temat ten mnie zainteresował gdy chciałem w mojej klawiaturze zmapować find inaczej aniżeli F3 w exploratorze.
chciałbym wywołac TC z od razu z oknem wyszukiwania. nie osiągnąłem tego dotychczas
może ktos zna rozwiazanie
temat ten mnie zainteresował gdy chciałem w mojej klawiaturze zmapować find inaczej aniżeli F3 w exploratorze.
chciałbym wywołac TC z od razu z oknem wyszukiwania. nie osiągnąłem tego dotychczas
może ktos zna rozwiazanie
Robisz skrót do programu, a potem wchodzisz we właściwości. Tam jest pole ze skrótem, klikasz na neigo i wciskasz F3. Napisz czy zadziałało?
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
jesli dobrze zrozumialem przemasa tonie o to mu chodzilo, SEBAw
w pomocy totalcmd masz wypisane parametry, niestety nie ma tam nic o wyszukiwaniu, wiec pewnie sie nie da (chyba ze to nieudokumentowana funkcja)![]()
ano nimal - tez nic nie znalazlem w helpach programu
A propos WinCMD lub Total Commandera: Gdzie szukac ustawien FTP tak aby przy kolejnej instalacji lub instalacji na innym kompie nie trzeba bylo na nowo wpisywac ustawien ftp i hasel.
tu chodzi o pliki .ini z jakich korzysta TotalCMD, oba znajdują się - jeżeli nie wybrałeś inaczej - w katalogu C:\Windows
Plik WINCMD.INI przechowuje wszystkie ustawienia programu, poza FTP, te informacje znajdują się w pliku WCX_FTP.INI. Teraz masz dwa rozwiązania, albo przed instalacją będziesz sobie zawsze kopiował te dwa pliki w bezpieczne miejsce. Albo trzymać te pliki w katalogu głównym TotalCMD i uruchamiać go z odpowiednią komendą z linii poleceń.
mozna przy instalacji programu podac lokalizacje plikow ini - nie musza byc wcale w katalogu windows, tylko npo na innej partycji - wtedy reinstal sysa nie straci danych totalcmd, nawet jak zrobisz format
albo np w kataogu programu, ja zazwyczaj instaluje po formacie nowego TC a wgrywam calosc starych danych
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)