mam kłopot z uruchomieniem gry sims2 , przy próbie odpalenia wyskakuje komunikat który jest w załączniku , wczesniej tego nie było
proszę o podpowiedź i z góry dziekuję![]()
mam kłopot z uruchomieniem gry sims2 , przy próbie odpalenia wyskakuje komunikat który jest w załączniku , wczesniej tego nie było
proszę o podpowiedź i z góry dziekuję![]()
nie wiedzieć czemu mam ten sam problem , może ktoś mądry się znajdzie na forum
poczekamy
pozdro![]()
A może coś więcej na ten temat? Czy macie zainstalowane np. Daeom Tools albo Alco120%?
A może jakaś aktualizacja .exe gry? Może inny crack pomoże?
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
Sobal , mamy oboje (Andrewlis - Asterix) zainstalowany alkohol ale mimo to wcześniej Simsy uruchamiały się normalnie , zostały odinstalowane i po jakimś czasie zainstalowane u Andrewlis , dziwiłem się dlaczego ma problem z uruchomieniem gry , moja córa pogrywała w simsy bez problemu więc odinstalowałem je na moim kompie i zainstalowałem ponownie , okazało się że ja mam ten sam kłopot i tu jest pies pogrzebany że nie wiemy co jest powodem , ja miałem daemona ale odinstalowałem , pozostał tylko alkohol , idinstalowałem alkohola ale to nie pomogło , nie oriętuję się za bardzo czy są programy do wykrywania emulatorów , żaden z nas nie instalował emulatora i to właśnie jest dziwne ,co do cracka to jest wszystko ok , problem tkwi w tym emulatorze którego nie można wywalić nie znając jego nazwy.
Jeśli masz jakiś pomysł to wal śmiało , jesteśmy gotowi przyjąć każdą propozycje.
pozdro![]()
zastanawiałem się też nad wersją jakiegoś wirusa lub szpiega ale to chyba mało prawdopodobne![]()
widzę że nikt się niespotkał z tym motywem
ale może jakieś propozycje?
słyszałem że microsoft robi coś w kierunku zabezpieczeń oryginałów i w aktualizacjach wstawia jakieś haki które wykrywają pirata i nie pozwalają na instalkę albo uruchomienie
co wy na to ?
czekam na reakcję
pozdro![]()
Prawdopodobnie zostaly jakies resztki po deinstalacji alcohola i daemona i gierka to wylapuje. Musialbys to dokladnie pousuwac, a pozniej przy ponownej instalacji alcohola zmienic nazwy sterownikow wirtualnych napedow z domyslnych na jakies inne.
Nie mam pojecia dlaczego wczesniej z tym alcoholem gierka chodzila.
Pozdrawiam/ Grzeniu
alkohola miałem od zawsze , daemona zainstalowałem na chwilę i tego samego dnia poszedł do kosza , chyba że zostawił śmieci w rejestrach a to głębsze grzebanie , myślałem że jest prostrzy sposób , ale co ciekawe Andrewlis nie instalował daemona a ma to samo
to ci orzech do zgryzienia
temu kto to rozwiąże stawiam piwo (nie małe ) miejsce spotkania do uzgodnienia
pozdro![]()
O usuwaniu resztek poczytaj w sasiednim miasteczku, bylo tam pisane przy okazji erroru 25001 (chyba), gdzie ludzie nie mogli zainstalowac nowszej wersji bo instalator alcohola wykrywal poprzednie wirtualne napedy.
Albo na forum alcohola.
Moze to cos da, moze nie......z tymi deinstalacjami alco czy daemona czesto jaja wychodza z powodu wlasnie niecalkowitego usuniecia wszystkich pozostalosci.
Tak przy okazji, daemon czy alcohol to te same wirtualne napedy, ewentualnie roznia sie tylko wersja.
Pozdrawiam/ Grzeniu
Grzeniu mów jaśniej o jakie miasteczko chodzi , jeśli chodzi o napędy to tylko ja instalowałem daemona , Andrewlis nie miał kontaktu z tym wirtualem a od niego zaczęła się ta cała jazda z simsami
co ciekawe że inne gry z alkohola normalnie startują , kłopot jest tylko z tą jedną ( Sims2 )
pozdro![]()
No jak to....nie wiesz? cdrinfo.plGrzeniu mów jaśniej o jakie miasteczko chodzi ...
Wpisz tam w szukajce 25001 na poczatek i dalej juz pojdziesz sladem.
Pozdrawiam/ Grzeniu
bułem na cdrinfo ale nie znalazłem : szukaj lub szukajcie
jakieś bliższe szczegóły ?
najnowsza informacja , zainstalowałem simsów na kompie u kolegi , komp nowy prosto ze sklepu bez dostępu do neta , no i to samo , widzi emulatora napędu cd/dvd , krew mnie zalewa bo nie wiem co mam z tym zrobić![]()
jakieś pomysły ?
http://forum.cdrinfo.pl/search.php?searchid=643935Napisał asterix
No teraz to juz mi rece opadly....moze trzeba jakiegos patcha do tej gierki?najnowsza informacja , zainstalowałem simsów na kompie u kolegi , komp nowy prosto ze sklepu bez dostępu do neta , no i to samo
Pozdrawiam/ Grzeniu
sprawdze linka , co do patcha to naprawde nie potrzebny , skoro gra chodziła wcześniej normalnie
najnowsze wiadomości ,po dokonaniu dzieła ze strony cdrinfo czyli usunięciu wpisów w rejestrach po daemonie , resecie kompa i ponownej instalki simsów dalej jest to samo, nie ma sił i zdrowia , kończą mi się leki uspokajające,
nie ma pojęcia co się dzieje , czy jest jakiś program do wykrywania emulatorów ? jeśli tak to jaki, może to coś pomoże![]()
szkoda będzie robić formata ale jak tak dalej pójdzie to chyba jedyne wyjście
![]()
Nie wystarczy w rejestrze wywalic wpisy, zobacz tu:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=usun
albo tu:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=25001
Zostaje jeszcze kopanie na forum alcohola...znajdziesz tam link, ale to juz po ang.
Pozdrawiam/ Grzeniu
to się nie mieści w głowie , czyściłem rejestry i nic , formatowałem dysk i nic , zainstalowałem simsów bez alkohola i dalej to samo
odinstalowałem simsy i mam je gdzieś![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)