+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Problem nagrywania radia internetowego w formacie mp3.

Szeregowy aklos ma szanse

Domyślnie Problem nagrywania radia internetowego w formacie mp3.

Używam programu Rzeźnik do nagrania audycji radiowych z bbc. Wszystko przebiega sprawnie poza tym ze gdy odtwarzam juz gotowy plik w formacie mp3 to sciezka dzwiekowa jest ledwie slyszalna. Generalnie slychac szum a w tle audycje. Problem ten pojawia sie rowniez w programie Audacity. To samo jest gdy chce np nagrac mp3 z plyty audio.
    Prosze o pomoc !
    Z gory dzieki

zoolwilk
    Gość

Domyślnie zły szum przy nagrywaniu

Spróbuj:

Panel sterowania/Dźwięki/Głośność/zaawansowane

Kliknij na zaawansowane pod kolumną dla mikrofonu i wyłącz WZMACNIANIE MIKROFONU...i szum (mam nadzieje) zniknie...

Powiem tylko ze troche sie męczyłem...Najpierw myślałem ze kable złe..póżniej ze program lipny...Zmieniłem Audacity na Goldwava...I nic...(szum był nadal)
    Zacząłem testować "odszumianie" ...Efekt był tragiczny...
    Szukałem pomocy na niejednym forum...i lipa....
    Po tygodniu braciszek mi mówi zebym pogrzebał w zaawansowanych mikrofonu...A mi powiem szczerze rece opadły jak okazało sie ze działa...
    {Nagrywanie z radia wrecz idealne...Z przetartego MC troche gorzej...}
    POZDR.

MD 'n MSc but not PhD Morphy ma szanse Avatar Morphy

Domyślnie

Cytat Napisał aklos
    Używam programu Rzeźnik do nagrania audycji radiowych z bbc. Wszystko przebiega sprawnie poza tym ze gdy odtwarzam juz gotowy plik w formacie mp3 to sciezka dzwiekowa jest ledwie slyszalna. Generalnie slychac szum a w tle audycje. Problem ten pojawia sie rowniez w programie Audacity. To samo jest gdy chce np nagrac mp3 z plyty audio.
    Prosze o pomoc !
    Z gory dzieki
    Sprobuj Super MP3 Recorder Professional + crack z www.astalavista.com. U mnie sprawuje sie swietnie

A jak chcesz posluchac troche audycji radiowych w mp3 (gotowe do sciagniecia) to polecam mocno www.kgov.com. Super

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

nie znam programow ktore byly tu wymienine (jako iz mam karte creativa to uzywam creativ recordera), ale przypuszczam ze problem moze lezec w zle wybranym zrodle dzwieku
    jak odtwarzasz z netu to zrodlem powinno byc wave/mp3, jak z karty tv to linein, jak z plyty cd to cd lub wave/mp3 zaleznie od podlaczenia, jak z mikrofonu to (uwaga - tu zaskoczenie!) mikrofon itd itd
    szumy prawdopodobnie wynikaja stad, ze w wiekszosci tego typu programow domyslne zrodlo to mikrofon albo "what u hear" - jesli program nie pozwala wybraz tak podstawowego ustawienai jak zrodlo to nie ma co kombinowac tylko szukac innego

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)