ten obraz skasowac (dotyczy gier, programow itp, natomiast NIEdotyczy niektorych plyt bootowalnych czy softu dla macow)
czyli - jest to swietny tester poprawnosci obrazu zanim go nagrasz![]()
no niestety daemon nie otwiera tej gierki a konkretnie Star wars Rogue Squadron non stop chce plyte taki chyba jej urok , no chyba ye ktos ma jakis pomysl
pozdro![]()
kuknij na gamecopyworld czym jes zabezpieczona i jakie sa na to rady
daemon otwiera - ale pewnie obraz jest nieteges, albo cos zle zrobiles - masz do tego plik nfo? moze tak jest rozwiazanie (crack, odpiecie napedow fizycznych, kasownaie czy nadpisywanie jakis plikow... rozne zeczy wchodza w rachube przy grach)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)