+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Coś na śniadanie

Nol
    Gość

Domyślnie

Codziennie rano (oprócz dni imprezowych ) wstaję i mam do rozwiązania pewien dylemat. Otóż po zrobieniu sobie śniadania zazwyczaj otwieram z 6 okien przeglądarki, wklepuję adresy i podczas jedzenia dodatkowo wchłaniam prezentowane przez różne serwisy treści. I wszystko byłoby ok, gdyby nie moje lenistwo...

Po prostu nie chce mi się codziennie, a nawet kilka razy na dzień wpisywać tych samych adresów. W związku z tym pytanie:
    da się napisać jakiś skrypt, program, cokolwiek co sprowadzałoby całą akcję do podwójnego kliknięcia na jakąś ikonę? Jeśli miałoby to komuś pomóc, to mój system to XP.

Szeregowy Smartek zero jak zero Avatar Smartek

Domyślnie

a moze przegladarka MyIE2? ma pod przyciskami od F1 do F12 opcje, ze po nacisnieciu danego otwiera Ci sie strona, ktora wczesniej ustaliles :].. fajne, no nie?
    pozdro

Nol
    Gość

Domyślnie

Całkiem ciekawe rozwiązanie. Jeszcze jakieś inne pomysły?

Szeregowy Pedros zero jak zero Avatar Pedros

Domyślnie

A nie możesz sobie zrobić skrótu do pzreglądarki, gdzie parametrem wywołania będzie adres strony?

Szeregowy przemas zero jak zero Avatar przemas

Domyślnie

a moze zrobic sesje w operze. albo foder z bookmarkami. opalenie tego foderu otworzy cała zawartość

Szeregowy XBit zero jak zero

Domyślnie

Cytat Napisał przemas
    a moze zrobic sesje w operze. albo foder z bookmarkami. opalenie tego foderu otworzy cała zawartość
    jestem za, to chyba najprostsze i najwygodniejsze rozwiązanie

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

zdecydowanie polecam sesje - choc nie wiedzac dlaczego strony generowane dynamicznie sie w sesji nie otwieraja
    za to bookmarki jak najbardziej
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Szeregowy andrzejj9 zero jak zero Avatar andrzejj9

Domyślnie

Cytat Napisał SidTheRat
    zdecydowanie polecam sesje - choc nie wiedzac dlaczego strony generowane dynamicznie sie w sesji nie otwieraja
    za to bookmarki jak najbardziej
    Mozna jeszcze ustawic sobie wyswietlanie sobie kilku adresow w pasku bezposrednio nad oknem strony. Potem wystarczy raz na nich klikna i otwieraja sie w kolejnych oknach.

Ale zgadzam sie, ze utworzenie osobnego katalogu w ulubionych jest jeszcze szybsze

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

mozna tez by utworzy dokument html i zapisac go sobie na dysku, w nim zapisac wywolanie kilku popupow z naszymi stronkami - sprawdzi sie jesli nasza przegladarka nie blokuje popupw, albo pozwala na ustwanieni stron, dla ktorych nie blokuje

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia