+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Temat: torrenty

rus
    rus jest nieaktywny
    Szeregowy rus ma szanse

Domyślnie torrenty

mam pytanie, chcialem sciagnac przez bitcometa film ale jak odpalilem torrenta to okazalo sie ze ma do sciagniecia 49 plikow o nazwach machinist.dvdrip.part01.rar,part02.rar,part03.rar i tak do part49.rar. pliki maja po 14mb a ja nie wiem czy to woigole sciagac a jak sciagne to co z tym zrobic zeby normalnie obejrzec film? prosze o pomoc

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

po ściągnięciu w pierwszym pliku prawdopodobnie będzie obraz płyty zapisany
    w formacie ISO , tak czy inaczej najpierw trzeba pierwszy plik rozpakować
    winrarem a następnie obraz płyty (ISO) isobusterem
    miałem już takie przypadki i jak do tej pory ten sposób działa
    pozdro

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

49 plików * 15MB = 735MB
    Czyli tyle ile ma jednopłytowa wersja jakiegoś filmu.

Ściągasz, umieszczasz w tym samym katalogu i rozpakowujesz przy pomocy np. Total Commandera.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

rus
    rus jest nieaktywny
    Szeregowy rus ma szanse

Domyślnie

wielkie dzieki))

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

A może wystarczy tylko użyć WinRAR'a do wypakowaniu filmu? Kto powiedział, że ten film jest w obrazie ISO?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

MD 'n MSc but not PhD Morphy ma szanse Avatar Morphy

Domyślnie

A ja bym mial inne pytanie: jaki P2P klient jest wedlug Was najlepszy? Ja osobiscie uzywam e-mule ale slyszalem czesto niepochlebne opinie na jego temat - ponoc jest powolny w stosunku do Torrenta chociaz ma wiecej plikow.

Domyślnie

Ja kiedyś używałem DC++ (teraz sporadycznie) ale ten program nie pozwala na pobieranie plików segmentowo, co wydłuża czas pobierania. Jest również inna odmiana tego programu - LDC++ ale gdy wszedłem na jakiś hub to od razu napisali mi, że nie można tym programem pobierać plików bo będę miał bana. W tej chwili używam BitComet (klient sieci Torrent) i nawet wszystko mi się podoba, tylko coś ostatnio nie mogę pobierać plików, jak i również inne osoby z mojej sieci – chyba adminek się bawi.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

DC ++ tez kiedys uzywalem, ale przerzucilem sie na emule.

System hubowy stosowany w DC++ i wymog dzielenia sie czyms niestety ale nie przypadl mi do gustu. DC ++ to chyba najgorsze rozwiazanie.

rus
    rus jest nieaktywny
    Szeregowy rus ma szanse

Domyślnie

jeszcze jedno : sciagalem film przez bitcometa, wszystko było fajnie transfer wysoki i nagle przy stanie 23,4% sciaganie sie zatrzymalo i nie chcialo ruszyc przez kilka godzin wiec skasowalem plik i zaczalem sciagac od poczatku ale znowu sie zatrzymal przy tym samym stanie 23,4% ! czy ktos wie o co chodzi

Domyślnie

A wyskoczył jakiś błąd przy pobieraniu pliku? Spr. przy "Ściągnięto".
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

rus
    rus jest nieaktywny
    Szeregowy rus ma szanse

Domyślnie

zadnego błędu nie ma poprostu ściaganie sie zatrzymuje i tylko wysyła....

Starszy szeregowy Adixo zero jak zero Avatar Adixo

Domyślnie

Używałem Emule i go chwaliłem(dochodziło do 120), ale ostatnio transfery (podejrzewam że UPC coś namieszało) tak padły że rozpoczołem próby z innymi aplikacjami.
    Shareaza okazała się trochę lepsza, ale całkowicie zaskoczył mnie AZUREUS !
    Transfer prawie przez całą noc trzymał się w granicach 250 ! to max mojego łącza (Chello clasic 2000/384) tak więc 2,5 Giga w 5 godziń !
    nie zmienie go na nic innego, bo i po co ?

Szeregowy Łukasz ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał Adixo
    ... ale całkowicie zaskoczył mnie AZUREUS !
    Transfer prawie przez całą noc trzymał się w granicach 250 ! to max mojego łącza (Chello clasic 2000/384) tak więc 2,5 Giga w 5 godziń !
    nie zmienie go na nic innego, bo i po co ?
    To nie tyle zasługa klienta, co dobrze seedowanego torrenta. Jeżeli ludzie dobrze udostępniają, to na każdym kliencie osiągniesz dobre wyniki.

Kapitan rycho zero jak zero

Domyślnie

Cytat Napisał Łukasz
    To nie tyle zasługa klienta, co dobrze seedowanego torrenta. Jeżeli ludzie dobrze udostępniają, to na każdym kliencie osiągniesz dobre wyniki.
    A to ciekawostka.
    Mam na kilku torrentach na plusie ponad 3 i nie ciągnie dobrze.
    Mam na kilku na "minusie" i ciągńę po paru minutach 4 Mbps.
    I co Ty na to?

Szeregowy Łukasz ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał rycho
    A to ciekawostka.
    Mam na kilku torrentach na plusie ponad 3 i nie ciągnie dobrze.
    Mam na kilku na "minusie" i ciągńę po paru minutach 4 Mbps.
    I co Ty na to?
    Ja na to, że za bardzo Cię nie rozumiem. Prędkość ściągania zależy od tego jak ludzie po drugiej stronie udostępniają i ilości tych ludzi. Przykład strona torrentytes.net, gdzie ludzie mają dobre łącza do udostępniania i robią to, efekt ciężko jest nie uzyskać maksymalnego możliwego transferu. Klient nie ma tu nic do rzeczy. Tutaj nie ma cudów masz dobry transfer, jeżeli po drugiej stronie jest dobry upload, prosta zależność.

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Ja kiedyś używałem DC++ (teraz sporadycznie) ale ten program nie pozwala na pobieranie plików segmentowo, co wydłuża czas pobierania. Jest również inna odmiana tego programu - LDC++ ale gdy wszedłem na jakiś hub to od razu napisali mi, że nie można tym programem pobierać plików bo będę miał bana. W tej chwili używam BitComet (klient sieci Torrent) i nawet wszystko mi się podoba, tylko coś ostatnio nie mogę pobierać plików, jak i również inne osoby z mojej sieci – chyba adminek się bawi.

DC++ jest do ściągania plików z huba na serwerze sieci osiedlowej, coś na zasadzie zamkniętej grupy użytkowników , sam ściągam pliki z prędkością nie mniejszą niż 6 Mb/s ale tylko od hubowców , e mule i inne torrenty nie dadzą tej prędkości , tam osiągi są rzędu 2-15kb/s , to max na ten temat , mało kto udostępnia maksymalną prędkość do wysyłania plików i to jest błąd który nas wszystkich kosztuje wielogodzinne ściąganie choćby kilku mega muzy , nie wspomnę o filmach na dvd , miałem raz okazję pobrać dvd , jak zobaczyłem że będę ściągał 1278 godzin to mi szczena opadła ponieważ gostek udostępnił 1kb/s na dojenie od niego nie na tym rzecz polega żeby zdoić i nie udostępnić z max prędkością ale jak widać nie do wszystkich to dociera , dlatego mamy takie efekty zciągania z neta

pozdro i miłego dojenia

Kapitan rycho zero jak zero

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    ...torrenty nie dadzą tej prędkości , tam osiągi są rzędu 2-15kb/s , to max na ten temat ...,
    Dziwne.
    Na torrentach ciągnę jak mam kilku "sedujących" na max.
    Tzn.dochodzi do 4Mbps.
    Ciągnę tyle ile mi dają.
    Czasem mniej, czasem tyle ile mi daje łącze.

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Słyszałem wiele niepochlebnych opinii o BT. Przez wiele lat korzystałem tylko z ftp, potem przyszly trudne czasy i zeby sciagnac iso linuxa musialem korzystac z edokney'a. Moim zdaniem siec ED jest do dupy, pomysl dobry ale tranfery - tragedia.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

Cytat Napisał SoBal
    Słyszałem wiele niepochlebnych opinii o BT. Przez wiele lat korzystałem tylko z ftp, potem przyszly trudne czasy i zeby sciagnac iso linuxa musialem korzystac z edokney'a. Moim zdaniem siec ED jest do dupy, pomysl dobry ale tranfery - tragedia.
    Transfery sa do dupy, ale co robic?

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

ed2k faktycznie jest wolniejszy od torrenenta, ale za to jest w nim wszystko
    zreszta - transfery na poziomie 60, jakie mi sie utrzymuja w robocie i 50 (tu juz przepustowosc lacza) w domu wystarcza - film w kilka godzin to nie jest zle - w koncu nie sciagam filmoteki narodowej tylko co jakis czas cos do obejzenia
    owszem - torrent jest szybszy i to duzo
    nie dziwie sie (tylko ciesze) jak widze transfery 300 i wiecej, dvd wzucam rano, w poludnie juz mam... tylko plikow malutko, w zasadzie same nowosci... "zaleta" samych klientow, kasujacych pliki z share po ilustam godzinach
    ale dzieki temu mam wsio co chce - rano preglad stron z torrentami i mamy premiery
    jak potrzebuje klasyka a akurat nie ma go ponownym relu w torrentach, to ed2k jest niezastpapiony

kiedys mialem lacze 128, uzywalem kazaa lite, film sciagalem kolo tygodnia i tez nie nazekalem... ale sie ludzie wybredni zrobili... jeszcze wczesniej nie mialem netu i musialem czekac az jakis znajomy dorwie plyte, najczesciej jakosci kinowki, pliki mpeg, bo divx wymyslono pozniej i bylo z nim wiecej problemow, bo kazdy film wymagal innego dekodeka...
    teraz problemow nie ma, ale ludzie nadal nazekaja

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia