Zobacz wyniki ankiety: Na kogo oddasz głos w wyborach prezydenckich?

Głosujących
19. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Borowski

2 10.53%
  • Bubel

0 0%
  • Giertych

0 0%
  • Ilasz

0 0%
  • Kaczyński

5 26.32%
  • Kalinowski

0 0%
  • Korwin-Mikke

2 10.53%
  • Lepper

3 15.79%
  • Tusk

7 36.84%
  • Tymiński

0 0%
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 60

Temat: Wybory na prezydenta

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie Wybory na prezydenta

Już niedługo będziemy wybierać nowego prezydenta Polski. Może zdradzicie na kogo będziecie głosowali?
    Ja tam będę głosował na Leppera. Wiem, że przez duże grono ludzi jest uważany jako d…, ale ten człowiek umie powiedzieć prawdę w większym stopniu niż pozostali. W naszym rządzie musi być nowy człowiek, który umie wydrzeć mordę, a nie tak jak pozostali gadają, tylko o zwiększeniu kasy na diety itp. Większość z Was uważa, że Lepper to idiota, ale kto inny gada więcej prawdy niż On?
    Ja Was nie namawiam, ale kto z innych kandydatów nam pomoże? NIKT. Nawet w Leperze nie widzę przyszłoście, ale mój głos nie oddam komuś z pozostąłych kandydatów. Wybieram więc Leppera, bo umie dosr** innym.
    Już widzę Wasze najazdy na mnie, ale mi to nie będzie przeszkadzało. Podyskutujemy sobie.
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 16.Sep.2005 o 15:37
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Ja juz skonczylem z glosowaniami.
    Jakos tak zawsze dziwnie sie skladalo, ze jakie by nie byly wyniki wyborow to zawsze te same kanalie zasiadaly przy korycie. Po prostu taka sobie ordynacje wyborcza ustalali, a glupi ludzie mysleli ze kogos wybieraja. To o wyborach do parlamentu.

A na prezydenta? Nie widze tam nikogo, przynajmniej w czolowce notowan, ktory nadawal by sie na ten stolek.
    Lepper? W normalnym kraju wolne zarty...no ale nie zyjemy w normalnym kraju, wiec nic nie jest w stanie mnie zdziwic. Skoro na prezydenture wystarczaja uprawnienia elektr. do 1kV, to czemuz by nie Endriu? W koncu ma technika.
    Faktem jest ze on jeden (z szefow partyjnych) jeszcze nie zasiadal bezposrednio przy korycie i nie nakradl tak jak reszta, ale zrobi to samo jak tylko bedzie mial mozliwosc. Polowa, albo i wiecej jego samoobrony ma sprawy w sadach za rozne przewałki i inne wyludzenia - nie za sprawy natury politycznej. Sprawy najczesciej czekaja na wygasniecie ich immunitetow.

Mnie juz znudzily sie te igrzyska. Czasem slysze w radiu propagande wyborcza, roznych partii, i wszyscy wiedza jak zmieniac Polske, a potem zmieniaja sie tylko obsady na stolkach, na swojakow. I czym tu sie podniecac, szkoda nerwow, juz lepiej wziac sie za robote, co i wam polecam
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Zastepca vice-szeregowego pawelblu zero jak zero Avatar pawelblu

Domyślnie

Prawde mowiac to wynik jest juz przesadzony. Wygra Tusk. Nobo jakie mamy teraz scenariusze:

W pierwszej turze Tusk -> dosc malo, ale realne
    W pierwszej turze Kaczynski -> w zasadzie niemozliwe
    W pierwszej turze pozostali -> zupelnie niemozliwe

Kto moze byc w drugiej turze
    Napewno Tusk vs ktos. ktos z prawej (Kaczynski), lub z lewej (Borowski, moze Lepper, choc sobie tego nie wyobrazam). Jezeli przeciwnik bedzie z lewej, to prawa stona zaglosuje na Tuska, jezeli przeciwnik bedzie z prawej, to lewa strona zaglosuje na Tuska.

Tak wiec wybory prezydenckie sa dosc latwe do przewidzenia. Wygra Tusk. Choc popularnosc Leppera zaczyna byc coraz bardziej niepokojaca. Ten czlowiek sie nie nadaje - moze i jest szczery, moze i jest uczciwy (w obie te cechy watpie), ale napewno jest ograniczony, co mozna odkryc sluchajac jakiejkolwiek rozmowy z tym gosciem (nie umie rozmawiac na temat - juz sobie wyobrazam jak prezydent Polski zaczyna przmowienie na forum ONZ od slow: Balcerowicz musi odejsc).
    pozdroovy
    NO OFFENSE

Matplaneta zróżniczkuje, przecałkuje, pierwiastkuje...

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

zwycięży Kaczor Donald
    pozdro

Kapral yonash ma szanse Avatar yonash

Domyślnie

Ja osobiście nie wybieram się na żadne wybory i chyba jeszcze długo nie pójde. Jeśli chodzi o prezydenta to raczej pewne jest to, że wygra Donald, jak nie w pierwszej to w drugiej turze pokona Kaczora. Rządy sprawować będą Donald z Rokitą, albo Dwaj Tacy Co Ukradli Księżyc, bo Romek z LPR, albo Andrzej nie mają większych szans, nie wspominając o Borowskim i innych dziadach.
    Pozdrawiam.
    "We know you've come to inherit what's yours...The Mansion."

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    zwycięży Kaczor Donald
    pozdro
    Ja też tak sądzę, ale głos oddaje na kogoś innego.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

MD 'n MSc but not PhD Morphy ma szanse Avatar Morphy

Domyślnie

Ja zawsze glosowalem na Korwina - Mikke i tym razem tez tak bedzie. Moja zona tez na niego odda glos.

Sprawa jest prosta: za ten burdel w kraju odpowiadaja wszyscy do tej pory rzadzacy - i ja nie wierze PO, ze oni chce cos zmienic. Byc moze Tusk chce cos zmienic, ale juz Rokita (byly wicepremier!) czy Lewandowski - budza najgorsze mozliwe skojarzenia (przypominam, ze to wlasnie Lewandowski z PO byl inicjatorem jednego z najbardziej idiotycznych i zlodziejskich pomyslow jakim byly NFI).

Slowem: ze wszystkich obecnych kandydatow wszyscy juz rzadzili z wyjatkiem Korwina-Mikkego i Leppera. Jezeli ktos jest zadowolony z tego, co mamy teraz, czuje, ze wszystko idzie w jak najlepszym kierunku, uwaza ze to dobrze, ze benzyna koszuje 4.7 zl za litr, a bedzie ponad 5 zl za litr - niech glosuje na Tuska, Kaczynskiego, Borowskiego czy innych. Ja uwazam, ze czas najwyzszy, zeby to wlasnie Polska stala sie najbogatszym krajem Europy. Skoro Chiny moga sie rozwijac w tempie +10% PKB rocznie, skoro my moglismy, zanim przyjelismy "standardy europejskie" i wstapilismy do UE, to teraz tez mozemy.

Zatem zostaje jedynie Korwin- Mikke i Lepper. Jezeli wolicie zlodziejaszka, bandziora (ten czlowiek ma wyrok sadowy za publiczne pobicie czlowieka!), oszusta i czlowieka, ktory wzoruje sie na Lukaszence - wybierzcie Leppera. Jezeli nie - pozostaje Korwin - Mikke. Slucham tego czlowieka od okolo 10 lat i wiem, ze to, co on przepowiedzial sie sprawdza...

Zreszta poczytajcie sami, co on pisze na www.nczas.com

Domyślnie

Cytat Napisał maj3
    ja na Kaczyńskiego
    bo ja z W-wy
    Ostatnio zdebialem jak sie dowiedzialem, ze u Was w Warszawie lekarze rodzinni pracuja w panstwowych spoldzielniach i podobno sa kolejki...

U nas w Poznaniu od przynajmniej 10 lat wszyscy lekarze rodzinni sa prywatni i to byl strzal w 10-tke. Jeszcze sie nie zdarzylo, zeby moj lekarz rodzinny komukolwiek odmowil pomocy. Robilem u niej staz i wiem, ze zostawala nawet 2-3 godziny po pracy, zeby przyjmowac pacjentow. Za komuny, gdy pracowala w panstwowym osrodku, to sie nie zdazalo.

Ale w Warszawie za Kaczora jak widac PRL pelna geba...

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Już niedługo będziemy wybierać nowego prezydenta Polski. Może zdradzicie na kogo będziecie głosowali?
    Ja tam będę głosował na Leppera. Wiem, że przez duże grono ludzi jest uważany jako d…, ale ten człowiek umie powiedzieć prawdę w większym stopniu niż pozostali. W naszym rządzie musi być nowy człowiek, który umie wydrzeć mordę, a nie tak jak pozostali gadają, tylko o zwiększeniu kasy na diety itp. Większość z Was uważa, że Lepper to idiota, ale kto inny gada więcej prawdy niż On?
    Ja Was nie namawiam, ale kto z innych kandydatów nam pomoże? NIKT. Nawet w Leperze nie widzę przyszłoście, ale mój głos nie oddam komuś z pozostąłych kandydatów. Wybieram więc Leppera, bo umie dosr** innym.
    Już widzę Wasze najazdy na mnie, ale mi to nie będzie przeszkadzało. Podyskutujemy sobie.
    Z calym szacunkiem, ale najgorszy mozliwy wybor. To idealny kandydat na Lukaszenke - socjalista, zlodziej, bandyta (ma wyrok sadowy za publiczne pobicie czlowieka). Wyjatowo przekupny. Zadnej przyszlosciowej wizji Polski: dla niego liczy sie tylko tyle ile ukradnie. Nawet "prawie uczciwy" Cimoszewicz bylby lepszy i mniej zlodziejski.

Domyślnie

Ja w wyborach prezydenckich pewnie zaglosuje na Tuska, ale w parlamentarnych zaglosuje pewnie na PJKM, bo tak jak w byciu prezydentem nie ma szans, to jezeli chodzi o przekroczenie progu wyborczego do sejmu, to ma szanse.

Morphy - PPP
    pozdroovy
    NO OFFENSE

Gorzala
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał maj3
    no ale nie ma takich numerów ,ze komuś sprzedaje za bezcen cześci miasta ale u was ameryka ale ta pd albo wielbiciele przekretów
    po drugie co ty pie.... moze Kaczor rządzi w Warszawie od 10 lat widać ,ze jesteś do tyłu i lecz sie na nogi bo na głowe za późno
    ale widać jesteś z tych co pier..... bez sensu
    i szkodę z takim jak ty gadać precz tyt oszołomie
    a moze troche grzeczniej?

Domyślnie

Cytat Napisał maj3
    no ale nie ma takich numerów ,ze komuś sprzedaje za bezcen cześci miasta ale u was ameryka ale ta pd albo wielbiciele przekretów
    po drugie co ty pie.... moze Kaczor rządzi w Warszawie od 10 lat widać ,ze jesteś do tyłu i lecz sie na nogi bo na głowe za późno
    Po czym najlatwiej rozpoznac lewicowca? Po tym, ze nie ma argumentow i zamiast rozmiawiac, ubliza innym. Zamiast argumentow mamy stek wyzwisk, obelg i wypowiedzi, ktore zupelnie nie maja sensu... Coz - tak to jest, jak czlowiek nie ma nic sensownego do powiedzenia... tak wlasnie wygladaja debaty wsrod socjalistow - wygrywa ten, kto potrafi lepiej zelzyc przeciwnika.

Gorzala
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał maj3
    ta po czym poznac demagoga po tym , ze pisze bez sensu
    powiedz pyro jedna
    co ma władza samorzadowa do słuzby zdrowia
    wszak ona jest panstwowa i min. zdrowia za nia odpowiada
    moze słyszałes o tym albo o nfz
    widac nie idz sie .....
    tak wiec to ty jestes .... lewakiem bo piszesz bzdury i nie masz argumentów
    i wypisujesz inwektywy zaczełes ..... jeden to dla takich nie ma litosci ignor dla ciebie i gorzały tez
    re. gprzała
    nie dla takich ......
    nie podoba sie to ....aj
    nie podoba sie nie nie czytaj
    Bo sie pogniewamy...

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Cool

chłopaki po co te nerwy i tak zagrają w rosyjską ruletkę , ten kto spudłuje zostaje prezydentem , to dobre stare czasy za komuny i nie myślcie że dzisiaj jest inaczej , wybory są po to żeby widzieli o czym ludzie po danej kadencji obecnego prezydenta myślą i wybierają tego który najlepiej do opinii publicznej pasuje , ja będę głosował na Arnolda Shwarzeneggera
    Terminator zrobi porządek w tym kraju - nikt inny
    pozdro

p.s. lepiej być nie może

Domyślnie

maj3, nie irytuj sie tak - nie ma sensu i tak wygra Tusk. Mozna nawet powiedziec ze jestesmy skazani na ten wynik (IMO nie taki zly, patrzac na konkurentow).

A na Kaczora na pewno nie zaglosuje ... bo jestem z Wawy ...
    pozdroovy
    NO OFFENSE

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Ja głosuje na Korwina. Dodałem ankietę, coby to można było zrobić test przed samymi wyborami Wywaliłem kilku mniej istotnych kandydatow i tych ktorzy juz wylecieli.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

Cytat Napisał SoBal
    ...Wywaliłem kilku mniej istotnych kandydatow i tych ktorzy juz wylecieli.
    No, na szczescie Liwiusza Ilasza zostawiles, a juz sie martwilem ...
    pozdroovy
    NO OFFENSE

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

No ba! Pisze ze mniej waznych wywalilem
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

Cytat Napisał maj3
    ta po czym poznac demagoga po tym , ze pisze bez sensu
    powiedz pyro jedna
    co ma władza samorzadowa do słuzby zdrowia
    wszak ona jest panstwowa i min. zdrowia za nia odpowiada
    moze słyszałes o tym albo o nfz
    widac nie idz sie .....
    tak wiec to ty jestes .... lewakiem bo piszesz bzdury i nie masz argumentów
    i wypisujesz inwektywy zaczełes ..... jeden to dla takich nie ma litosci ignor dla ciebie i gorzały tez
    re. gprzała
    nie dla takich ......
    nie podoba sie to ....aj
    nie podoba sie nie nie czytaj
    Tzw. sluzba zdrowia w postaci lekarzy rodzinnych w Warszawie nalezy do samorzadu. W Poznaniu juz nie, bo zostala sprywatyzowana. I to wlasnie ma tzw. sluzba zdrowia do samorzadu. Tylko ze Tobie, komuniscie, do glowy by nie wpadlo, ze gdzies przychodnia moze byc prywatna, a nie panstwowa. A jednak w Poznaniu tak jest. Moze dlatego, ze nie rzadzili tu lewacy z PiSu.

A cala reszta Twojego postu to wlasnie nic innego jak obelgi... widac, ze socjalista... Pewnie na PiS chcesz glosowac, co?

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

no, maj3, dales czadu
    nie dosc ze nie masz racji co do wlasnosci sluzby zdrowia to jeszcze Koledze ublizasz...

co do Korwina -Mikke - z ktorego pogladami nie sposob sie nie zgadzac, jesli ekonomie zna sie nie tylko jako haslo z encyklopedii - nie bede na niego glosowal
    bo to zmarnowany glos no i dlatego ze facet nie mowi nic jak to osiagnac
    owszem - mowie ze trzeba zniesc kontrole, unormowac podatki itd... ale jak to zrobic - jakies okresy przejsciowe, w jakiej kolejnosci? co z gornikami (przepraszam gornikow-abstynentow, podaje jako przyklad) i innymi pijakami potrafiacymi walczyc o swoje tylko za pomoca kamieni itp., jak prywatyzowac nie dopuszczjac do karteli i monopolizacji... takich spraw jest wiele

i dlatego ja zaglosuje... Ci co mnie znaja wiedza na kogo

Nol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Morphy
    Po czym najlatwiej rozpoznac lewicowca? Po tym, ze nie ma argumentow i zamiast rozmiawiac, ubliza innym.
    Z racji tego, że Gorzała zajął się już maj3, to ja się przyjrzę bliżej Tobie. Otóż chciałbym Ci zwrócić uwagę, że obrażasz w ten sposób ludzi o innej orientacji politycznej. To, że masz inne przekonania nie daje Ci prawa do znieważania ludzi. Pragnę jeszcze przypomnieć, że to nie jest forum polityczne i jeśli chcesz sobie poużywać na lewicowcach, to może powinieneś postować na forum tygodnika NIE. I na zakończenie jasna deklaracja: nie będziemy takich zachowań tolerować i jeśli to się powtórzy, to osobiście dopilnuję, aby taka osoba już na tym forum nie postowała.

Domyślnie

Cytat Napisał Nol
    Z racji tego, że Gorzała zajął się już maj3, to ja się przyjrzę bliżej Tobie. Otóż chciałbym Ci zwrócić uwagę, że obrażasz w ten sposób ludzi o innej orientacji politycznej. To, że masz inne przekonania nie daje Ci prawa do znieważania ludzi. Pragnę jeszcze przypomnieć, że to nie jest forum polityczne i jeśli chcesz sobie poużywać na lewicowcach, to może powinieneś postować na forum tygodnika NIE. I na zakończenie jasna deklaracja: nie będziemy takich zachowań tolerować i jeśli to się powtórzy, to osobiście dopilnuję, aby taka osoba już na tym forum nie postowała.
    Nikogo nie obrazam. Napisalem dlaczego chce glosowac na prawicowca, pojawil sie lewicowiec i co mi odpisal? Pozwole sobie zacytowac:

Prosze Ciebie Nol, zebys mi pokazal chociaz jeden (slownie: jeden) argument w tej wypowiedzi. Nie znalazles? To policz, ile w tej krotkiej, kilkuzdaniowej wypowiedzi jest obelg. Kto zatem mial racje?

I tak jest zawsze - czy oglada sie w telewizji Giertycha czy Leppera czy Cimoszewicza czy Millera - tak jest zawsze: zero argumentow i same obelgi. Pokaz mi lewicowca, ktory uzywa argumentow. Pokaz mi lewicowca, ktory przy pomocy ekonomii i matematyki udowodni, ze przy wysokich podatkach ludzie sie bogaca, a nie biednieja. Pokaz mi lewicowca, ktory przy pomocy zdrowego rozsadku udowodni, ze nie ma zwiazku pomiedzy wysokoscia kary a przestepczoscia. Pokaz mi wreszcie lewicowca, ktory udowodni, ze spolka w ktorej obowiazuje zasada 1 akcjonariusz - 1 glos (zamiast 1 akcja - 1 glos) bedzie odnosic sukcesy. Tego sie po prostu nie da udowodnic, bo to jest sprzeczne z logika. Dlatego tez lewicowcy zamiast uzywac argumentow uzywaja popisowych zagran retorycznych, a gdy sie ich zapedzi do kata - obelg. Bo lewicowych tez nie da sie w zaden sposob udowodnic.

Zeby dyskutowac, trzeba miec argumenty, a jak sie ich nie ma, to wyglada to jak debata Giertych - Lepper. Dwoch lewicowcow, jeden lepszy od drugiego... Wygrywa ten, ktory bardziej ublizy drugiemu.

Bylem kiedys socjalista, zmadrzalem i jak przygladam sie lewicowym tezom, ktore kiedys uwazalem za sluszne, to dzisiaj mi sie smiac chce, ze mozna bylo w takie brednie wierzyc.

A jak Cie prawda denerwuje, to mozesz mnie zbanowac.

Nol
    Gość

Domyślnie

Mnie nie interesują Twoje prawdy polityczne ani pyskówki z maj3 - takie rzeczy załatwiajcie na priv. Forum publiczne to nie miejsce na takie zagrania, dlatego uspokajał sytuację Gorzała.

Nie denerwuje mnie również to, co do mnie wypisujesz, bo nie zajmuję stanowiska w sprawie polityki, ale przypisywaniu pewnej grupie społecznej cech, które uważasz za prawdziwe i odpowiednie. Weź pod uwagę to, że Twoje dogmaty odnośnie obelg, braku argumentów i nieumiejętności logicznego myślenia nie są jedyne i prawdziwe. Tak jak nie jest prawdziwym twierdzenie, że kazdy lekarz/celnik/urzędnik, to łapówkarz, a Żyd to złodziej. A niektóre Twoje hasła do tej kategorii przynależą.

Dlatego hamuj się z takimi ostatecznymi stwierdzeniami, bo to forum na nich potencjalnie traci, gdyż nie odwiedzają nas tylko zwolennicy Twoich wierzeń i poglądów, ale także inni. Tacy ludzie po przeczytaniu tych wypowiedzi i ew. zauważeniu braku reakcji ze strony administracji forum mogliby przestać do nas zaglądać, bo uznaliby, że to środowisko nie jest ani obiektywne, ani im przychylne.

Interesem administracji jest to, aby do takich sytuacji nie dopuszczać i stąd moja reakcja. Pamiętaj, że to jest forum o nagrywaniu, więc z definicji nie jest to miejsce na wykrzykiwanie swoich politycznych dogmatów. Takie rzeczy można robić gdzieś indziej. A jesli nie zgadzasz się z regulaminem i zasadami tego forum, to wciśnij Alt+F4 i problem od razu zniknie.

Dodam, że to jest moje ostateczne stanowisko w tej sprawie.

Domyślnie

Cytat Napisał Nol
    Mnie nie interesują Twoje prawdy polityczne ani pyskówki z maj3 - takie rzeczy załatwiajcie na priv. Forum publiczne to nie miejsce na takie zagrania, dlatego uspokajał sytuację Gorzała.

Nie denerwuje mnie również to, co do mnie wypisujesz, bo nie zajmuję stanowiska w sprawie polityki, ale przypisywaniu pewnej grupie społecznej cech, które uważasz za prawdziwe i odpowiednie. Weź pod uwagę to, że Twoje dogmaty odnośnie obelg, braku argumentów i nieumiejętności logicznego myślenia nie są jedyne i prawdziwe. Tak jak nie jest prawdziwym twierdzenie, że kazdy lekarz/celnik/urzędnik, to łapówkarz, a Żyd to złodziej. A niektóre Twoje hasła do tej kategorii przynależą.

Dlatego hamuj się z takimi ostatecznymi stwierdzeniami, bo to forum na nich potencjalnie traci, gdyż nie odwiedzają nas tylko zwolennicy Twoich wierzeń i poglądów, ale także inni. Tacy ludzie po przeczytaniu tych wypowiedzi i ew. zauważeniu braku reakcji ze strony administracji forum mogliby przestać do nas zaglądać, bo uznaliby, że to środowisko nie jest ani obiektywne, ani im przychylne.

Interesem administracji jest to, aby do takich sytuacji nie dopuszczać i stąd moja reakcja. Pamiętaj, że to jest forum o nagrywaniu, więc z definicji nie jest to miejsce na wykrzykiwanie swoich politycznych dogmatów. Takie rzeczy można robić gdzieś indziej. A jesli nie zgadzasz się z regulaminem i zasadami tego forum, to wciśnij Alt+F4 i problem od razu zniknie.

Dodam, że to jest moje ostateczne stanowisko w tej sprawie.

Nie napisałem, że lekarze/celnicy/urzędnicy to łapowkarze, bo takie uogólnianie jest niewlasciwe.

Lewicowcem zostaje ten, kto podpisuje sie pod pewnymi, z reguly idiotycznymi tezami - np. takimi, ze to minister wie lepiej ode mnie, jakie ja lubie ksiazki, ze minister wie lepiej ode mnie, czy ja wole kielbase czy teatr, ze to urzednik i zwiazek zawodowy powinni zarzadzac firma, a nie jej wlasciciel, ze benzyna powinna byc droga a nie tania etc. A poniewaz takie poglady sa logicznie nie do utrzymania (przynajmniej dla mnie) to znaczy, ze lewicowcem zostaje ten, kto uwaza pewne postulaty, ktore nie maja zadnego oparcia w faktach za wlasciwe. Ergo kazdy lewicowiec nie ma zadnych logicznych argumentow na swoja korzysc. Dlatego tez debaty lewicowe wygladaja jak przemowy Fidela Castro (gdzie facet gada przez 7 godzin i dokladnie nic z tego nie wynika) lub jak gadki Giertycha czy Leppera.

Po prostu stwierdzam fakt. Obelga byloby gdybym powiedzial: kazdy lewicowiec to zlodziej. Natomiast nie jest obelga stwierdzenie, ze kazdy lewicowiec nie ma logicznych argumentow na poparcie swoich tez.

A co do drugiej kwestii - jest to dzial off-topic, a wiec ex definitione poswiecone wszystkiemu z wyjatkiem nagrywania. Prawda?

Nol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Morphy
    bo takie uogólnianie jest niewlasciwe.
    Hm...

Cytat Napisał Morphy
    1. Lewicowcem zostaje ten, kto podpisuje sie pod pewnymi, z reguly idiotycznymi tezami (...)
    2. lewicowcem zostaje ten, kto uwaza pewne postulaty, ktore nie maja zadnego oparcia w faktach za wlasciwe.
    3. Ergo kazdy lewicowiec nie ma zadnych logicznych argumentow na swoja korzysc.
    4. debaty lewicowe wygladaja jak przemowy Fidela Castro (gdzie facet gada przez 7 godzin i dokladnie nic z tego nie wynika)
    No tak...

Cytat Napisał Morphy
    A co do drugiej kwestii - jest to dzial off-topic, a wiec ex definitione poswiecone wszystkiemu z wyjatkiem nagrywania. Prawda?
    A zarazem jest to serwis tematyczny dotyczący nagrywania, a nie polityki i dlatego powinien zachowywać równowagę pod tym wzgledem, aby nie zjednywać sobie konkretnej opcji i jednocześnie nie przysparzać niechęci gdzies indziej. Dlatego proszę, abyś swoje ostateczne i ogólniające poglądy stonował, ew. zachował dla siebie. I tylko o to mi chodzi.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia