+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Temat: Heyah - i bramka sms

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

czy ktos, kto interesowal sie ta nowa pseudosiecia sprawdzal jak wyglada sprawa posylania sms'ow z netu?
    czy jest jakas bramka? czy trzeba za nia placic?
    bo mi sie ta oferta bardzo podoba - i bardzo powaznie rozwazam przejscie [a jak pojawi sie lepsza to ponowne przejscie - nie bede sie bal zmiany numeru - ludzie sobie zmienia w telefonach - bo teraz to juz nikt tego sie nie uczy na pamiec] tylko ze martwia mnie te smsy

glowne zastosowanie telefonu u mnie to kroktie rozmowy i przychodzace smsy z netu - glupio kiedy nie bedzie jak ich wyslac
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Szeregowy bartoldzik zero jak zero

Domyślnie

Osobiście nie sprawdzalem, bo jak na razie nie mialem do kogo wyslac. Podobno mozna bez problemu z omnixa i na dniach (jak nie juz) z miastaplusa.

Szeregowy kshaQ zero jak zero

Domyślnie

a powiedzcie mi jak dlugo instnieje numer tzn przez ile czasu mozna do mnie dzwonic. Na stronce pisze ze po kupieniu karty 20zl doladowujemy konto na 1 miesiac i przez tyle tylko mozemy dzwonic, ale co z rozmowami przychodzącymi, przez ile czasu mozemy je przyjmowac
    www.FORUMKM.prv.pl <-- muzyka muzyka muzyka

Domyślnie

Zdaje sie, ze jest dodatkowy miesiac na przychodzace tak jak w taktaku.

Domyślnie

czy ta siec ma jakas strone? jakas powazna strone - a nie popis webmastera
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

A czy ta siec jest powazna? Jaka siec taka strona. Dali ciala ruszajac, niedlugo minie tydzien i dalej zarowno strona techniczna strony i sklepu jak i zawartosc merytoryczna to jedno wielkie dno.

Szeregowy Inferno zero jak zero Avatar Inferno

Domyślnie

strona - http://www.heyah.pl/

troche informacji o tej sieci jeszcze brakuje, mam nadzieje ze uzupelnia ja o pytania uzytkownikow

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

ta strona chyba wszyscy znaja, chodzilo o powazna strone a takiej nie ma - jaka siec taka strona i vice versa

to tak jak ze sponsorowaniem polskiej reprezentacji pilkarskiej przez telepsy - jaki sponsor taka reprezentacja

Szeregowy Inferno zero jak zero Avatar Inferno

Domyślnie

to jest ich oficjalna strona, więc wątpie żeby gdzieś było więcej informacji niż na niej

poczekamy, zobaczymy ...

Domyślnie

ciekawa rzecz
    'regulamin' heyah - http://www.telefon.pl/modules.php?na...age&pid=12

wyglada on smiesznie... konkretow jak na lekarstwo, wlasciwie.. brak konkretow

wynika z niego ze po wyczerpaniu kasy z karty nie mozna nawet sie do nas dodzwonic [operator nie swiadczy uslug do czasu napelnienia konta] i ze karta niezaleznie od napelniania jej dezaktywuje sie po czasie nadrukowanym na zestawie startowym
    co to za kicha? to nie mozna miec tego samego numeru dluzej niz rok z kawalkiem?
    cos ta siec to jakis joke
    zrezygnowalem z planow przesiadki - a mialo byc tak pieknie

ps. strona heyah jest doooo baaaaaniiiii
    Hit Me, If You Can...

bgn
    bgn jest nieaktywny
    . bgn zero jak zero Avatar bgn

Domyślnie

Cytat Napisał kshaQ
    a powiedzcie mi jak dlugo instnieje numer tzn przez ile czasu mozna do mnie dzwonic. Na stronce pisze ze po kupieniu karty 20zl doladowujemy konto na 1 miesiac i przez tyle tylko mozemy dzwonic, ale co z rozmowami przychodzącymi, przez ile czasu mozemy je przyjmowac
    z tego co wiem ( ale mogę się mylić - bo precyzyjnych informacji nie ma) jak nie doładujesz - to numer Ci przepada i po zawodach- ani Ty nie dzonisz - ani do ciebie nie dzwonią i trzeba kupić sobie nowy starter
    BGN

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Moj kuzynek to kupil, probowalem wyslac z netu sms`a i sie nie dalo niestety.

Domyślnie

juz wiadomo czmu tak tanio - bo ta siec nic nie oferuje
    nawet regulaminu nie ma, cennika, powaznej strony sieciowej, smsy z netu nie chodza - to co to kurczak jest?

przyznam ze mialem nadzieje, tak jak wielu moich kumpli ktorzy byli gotowi rzucic w diably stare abonamenty itp - przesiasc sie na to, cany fajne - ale kurczak, teraz zaden z nas nawet o tym nie mysli - a plakaty heyah mnie powoli irytuja - wielki, czerwony, pusty balon

jedyny wklad sieci w kulture polski to nowy blad ortograficzny w pewnym znanym slowie na 'ch'
    od teraz mlodzi ludzie w warszawie pisza na murach 'ch' przez 'h' na poczatku i na koncu - wyglada to zajefajnie ale chyba nie o taki rodzaj promocji chodzilo

dla mnie kompromitacja - i niestety ta siec nie stanie sie powodem naglej rewolucji na naszym rynku - a mogla, bo nie stanowi w tej chwili zadnej konkurencji
    Hit Me, If You Can...

Starszy szeregowy Jankes zero jak zero Avatar Jankes

Domyślnie

oj Sid, chyba za malo uwaznie to czytales
    wszystko gra i jest podobnie jak u innych operatorow w systemie prepaid, data waznosci karty jest wszedzie (pop, tat tak, simplus, heyah)
    Karta SIM Heyah powinna zostać użyta nie póśniej niż do daty ważności, uwidocznionej na tej karcie. Po upływie powyższego terminu Karta SIM Heyah ulega automatycznej dezaktywacji i nie podlega wymianie.
    kupujesz karte startowa ktora ma waznosc np. do 1 styczia 2005 roku, jesli do tego czasu nie wykonasz pierwszego polaczenia (aktywacja konta) to karta (numer) po prostu przepada (nikogo nie stac na utrzymywanie nieaktywnych kont)
    ta data oznacza tylko do kiedy mozna zrobic aktywacje a nie ile tak naprawde jest wazne konto, a waznosc przedluzasz dokupujac karty uzupelniajace
    Doładowujesz konto kuponem za 20 zł, przedłużasz ważność konta o miesiąc.
    Doładowujesz konto kuponem za 50 zł, przedłużasz ważność konta o 3 miesiące.
    no i jeszcze jedno co nie boli
    Kiedy wartość Twojego konta spadnie do zera, możesz tylko odbierać połączenia przychodzące oraz wykonywać połączenia z numerami alarmowymi.
    www.heyah.pl i kuknij sobie w Info Center

EDIT: aha, sprawa smsow, podobno juz da sie wysylac z Omnixa jak i z Miasta Plusa, nie sprawdze po nie mam znajomego ktory by mial Heyah
    jesli ktos juz ma Heyah to niech poda mi numer to sprawdze czy idzie wyslac z tych dwoch bramek

Domyślnie

z pierwszego zapisu nie wynika czy karta mi nagle nie zdechnie - pomimo oplaconych rachunkow [tfu - doladowanego konta]
    jedna strona wymaga i kaze placic - ja mam prawo wiedziec dokladnie za co place - a ten 'regulamin' nie dostarcza mi jasnych zapisow - nie mozna lansowac mlodziezowej marki pomijajac pewne oczywiste zasady powaznosci w biznesie - bo na tym mozna tylko stracic

tak - przedluzam waznosc konta - ale nie jest napisane nigdzie o dacie waznosci samej karty - wiem ze sie czepiam - ale chyba moge?

gdzie jest napisane ile moge odbierac polaczenia? w regulaminie jest napisane ze operator nie swiadczy wogole uslug w sytuacji kiedy masz puste konto

a strone obejze - moze od rana cos sie zmienilo na lepsze
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

wszedzie zweszasz jakis podstep co
    spoko, ale jak dla mnie wszystko gra, jest dokladnie tak jak w Erze, Plusie i Idei - poza cenami i nnymi szczegolami typu o ile przedluza sie konto za dana kwote
    ale mnie osobiscie ta oferta nie interesuje, siedze na abonamencie i to mnie satysfakconuje

bgn
    bgn jest nieaktywny
    . bgn zero jak zero Avatar bgn

Domyślnie

[quote="Jankes"]
    Doładowujesz konto kuponem za 20 zł, przedłużasz ważność konta o miesiąc.
    Doładowujesz konto kuponem za 50 zł, przedłużasz ważność konta o 3 miesiące.
    no i jeszcze jedno co nie boli
    Kiedy wartość Twojego konta spadnie do zera, możesz tylko odbierać połączenia przychodzące oraz wykonywać połączenia z numerami alarmowymi.
    ale tez pisze:
    ..."Pamiętaj o systematycznym uzupełnianiu swojego konta, bo Twoje konto wygaśnie. Stanie się tak nawet, jeśli będą na nim pieniądze do wykorzystania na rozmowy..."
    oznacza to ,ze jeśli wykupiles za 50 złotych i po trzech miesiacach nie dokupisz - to karta i numer ci skasuja ( w popie po roku) i to jest ta najbardziej istotna roznica.
    Co do reklam - to mam takie same odczuciA JAK Sid - ale pewnie jest ona adresowana do innej półki wiekowej lub emocjonalnej.

Domyślnie

no to wlasnie chyba jest ten szczegol
    w Erze i Plusie numer kasuje sie chyba miesiac po dacie do ktorej jest wazne konto - taki chyba okres ostaniej szansy na doladowanie konta

Domyślnie

Do niedawna mialem SIM taktaka niedoladowywany kolo roku i spokojnie mozna bylo na niego wyslac sms-a i zadzwonic. W heyah nie jest problemem czy po 3 miesiacach ktos sie do ciebie jeszcze dodzwoni. Problem jest znacznie wczesniej. Masz na koncie ponad 3 zeta i to ty nie mozesz do nikogo zadzwonic, ani wyslac smsa mimo, ze SIM-a masz od tygodnia wiec sie nie przeterminowal. Sporo ludzi na pl.misc.telefonia.gsm ma taki wlasnie problem

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia