+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 24 z 24

Temat: seria ut i problemy z chodzeniem posatac nie chce sie cofac

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

tak jak w temacie po pewnym czasie grania w ut/ut2003/ut2004[demo] mam taki problem ze postac samoczynnie idzie do przodu, gdy naciskam na przycisk "do tylu" to staje nieprzecze ze problem jest wkur... i to bardzo, probowalem wylaczyc soft do klawiatury, wypiac/wpiac [klawa jest na usb] dalej nic
    jak zrobie restart gry to juz normalnie dziala do czasu... czasami samo wraca do normy....
    help

sprzet to Logitech Internet Navigator Keyboard Special Edition

z najnowszymi sterami[z starszymi tez probowalem] poza problemami z tymi grami reszta ok
    LiteOnIt

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Nigdy nie miałem żadnych problemów z tej gry - fakt, nie mam tej klawaitury - więc to tutaj MOŻE tkwić błąd.

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

mam to samo jak gram w painkillera - z tym ze mi blokuje sie z kolei klawisz myszy i caly czas strzelam
    powodem jest jakis program w tle [usluga - jeden syf], wystarczy kliknac drugim i problem znika - ale i tak wkurza
    mialem to tez pare razy w call of duty [postac nieustannie strafe'owala] - pomagalo esc
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

A jaką kartę grafiki posiadasz? Pytam się bo ja mam ATI i z pewnymi sterownikami od panelu sterowania miałem kłopot, tzn. pomylone były klawisze w Q3A. Dopiero jak wgrałem poprzednie to było wszystko OK.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

mam fx5700 z sterami 53.03
    LiteOnIt

γεια σου woitas zero jak zero Avatar woitas

Domyślnie

masz zaprogramowany jakiś klawisz, który się "gryzie" z ustawieniami w grze.
    kumpel miał podobny problem kiedyś z grą willrock.

na tej stronie są filmiki z ut 2004.

Domyślnie

no tylko ze problem jest nawet jak mam wylaczony soft od klawiatury a poza tym na tej klawie mozna programowac tylko F-y a ja je zawsze mam wylaczone [tzn dzialaja jako normalne F1-12 a nie jakies "my pictures" itp]
    LiteOnIt

Domyślnie

zdaje sie ze uruchomieni opery w tle pomaga na ten problem
    LiteOnIt

Domyślnie

to tylko potwierdza tezę, że jakiś program ci miesza w tle.

niedawno miałem problem z operą pod linuxem.
    nie działała kombinacja ctrl+f11.
    okazało się, że w ustawieniach kombinacja ta służyła do uruchamiania jednego z wirtualnych pulpitów.

tak więc sprawdź w ustawieniach.

Domyślnie

wystarczy wylaczyc ten syf od logitecha i wlaczyc opere i dziala choc wszystko przypomina klatwe szamana
    LiteOnIt

Domyślnie

opera dobra na wszysko
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

dodatkowy powód, dla którego warto używać opery

ps. ut2004 już wyszło - 4211 mb (do ściągnięcia z netu).

Domyślnie

po dluzszych testach doszedlem do tego ze wlaczenie opery niezawsze pomaga
    zdaje sie ze wywalenie odnosnikow do JOY1/2/3... z ustawien configu klawiatury pomoglo choc co do slusznosci tej tezy [narazie wywalilem te odnosniki z pierwszego ustawienia klawiszy...] bede sie musial przekonac "w praniu" na co niezawsze mam czas

kurcze ut2004 juz na p2p a ja glupi na kuriera czekam
    LiteOnIt

Domyślnie

zawsze mozesz zacząć ssać.
    ja poczekam na przesyłkę. parę (mam nadzieję) dni mnie nie zbawi.
    a będę mogł sobie bez stresów popykać na necie.
    teraz interesuje mnie far cry z p2p.

Domyślnie

sadze iz ut2004 wyjdzie tak okolo 25.3.04 znajac cdp
    LiteOnIt

Domyślnie

na zachodzie już jest rozsyłane do klientów.
    czekam więc niecierpliwie.

Domyślnie

premiera 5 kwietnia
    na osłodę do gierki cdprojekt dołącza colin mcrae rally 3 pl...

Domyślnie

zdaje sie ze wywalenie softu do myszy pomoglo [niepytajcie mnie tylko co ma piernik do wiatraka ]
    LiteOnIt

Domyślnie

heh.. jest jakies demo tego ut2k4?
    mi niestety poprzednie czesci ut nie lezaly [niski speed, dretwy movement, slabe mapy - ostro co? , no i pogibane kompletnie bronie] - jest wiec jakies demko ut2k4? tak sobie bym popatrzyl czy moze przypadkiem tez sobie nie kupic - choc dla mnie i tak q3+promode rzadzi i dlugo rzadzic bedzie, pomimo tego ze wyglada jak gra sprzed xx lat
    Hit Me, If You Can...

LiteOnIt

Domyślnie

ssam pozwole sobie objechac te gre publicznie jesli mi ruszy bo fotki sa jak zwykle mocarne - tylko jak z gameplayem
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

pogralem... eh...
    +
    - gra chodzi szybko - na 1280*1024 full wypas [wszystko na max plus dodatkowo 8x anizo] zasuwa jak potluczona
    - mila interakcja broni - rzucasz gluta, strzelasz w gluta, puszczasz pulse pulse strzelasz - miecho... mile - do tego smaczki jak zmieniana sila wyrzutu granatu z podstawowego pistola [swoja droga calkiem mocna zabawka jak na bron startowa - z tego granata udalo mi sie snajpowac po 10 min gry! co beda robic z nim zawodowcy nie chce wiedziec]
    - obsluga botow
    -
    - to jest to samo co stary unreal tournament - prawie ten sam uklad broni, te same powerupy itp - co sie tam tak naprawde zmienilo? bo ja jakos nie zauwazam
    - dretwe mapy - wiem ze to demo blabla - ale mapa deathmatchowa jest beznadziejna - po prostu nudna, bez ciekawych miejsc, dodatkowo brak tu miejsca na jakies wyszukane tricki przy movemencie ktore bardzo urozmaicaja gre i czynia z niej long lasting experience
    - fizyka... jesli ta predkosc poruszania sie jaka ma sie na starcie [powiekszona o jakies niezdarne jumpy] to maks tego co mozna osiagnac bez dopalaczy ew. strzalu w glebe to eh.. to to ciagle nie dla mnei - dynamiki zero, trickow - zero - gra bez miejsca na doskonalenie sie szybko sie nudzi [choc milosnicy ut nigdy jakos nie patrzyli na to od tej strony] - a fizyka taka jak w ut2k4 pozbawia gracza co najmniej jednego miejsca w ktorym moglby byc lepszy od innych

do tego gra stwarza pozory.. przeladowanej graficznie - w chaosie walki NIC nie widac - wszystko mruga, wszsytko sie zlewa no i jeszcze ten music [defaultowo jest tak glosno ze nie slychac jak ci dupe z miniguna pruja ] - hud tez wymaga tweakowania - ilosc ammo i hp jest tak przebiegle ukryta [naturalnie celownik nie zmienia koloru - po co...] ze mozna sie zdziwic kiedy ekran pokaze flaczki

zeby nie bylo ze zgredzi lamer - pogadaj z kimkoliwke kto mial przyjemnosc grac ze mna w q3 takiego kto ze mna mial przyjemnosc wygrac w gronie osob tu obecnych nie spotkasz - lubie speeda, jesli ci to cokolwiek powie to standardowa predkosc biegu w q3 to 320, srednia jaka osiaga srednio doswiadczony zawodnik po tym jak juz sie dowie co to strafejump - to kolo 480, dobzi zawodnicy robia kolo 660 - ja jak gralem bez problemu przebijalem 700 na zakretach - i ciezko mi bez tego... bardzo ciezko [bez strzalow w zad]
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

hmmm. jako fan enemy territory sam byłem zaskoczony, że ta gierka mi siadła.
    może dlatego, że obecnie preferuje jedynie pykanie online. single już mnie nie bawi.
    poza tym ma w sobie coś, co mnie do niej przyciągnęło.

w tej grze można stosować tricki.
    miałem okazję przez kilka godzin grać z gościami, którzy wyczyniali takie cuda, że się za głowę łapałem.
    coś się nauczyłem...

Domyślnie

jakie tricki? wiem ze sa bonusy jak sie pozbiera tych pigulek ilestam, mozna robic skoki w bok, double jumpy - ale cos pozatym?
    da sie tu demka nagrywac? chetnie bym zobaczyl co tam mozna - bo w filmach kreconych z gier to te z ut wygladaja strasznie flakowato - tylko fragi - movementu zero
    Hit Me, If You Can...

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia