+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Problem Pomocy

sphere
    Gość

Domyślnie Problem Pomocy

kupilem dzisiaj kabel USB do sony erica k700 i cos moj komp nie wykrywa mi telefonu...po podlaczeniu kabla do USB jest sygnal ze cos zostalo podlaczone pojawia sie ze jest nowy sprzet al;e gdy wchodze to nie moge zainstalowac zadnych sterownikow a w progeramach soniaka erica nie widzi ze telefon jest podlaczony co zrobic

MD 'n MSc but not PhD Morphy ma szanse Avatar Morphy

Domyślnie

Cytat Napisał sphere
    kupilem dzisiaj kabel USB do sony erica k700 i cos moj komp nie wykrywa mi telefonu...po podlaczeniu kabla do USB jest sygnal ze cos zostalo podlaczone pojawia sie ze jest nowy sprzet al;e gdy wchodze to nie moge zainstalowac zadnych sterownikow a w progeramach soniaka erica nie widzi ze telefon jest podlaczony co zrobic
    Prawo Murphy'ego: gdy juz wszystko zawiedzie - zajrzyj do instrukcji.

sphere
    Gość

Domyślnie

wlasnie nie mam instrukcji niestety a mam pytanie czy komorke trzeba skonfigurowac jakos pod usb czy wystarczy kabel podlaczyc i w komorce juz nic robic nie trzeb mam progam do przekazywania danych mam sterowniki....co jeszcze

sphere
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Morphy
    Prawo Murphy'ego: gdy juz wszystko zawiedzie - zajrzyj do instrukcji.
    a tak nawiasem a znasz przeciwnika prawa Murphiego....prawo Pascala kto nie wie niech sie nie wpier....

Szeregowy tronic ma szanse

Domyślnie

To spróbój odwrotnie.Zainstaluj stery i program a potem podłącz.

bgn
    bgn jest nieaktywny
    . bgn zero jak zero Avatar bgn

Domyślnie

reguła jest taka. Instalujesz sterownik ( kabel na biurku niepodłaczony). Wykonujesz to co ci komunikuje komputer ( najczęściej chce, zebys go zresetował). Nastepnie wkładasz kabel do złacza usb. Dostaniesz komunikat,że urządzenie ( kabel ) szuka sterownika. Pozwól mu wyszukac automatycznie - powinienies dostac komunikat,że sterownik jest znaleziony, a urządzenie gotowe do pracy. Terraz możesz instalować i konfigurować program do obslugi PC - TelefonPamietaj do którego zlacza usb włożyleś kabelek, bo tylko one zostalo skonfigurowane. Takie "łopatologiczene" - w zależności od stopnia zaawansowanie nie musisz wszytkiego czytac,.
    Zainstalowanie kabla to polowa sukcesu - druga polowa to program do obslugi komunikacji miedzy PC a telefonem.Nie wiem co tam obsuguje S-E, ale kabel musi byc kompatybilny z programem obslugującym. Podam to na przykladzie Nokii - na rynku istnieja dwa warte zainteresowania programy do Nokii -Oxygen Phone Manager i darmowy PC Nokia Suite. Do obu potrzebny jest kabel DKU-5 , przy czym kabel obslugujacy Oxygena nie obsluguje Nokia Suite. Przerobilem do na wlasnej kieszeni- bo do kupujac kabel DKU-5 kupilem ale do oxygena, a niestety do wersji ktore mam nie mam licencji i pozostalo mi wydac nastepne 30 zeta na kabel zgodny ze standardem Nokii Suite. I tak to jest. A wlasciwie teraz to mi to wszystko do niczego nie jest potrzebne - chyba w 99% bardziej chodzi o świadomośc, ze mozesz cos tam wgrac do telefony niż z rzeczywistej potrzeby
    Ostatnio edytowane przez bgn ; 26.Oct.2005 o 13:16

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)